Ξεκινά ο Γολγοθάς του... τριήμερου καύσωνα! Πού θα χτυπήσει 40άρια η θερμοκρασία
Ξεκινά ο Γολγοθάς του... τριήμερου καύσωνα! Πού θα χτυπήσει 40άρια η θερμοκρασία

Ο πρώτος καύσωνας του καλοκαιριού είναι προ των πυλών και έχει ήδη αρχίσει να ανησυχεί πολλούς.

Η θερμοκρασία αναμένεται να χτυπήσει ακόμη και 40άρια, καθώς από σήμερα, Πέμπτη, έως και το Σάββατo οι θερμές αέριες μάζες από τη βόρεια Αφρική θα επισκεφτούν τη χώρα μας, με αποτέλεσμα ο υδράργυρος να «εκτοξευτεί» σε τιμές που είχαμε πολλούς μήνες να βιώσουμε.

Στις παρακάτω κάρτες απεικονίζονται οι μέγιστες θερμοκρασίες που θα αγγίζει σε τοπικό επίπεδο ο υδράργυρος τις επόμενες ημέρες. Αξίζει να σημειωθεί πως στη δυτική Ελλάδα θα σημειωθούν οι πιο μεγάλες θερμοκρασίες, που δεν αποκλείεται να προσεγγίζουν ή και ακόμη τοπικά να ξεπεράσουν τους 40°C.

Κατά τη διάρκεια του τριημέρου Πέμπτη έως και Σάββατο, οι περιοχές που κατά διαστήματα θα επηρεαστούν περισσότερο από αυτό το κύμα ζέστης θα είναι οι παρακάτω:

Πεδινά Θεσσαλίας
Πεδινά Φθιώτιδας και Βοιωτίας
Αργολικός κάμπος
Πεδινά Λακωνίας
Πεδινά Μεσσηνίας
Ηλεία - Αχαία - Αιτ/νία -
Πρέβεζα - Άρτα (την Παρασκευή)
Κρήτη (κυρίως κεντροβόρεια του νησιού)
Νησιά ανατολικού και νοτιοανατολικού Αιγαίου (κυρίως το Σάββατο)
Επίσης, αναμένεται μεταφορά σκόνης από την Αφρική κυρίως στα κεντρικά και νότια της χώρας για τις ημέρες Παρασκευή και Σάββατο.
Οι συγκεντρώσεις σκόνης δεν θα είναι επικίνδυνες, ωστόσο θα προκαλέσουν μια σχετική θολούρα στην ατμόσφαιρα.

Από το Σάββατο, πρώτα από τα δυτικά και βόρεια, και εν συνεχεία την Κυριακή και στην υπόλοιπη Ελλάδα, η θερμοκρασία θα υποχωρήσει για όλη την Ελλάδα.

Δείτε λοιπόν αναλυτικά τις μέγιστες θερμοκρασίες που θα σημειωθούν τοπικά στα διάφορα διαμερίσματα της χώρας στους χάρτες που ακολουθούν :

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications