«Νεκροταφείο ονείρων η Ελλάδα»: Συγκλονιστικά λόγια για την κατάσταση στην χώρα
«Νεκροταφείο ονείρων η Ελλάδα»: Συγκλονιστικά λόγια για την κατάσταση στην χώρα

«Όταν συνειδητοποιείς ότι η χώρα σου έχει γίνει νεκροταφείο ονείρων, χρειάζεσαι να βρεις όνειρα κάπου αλλού».

1Αυτό δήλωσε δήλωσε στην New York Times ένας έλληνας μηχανικός που εργάζεται κοντά στο Ντίσελντορφ.

Η φράση αυτή αντικατοπτρίζει την κατάσταση στην Ελλάδα του σήμερα, όπου τα όνειρα, τα οποία συνδυάζονται με την ελεύθερη σκέψη και την πρωτοβουλία, θάβονται στον βωμό μίας αριστερόστροφης ισοπεδωτικής πολιτικής.

«Καμία διάθεση να επιστρέψουν δεν έχουν οι Έλληνες που μετανάστευσαν στην Ευρώπη λόγω της οικονομικής κρίσης», σύμφωνα με ρεπορτάζ των New York Times στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας.

Το ρεπορτάζ επικαλούνται ακόμα και ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

Διαβάζουμε στο Sputnik:
Η αμερικανική εφημερίδα, σε συνέντευξή της με αρκετούς Έλληνες που έχουν φτιάξει τη ζωή τους στην ευρωπαϊκή πόλη, εκφράζει την πεποίθηση ότι αν και η Ελλάδα ίσως γυρίζει σελίδα ύστερα από μια δεκαετία «οικονομικού πόνου», οι Έλληνες που έφυγαν σκοπεύουν να μείνουν στις χώρες όπου μετανάστευσαν.

«Η κατάσταση δεν γίνεται καλύτερη. Όταν συνειδητοποιείς ότι η χώρα σου έχει γίνει νεκροταφείο ονείρων, χρειάζεσαι να βρεις όνειρα κάπου αλλού», δήλωσε στη New York Times ο Κωνσταντίνος Κακογιάννης, ένας έλληνας μηχανικός που εργάζεται κοντά στο Ντίσελντορφ.

«Όταν καταστρέφεται μια οικονομία χρειάζεται πολλά χρόνια για να ξαναφτιαχτεί. Τα προγράμματα διάσωσης ίσως ολοκληρώνονται, όμως τα προβλήματα που έδιωξαν πολύ κόσμο στο εξωτερικό, δεν έχουν φτάσει στο τέλος τους», εξηγεί ο Βασίλης Καπόγλου, ιδρυτής της ομάδας Ελλήνων Μηχανικών της Βόρειας Ρηνανίας — Βεστφαλίας.

Στην συγκεκριμένη γεωγραφική περιοχή της Γερμανίας που περιλαβάνει το Ντίσελντορφ και την Κολωνία, υπολογίζεται ότι ζουν και εργάζονται περίπου 130.000 Έλληνες.

Μέχρι τώρα σχεδόν μισό εκατομμύριο Έλληνες έχουν γίνει οικονομικοί μετανάστες σύμφωνα με την New York Times, ενώ η εφημερίδα υποστηρίζει ότι η «έξοδος» των Ελλήνων δεν έχει ακόμα σταματήσει.

Από την πλευρά της η Μάρθα Ουζουνίδου, χημικός μηχανικός από τη Θεσσαλονίκη, εξηγεί ότι «οι μηχανικοί είναι συνδεδεμένοι με την ανάπτυξη μιας χώρας, όμως στην Ελλάδα δεν υπάρχει καμία ανάπτυξη», συμπληρώνοντας ότι «οι Γερμανοί μας έχουν υποδεχτεί».

el.gr

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications