Στρατηγός Ζιαζιάς για εκχώρηση της Μακεδονίας: «Δώσαμε τα ιερά και τα όσια της πατρίδας μας»
Στρατηγός Ζιαζιάς για εκχώρηση της Μακεδονίας: «Δώσαμε τα ιερά και τα όσια της πατρίδας μας»

Ο επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ, Κωνσταντίνος Ζιαζιάς, χαρακτήρισε «κακή» τη συμφωνία για την εκχώρηση της «Μακεδονίας» στους Σλάβους των Σκοπίων αφήνοντας σαφείς αιχμές για τους χειρισμούς της κυβέρνησης.

«Δώσαμε τα ιερά και τα όσια της πατρίδας μας», είπε ο Έλληνας στρατηγός χαρακτηρίζοντας ταυτόχρονα γελοίο το επιχείρημα ότι η συμφωνία έγινε για να μην πέσουν οι Σκοπιανοί στην… αγκαλιά των Τούρκων

«Η συμφωνία έγινε για να σταματήσει η ρωσική “επέλαση” στα Βαλκάνια», σημείωσε ο κ. Ζιαζιάς διαμηνύοντας πως ο ίδιος δεν πρόκειται ποτέ να αποκαλέσει τα Σκόπια «Βόρεια Μακεδονία και τους Σκοπιανούς «Μακεδόνες».

«Δεχτήκαμε πολύ εύκολα το όνομα, τη γλώσσα και την εθνικότητα. Λες και δεν υπήρχε ιστορία, λες και δεν υπήρξε ο Παύλος Μελλάς που άφησε τα πλούτη για να πάει να ελευθερώσει τη Μακεδονία μας. Πλήγωσε πολύ τον ελληνικό λαό η φράση του Ζάεφ: «εσείς οι Έλληνες και εμείς οι Μακεδόνες»».

Ερωτηθείς για τα δημοσιεύματα περί δημιουργίας «Κινήματος των Στρατηγών», ο κ. Ζιαζιάς ξεκαθάρισε πως δεν ανήκει σε κανένα κίνημα.

«Με χαρά να προσφέρω στην πατρίδα από οποιαδήποτε θέση. Όμως αυτά περί κινήματος είναι υπερβολικά. Το να ασχοληθεί κάποιος με τα κοινά είναι θέμα προσφοράς στην κοινωνία, όχι ευκαιρία πλουτισμού», σημείωσε.

Αναφορικά με τα όσα είπε οΜπαρμπαρούσης, ο στρατηγός το χαρακτήρισε απαράδεκτο, γραφικό και καθόλου αντρίκιο. Διεμήνυσε δε πως «οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν συγκεκριμένη αποστολή που πηγάζει από το Σύνταγμα και τους νόμους του κράτους και είναι η ασφάλεια της πατρίδας και η διαφύλαξη της εδαφικής μας ακεραιότητας. Τονίζω ωστόσο πως το πολιτικό σύστημα «ό,τι έσπειρε… θερίζει».

Τέλος, ο στρατηγός Ζιαζιάς έστειλε μήνυμα προς όλους τους Έλληνες ότι η χώρα πρέπει να βγει από τις ξέρες και τα χειμαδιά και να ανέβει στην κορυφή της ανάπτυξης.

«Αυτοί που έχουν τις τύχες της χώρας μας δεν κάνουν αυτά που πρέπει», τόνισε με νόημα ο επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications