Αυτά τα Ματ ... Σεβάστηκαν τον όρκο τους και το λαό που τους πλήρωνε ..(Vid).
Αυτά τα Ματ ... Σεβάστηκαν τον όρκο τους και το λαό που τους πλήρωνε ...

Αστυνομικοί κατέβασαν τις ασπίδες τους σε ένδειξη συμπαράστασης στους διαδηλωτές

Μια διαφορετική αντιμετώπιση των κινητοποιήσεων από αστυνομικούς στην Ταΐλάνδη
Χρήστος Δεμέτης
Περίπου 2.000 Ταϊλανδοί διαδηλωτές που προσπαθούν τις τελευταίες ημέρες να ανατρέψουν την κυβέρνηση, συγκεντρώθηκαν μπροστά από την έδρα της αστυνομίας.
Οι ένοπλες δυνάμεις της Ταϊλάνδης, οι οποίες έχουν πραγματοποιήσει ή αποπειραθεί να πραγματοποιήσουν 18 πραξικοπήματα μέσα στα 80 τελευταία χρόνια, έχουν κρατήσει αποστάσεις από την τελευταία αναταραχή.

Έπειτα από αρκετές ημέρες βιαιοτήτων και συγκρούσεων, η κυβέρνηση αναγκάστηκε να υποχωρήσει. Η αστυνομία από τη δική της μεριά παραμέρισε και άφησε τους διαδηλωτές να μπουν σε κρατικές υπηρεσίες τις οποίες πολιορκούσαν στην προσπάθειά τους να ρίξουν την κυβέρνηση.

Οι διαδηλωτές υποδέχτηκαν με χειροκροτήματα αυτή την απόφαση της αστυνομίας, η οποία αρχίζει να διαφοροποιείται, με αντίθετες απόψεις να εκφράζονται στις τάξεις της.Οι διαμαρτυρίες που σημειώνονται τις τελευταίες ημέρες αποτελούν την πιο πρόσφατη εκδήλωση μιας σύγκρουσης που φέρνει αντιμέτωπους το κατεστημένο της Μπανγκόκ, από τη μια, και τους πιο φτωχούς Ταϊλανδούς.

Οι δρόμοι στην Μπανγκόκ και τις υπόλοιπες μεγαλουπόλεις της Ταϊλάνδης είναι γεμάτοι ακόμη με καμμένα οχήματα, μετά τις ταραχές των τελευταίων ημερών.

Η Πρωθυπουργός της χώρας και μέλος μίας από τις πλουσιότερες οικογένειες στην Ταϊλάνδη δήλωσε ότι δεν θα φέρει προς ψήφιση τον αμφιλεγόμενο νόμο για την αμνήστευση του αυτοεξόριστου αδελφού της και πρώην Πρωθυπουργού, Θακσίν Σιναουάτρα.

"Η οικογένειά μας δεν επιθυμεί να αποτελεί μέρος του προβλήματος στην Ταϊλάνδη. Αλλά πιστεύω ένα πράγμα, πως θέλουμε να δούμε μια ειρηνική κοινωνία και να διασφαλίσουμε την αρχή της δημοκρατίας στην Ταϊλάνδη" επεσήμανε η Γινγκλούκ Σιναουάτρα, Πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης.

Η αστυνομία αποφάσισε πάντως να επαναφέρει σήμερα τα οδοφράγματα στην Ταϊλανδική πρωτεύουσα καθώς οι διαδηλωτές ετοιμάζονται για νέες κινητοποιήσεις.

Τις τελευταίες ημέρες και παρά το τελεσίγραφο για την αποχώρηση της Γινγκλούκ Σιναουάτρα, οι πολίτες είχαν σταματήσει τις διαδηλώσεις εξαιτίας των γενεθλίων του Βασιλιά Μπουμιμπόλ Αντουλγιαντέι.

(Πηγή: politicalblindspot, euronews) asimpiestos

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications