Γιάνης Βαρουφάκης: Μεγάλη… επιτυχία η εκχώρηση της Μακεδονίας
Γιάνης Βαρουφάκης: Μεγάλη… επιτυχία η εκχώρηση της Μακεδονίας

Στα Χανιά βρέθηκε ο πρόεδρος του πανευρωπαϊκού κινήματος Μέρα25 (Diem25) και πρώην υπουργός οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης. Ο οποίος είχε... πολλά να πει για Σκοπιανό και Αλέξη Τσίπρα.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης βρέθηκε στην Κρήτη στο πλαίσιο της περιοδείας του, για την συν-συγγραφή του εκλογικού προγράμματος του κινήματος Μέρα25 με τους πολίτες, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά. Οι ατάκες του για την συμφωνία σχετικά με το Σκοπιανό, πάντως, ξεχώρισαν.

“Το Diem25 είναι ένα κατ’εξοχήν ευρωπαϊκό κόμμα που επιδιώκει την ανυπακοή στους θεσμούς της Ευρωζώνης, όπως το Eurogroup και την κα Μέρκελ κάτι που αποτελεί την πεμπτουσίας της διάσωσης τη Ευρώπης” ανέφερε για το κίνημα ενώ στήριξε το επιχείρημά του στο ότι εκείνοι (οι θεσμοί) κατέστρεψαν την Ευρώπη και όχι ο ΣΥΡΙΖΑ, ο ίδιος, ή ο Τσίπρας ή ακόμα και ο… Σαμαράς(!), όπως είπε.

“Δεν έχω καμία διαφωνία να θέλει να αποκαλείται Μακεδόνας ένας Βαλκάνιος κι ας μην είναι Έλληνας”, ανέφερε ο Γιάνης Βαρουφάκης για τη νέα ονομασία των Σκοπίων.

Μάλιστα, έκανε λόγο για μια συμφωνία με μεγάλη επιτυχία για την Ελλάδα που ταυτίζει πλέον την αρχαία Μακεδονία με την Ελλάδα.
Επιπλέον ανέφερε πως η Μακεδονία είναι ελληνική και ένα κομμάτι της αρχαίας μακεδονικής γης που ανήκει πλέον στην γείτονα χώρα λέγεται Βόρεια Μακεδονία.

Μεταξύ άλλων έκανε και τα ιδιαίτερα του σχόλια για τον πρώην σύντροφό του και πρωθυπουργό της χώρας Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας: “Το πολιτικό του έγκλημα ήταν ότι αναίρεσε τον ένα και μοναδικό λόγο της εκλογής του 2015, την χρεοκοπία που οι υπόλοιποι κουκούλωναν παίρνοντας δανικά”.

Επιπρόσθετα, ο πρώην υπουργός Οικονομικών κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα για αντιγραφή των προηγούμενων πρωθυπουργών ακριβώς στο ίδιο τρόπο.

Παράλληλα, ο Γιάνης Βαρουφάκης χαρακτήρισε ως τη μεγαλύτερη απειλή για την Ελλάδα, την ερημοποίηση της χώρας. Κι αυτό λόγω της εξόδου των επιχειρήσεων στις γειτονικές χώρες. Όπως η Βουλγαρία, και η Κύπρος.

Αλλά και της μετανάστευσης της νέας γενιάς και όλα αυτά εντός της χρεοκοπημένης κοινωνίας και οικονομίας. Αφού όπως είπε θα παραμείνουμε χρεοκοπημένοι για τα επόμενα 40-50 χρόνια, παρά τα όσα λέγονται.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications