Πήρε τα πρώτα F-35 η Τουρκία!
Πήρε τα πρώτα F-35 η Τουρκία!

Σήμερα η Τουρκία παραλαμβάνει τυπικά τα πρώτα μαχητικά F-35 από την Lockheed Martin. Σε μία μεγαλόπρεπη τελετή στο Fort Worth του Τέξας η οποία ξεκίνησε πριν από μια ώρα και κάτι η Τουρκία έδειξε σε όλο τον κόσμο ότι τα μαχητικά F-35 είναι το νέο της απόκτημα.

Τσαβουσογλου: Η παράδοση των αεροσκαφών θα γίνειΣημειώνεται ότι τo 2020 θα φτάσουν στην Τουρκία τα δύο πολεμικά αεροσκάφη F35 τα οποία παραδίδονται στο Τέξας των ΗΠΑ σε ειδική τελετή, σύμφωνα με τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

«Η παράδοση των αεροσκαφών θα γίνει. Αλλά μέχρι το 2020 θα γίνουν μία σειρά εκπαιδεύσεων. Τα αεροσκάφη θα έρθουν στην Τουρκία το 2020», δήλωσε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Μετά την παράδοση των δύο πολεμικών αεροσκαφών από την εταιρεία Lockheed Martin ,οι δύο Τούρκοι πιλότοι θα πάνε στην Αριζόνα στη αεροπορική βάση Luke όπου θα γίνει η εκπαίδευσή τους στα αεροσκάφη. Με την ολοκλήρωση της εκπαίδευσής τους θα φτάσουν στην Τουρκία μαζί με τα F35.

Με βάση τη συμφωνία στην οποία συμμετέχουν 12 χώρες, κάποια από τα εξαρτήματα των αεροσκαφών παράγονται στην Τουρκία και μεταφέρονται στις ΗΠΑ. Η Τουρκία στο πλαίσιο της συμφωνίας θα λάβει 100 αεροσκάφη ενώ η παραγγελία για τα 30 έχει ήδη δοθεί.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται ο δημοσιογράφος και αμυντικός αναλυτής Babak Taghvaee, τα δύο F-35 (18-0001 & 18-0002) θα φέρουν λογισμικό Block 2Α, το οποίο σημαίνει τα δύο stealth μαχητικά δεν θα έχουν την δυνατότητα να μετάσχουν σε επιχειρήσεις μάχης, καθώς το εν λόγω λογισμικό είναι καθαρά για εκπαίδευση πιλότων.

Να σημειωθεί ότι η Τουρκία, δεν έχει δικαίωμα να τροποποιήσει το εγκατεστημένο λογισμικό των F-35.

Εικόνες από την τελετή

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications