Καμμένος: Να ασκηθεί ποινική δίωξη για εσχάτη προδοσία στον Μπαρμπαρούση
Καμμένος: Να ασκηθεί ποινική δίωξη για εσχάτη προδοσία στον Μπαρμπαρούση

Αμεση ήταν η αντίδραση του υπουργού Εθνικής Αμυνας Πάνου Καμμένου στις πρωτοφανείς δηλώσεις του βουλευτή της ΧΑ, Κωνσταντίνο Μπαρμπαρούση, ο οποίος κάλεσε τον Στρατό να συλλάβει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό και τον ίδιο.

Κάλεσε από το βήμα της Βουλής τη Δικαιοσύνη να επέμβει καθώς όπως είπε οι δηλώσεις Μπαρμπαρούση αποτελούν προσβολή του πολιτεύματος και εσχάτη προδοσία.

Ο Πάνος Καμμένος ανέφερε ότι ο βουλευτής διέπραξε σοβαρό ποινικό αδίκημα και προσέβαλε τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Ο κ. Καμμένος, επισημαίνοντας ότι υπήρξε εκ μέρους του Κ. Μπαρμπαρούση παραβίαση του Ποινικού Κώδικα -συγκεκριμένα του άρθρου 134 για εσχάτη προδοσία και του άρθρου 135 για προπαρασκευαστικές ενέργειες εσχάτης προδοσίας- κάλεσε τη Δικαιοσύνη για άμεση άσκηση ποινικής δίωξης κατά του Κ. Μπαρμπαρούση και της Χρυσής Αυγής και τη Βουλή να προβεί σε άμεση άρση της βουλευτικής ασυλίας, προκειμένου η Δικαιοσύνη να εφαρμόσει τους νόμους.

Παρέμβαση Κοντονή
Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Σταύρος Κοντονής, βάσει του άρθρου 30 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, διαβίβασε στον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ηλία Ζαγοραίο τα πρακτικά της σημερινής ομιλίας στη Βουλή του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Κ. Μπαρμπαρούση, με την εντολή για διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό αριστερό σταθμό «News 24/7»ο Κοντονής δήλωσε πως στο κάλεσμα που απηύθυνε ο βουλευτής της ΧΑ προς την στρατιωτική ηγεσία να προβεί σε συλλήψεις υπουργών και πολιτειακών παραγόντων υπάρχει σωρεία ποινικών αδικημάτων των οποίων τον χαρακτηρισμό θα κάνει ο αρμόδιος εισαγγελέας, ενώ εξέφρασε την εκτίμηση ότι υπάρχουν και κακουργηματικά αδικήματα. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, επεσήμανε ότι σε περίπτωση κακουργήματος προβλέπεται ακόμη και σύλληψη βουλευτή.
Σχόλιο "εσχάτη προδοσία" βλέπουν στον Μπαρμπαρούση άλλα πουθενά άλλου?
Όταν ο γαπ μίλησε για παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας απο το Καστελόριζο, αυτό δεν ηταν εσχάτη προδοσία?
Ο Μπουτάρης έχει ξεστομίσει τόσες και τόσες παπάτζες που κανονικά έπρεπε να έχει πάει για εσχάτη προδοσία.
Ο τσίπρας που έκανε το οχι του δημοψηφίσματος ναι, δεν ειναι εσχάτη προδοσία? εδώ και πολλά χρόνια εμφανώς διαπράττουν το κακούργημα της εσχάτης προδοσίας αλλα κανένας εισαγγελέας δεν κουνιέται,για όσους νομιζουν οτι υπάρχει ανεξάρτητη δικαιοσύνη αυτά.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications