Η μητέρα του Βασίλη Μελενικλή ισχυρίζεται ότι τον σκότωσαν – Όλο το ιστορικό της υπόθεσης
Η μητέρα του Βασίλη Μελενικλή ισχυρίζεται ότι τον σκότωσαν – Όλο το ιστορικό της υπόθεσης

Την ώρα που οι δυο φίλοι του Βασίλη Μελενικλή βρίσκονται ελεύθεροι στο σπίτι τους, από την Παρασκευή, με απόφαση εισαγγελέα η μητέρα του άτυχου άντρα ετοιμάζεται να ορίσει δικό της πραγματογνώμονα μιας και οι αρχικές εκτιμήσεις του ιατροδικαστή που αναφέρουν ότι ο θάνατος του Βασίλη δεν ήταν αποτέλεσμα εγκληματικής ενέργειας, δεν την έχουν πείσει αφού πιστεύει ακράδαντα πως το παιδί της δολοφονήθηκε και στη συνέχεια θάφτηκε.

«Θα πρέπει ο καθένας να παίρνει ένα όπλο, να σκοτώνει τον οποιοδήποτε και στη συνέχεια το κράτος να τους αφήνει ελεύθερους. Είναι σωστά πράγματα αυτά;

»Είχαμε δηλώσει την εξαφάνιση του Βασίλη μετά από τρεις εβδομάδες γιατί η Αστυνομία, μας έλεγε: «περιμένετε λίγο ακόμη γιατί ο Βασίλης θα γυρίσει» και μετά από τρεις εβδομάδες πήγε η γιαγιά και έκανε τη δήλωση της εξαφάνισης.

»Έπαιρνα καθημερινά την Αστυνομία τηλέφωνο από τη Γερμανία για να μάθω αν υπάρχουν νέα για το παιδί μου.

»Όταν κατέβηκα κι εγώ στην Ελλάδα για να κάνω την άρση απορρήτου τηλεφώνου κι όταν φάνηκε με ποιον είχε μιλήσει το παιδί μου, μου είπαν οι αστυνομικοί ότι πήγαν στο σπίτι που ήταν θαμμένο το παιδί μου, έψαξαν τα πάντα και δεν βρήκαν τίποτα ύποπτο.

»Και μάλιστα, μου είπαν οι αστυνομικοί ότι δεν μπορούν να ανακρίνουν τους δυο «φίλους» του Βασίλη διότι αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας.

»Και γυρίζω και τους λέω, ότι αυτοί μπορεί να είναι πολύ καιρό άρρωστοι, εμείς θα περιμένουμε κι άλλο γιατί έχουμε χάσει ήδη πολύτιμο χρόνο.

»Και όταν τους έπαιρνα τηλέφωνο από τη Γερμανία και τους έλεγα ότι το παιδί λείπει τόσο καιρό κι ότι ανησυχώ, τότε οι αστυνομικοί μου έλεγαν: «Εσείς εκεί στη Γερμανία, δεν έχετε άλλη δουλειά να κάνετε; Κάθεστε στον καναπέ κι ανεβοκατεβάζετε ιδέες με το να μας λέτε πώς να κάνουμε τη δουλειά μας εδώ στην Ελλάδα και μου έκλειναν το τηλέφωνο» λέει η μητέρα του άτυχου Βασίλη.

Τα δυο αδέρφια που στην αυλή του σπιτιού τους βρέθηκε θαμμένος ο 37χρονος κλήθηκαν στον εισαγγελέα για κατοχή ναρκωτικών και όχι επειδή βρέθηκε ένα πτώμα στην αυλή του σπιτιού τους.

Μέχρι στιγμής, δεν έχει σχηματιστεί δικογραφία για την υπόθεση του Βασίλη Μελενικλή, ενώ όλοι αναμένουν τις τοξικολογικές εξετάσεις αλλά και το επίσημο πόρισμα του ιατροδικαστή.

Πάντως μια μαρτυρία κοπέλας στην εκπομπή ΦΩΣ ΣΤΟ ΤΟΥΝΕΛ, έκανε λόγο για ένα τραύμα στο κεφάλι που είχε το ένα από τα δυο αδέρφια, την επόμενη από την εξαφάνιση του άτυχου Βασίλη.

Η μάρτυρας που βγήκε στην τηλεοπτική εκπομπή εκτίμησε ότι το τραύμα αυτό είναι πιθανό να προήλθε από καυγά ανάμεσα στον άτυχο Βασίλη και στα δυο αδέρφια, που γνώριζαν πως ο 37χρονος είχε 2.000 ευρώ μαζί του και ενδεχομένως ήθελαν να πάρουν.

Η μητέρα των «φίλων»

Την ώρα που οι αστυνομικοί βρίσκονταν στην αυλή του σπιτιού και ξέθαβαν το πτώμα του άτυχου Βασίλη, η μητέρα των δυο «φίλων» του βρισκόταν και εκείνη στο συγκεκριμένο σπίτι και ανέφερε ότι:

«Δεν ξέρω τι να πω… Το παιδί, το βρήκαν οι αστυνομικοί. Ήταν θαμμένος στην αυλή του σπιτιού μας»

Τέσσερις ημέρες πριν αποκαλυφθεί το άψυχο σώμα του άτυχου Βασίλη θαμμένο στην αυλή του σπιτιού τους, η μητέρα των δυο αδερφών και ο ένας της γιος ισχυρίζονταν πως δεν άνοιξαν ποτέ την πόρτα του σπιτιού τους στον 37χρονο άντρα.

«Στις 3 Απριλίου το απόγευμα, ο Βασίλης είχε έρθει στο σπίτι μας και χτυπούσε την πόρτα για να του ανοίξουμε αλλά δεν του άνοιξαν τα παιδιά μου και του είπαν να φύγει.

»Δεν θέλησαν να του ανοίξουν την πόρτα γιατί τα παιδιά μου ήταν στο πρόγραμμα απεξάρτησης από τα ναρκωτικά και δεν του άνοιξαν» λέει η μητέρα των δυο αδερφών.

Στην εκπομπή ΦΩΣ ΣΤΟ ΤΟΥΝΕΛ, πριν τέσσερις ημέρες είχε μιλήσει κι ο ένας από τα δυο αδέρφια που ομολόγησε ότι έθαψε στην αυλή του σπιτιού του τον άτυχο Βασίλη Μελενικλή.

«Ο Βασίλης δεν ήταν φίλος μου, τώρα τελευταία τον γνώρισα.

»Δεν θυμάμαι αν ήταν 3 Απριλίου αλλά θυμάμαι ότι ήρθε και δεν του άνοιξα γιατί ήμουν στο πρόγραμμα απεξάρτησης από τα ναρκωτικά και έπρεπε να τον αποφύγω οπότε και τον έδιωξα.

»Αυτός ήταν πιωμένος, χτυπούσε τις πόρτες και τον έδιωξα. Δεν γνώριζα ότι είχε χρήματα μαζί του, ούτε ότι θα πήγαινε να κάνει κάποια επέμβαση στο χέρι».

Ο οδηγός ταξί που μετέφερε τον Βασίλη στο μοιραίο ραντεβού

«Μόλις μπήκε ο Βασίλης στο ταξί, το πρώτο πράγμα που τον ρώτησα ήταν: «Πού θέλεις να σε πάω;» και μου λέει: «Αλιστράτη Σερρών».

»Την ώρα της διαδρομής δεν μιλήσαμε καθόλου γιατί προσπαθούσε να πάρει τηλέφωνο, μάλλον αυτούς που θα συναντούσε.

»Σίγουρα μιλούσε με άντρα και του έλεγε: «έρχομαι, σε δέκα λεπτά είμαι εκεί».

»Περάσαμε από την πλατεία, μπήκαμε δεξιά σε κάποιο στενό, συνεχίσαμε τη διαδρομή και σε μια διασταύρωση μου είπε: «σταμάτα, θα κατέβω εδώ».

»Όταν φτάσαμε στο σημείο που ήθελε να τον αφήσω, έβγαλε τα χρήματα για να με πληρώσει και εκεί φάνηκε ότι είχε πάνω από 2.000 ευρώ μαζί του.

»Του έδωσα τα ρέστα, έκλεισε την πόρτα κι έφυγε» είπε ο οδηγός ταξί .

Σοκαρισμένοι οι κάτοικοι στο χωριό

Σοκαρισμένη παρακολουθεί η κοινή γνώμη τις ραγδαίες εξελίξεις σχετικά με την τραγική κατάληξη του 37χρονου Βασίλη Μελενικλή, ο οποίος βρέθηκε θαμμένος σε αυλή σπιτιού στην Αλιστράτη Σερρών δύο μήνες μετά την εξαφάνισή του από την Προσοτσάνη Δράμας.

Ο αντιδήμαρχος του δήμου Νέας Ζίχνης, κ. Απόστολος Βουβούσης μίλησε στο protothema.gr και έκανε λόγο για το νόμο της σιωπής που επικρατεί στο χωριό λόγω του φόβου των κατοίκων.

«Συγκλονιστήκαμε κι όλο το χωριό είναι ταραγμένο.

»Ξέραμε ότι κάτι συμβαίνει, αλλά είμαστε απροστάτευτοι.

»Πρέπει να ιδρυθεί ένα αστυνομικό τμήμα στην περιοχή μας γιατί έχουμε πολλά προβλήματα.

»Τα παιδιά αυτά είχαν μείνει ορφανά από πατέρα από πολύ μικρά.

»Όταν έμπλεξαν με τα ναρκωτικά σταμάτησαν να δουλεύουν και μάλιστα είχαν φτάσει στο σημείο να μην μπορούν να περπατήσουν από την υπερβολική δόση ναρκωτικών.

»Έμεναν μαζί με τη μητέρα τους αλλά δεν ξέρω αν γνώριζε η μητέρα τους ότι στην αυλή του σπιτιού τους είναι θαμμένος ο άτυχος Βασίλης.

»Τα τελευταία δυο χρόνια, από όσο μπορώ να γνωρίζω, έκανε παρέα ο Βασίλης με αυτά τα δυο παιδιά.

»Τον έβλεπαν οι κάτοικοι του χωριού τον Βασίλη να έρχεται και να κάθεται στο σπίτι μαζί τους.

»Αυτά που γνωρίζω είναι ότι τον έθαψαν στην αυλή τους και μάλιστα είχα πάει κι εγώ στο σπίτι, το απόγευμα της Πέμπτης, μόλις ανακάλυψε η Αστυνομία το πτώμα γιατί είχαν πάει αστυνομικοί με σκυλιά και μύρισαν το σημείο όπου ήταν θαμμένος ο 37χρονος κι έτσι αποκαλύφθηκε η αλήθεια.

»Ήταν θαμμένος τριάντα με σαράντα πόντους ο Βασίλης μέσα στον κήπο και τον είχαν σκεπάσει και με λαμαρίνες για να μην φαίνεται ότι είναι σκαμμένο το σημείο» λέει ο κ. Απόστολος Βουβούσης.

Το χρονικό

Στις 3 Απριλίου ο Βασίλης Μελενικλής είχε πάρει 2.000 ευρώ από τη γιαγιά του, για να πληρώσει μία προγραμματισμένη χειρουργική επέμβαση στο χέρι στη Θεσσαλονίκη.

Ξεκίνησε από την Προσοτσάνη με ταξί για την Αλιστράτη, πριν πάει στη Θεσσαλονίκη.

Ωστόσο, δεν έφτασε ποτέ στον προορισμό του για το χειρουργείο και έκτοτε σήμανε συναγερμός Silver Alert.

Με την τσέπη γεμάτη ο 37χρονος σταμάτησε στην Αλιστράτη Σερρών για να δει τους δύο «φίλους»του, που τυχαίνει να είναι χρήστες ναρκωτικών και οι οποίοι έχουν απασχολήσει στο παρελθόν τις αστυνομικές Αρχές για μικροαδικήματα. Κατά την παραμονή του εκεί έχασε τη ζωή του.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας για την εξαφάνιση του Βασίλη, η Αστυνομία έφτασε και στο σπίτι στις Σέρρες εκεί όπου αιφνιδίασε τα δυο αδέρφια που έπεσαν σε αντιφάσεις στις ερωτήσεις των αστυνομικών.

Ο ένας εκ των δύο, ομολόγησε ότι έκαναν μαζί χρήση ναρκωτικών και ο Βασίλης πέθανε πάνω στη χρήση.

Τότε, όπως συνέχισε, τον έθαψαν στην αυλή του σπιτιού στην Αλιστράτη Σερρών.

Το άψυχο σώμα του 37χρονου εντοπίστηκε το απόγευμα της Πέμπτης με τους αστυνομικούς να ανακρίνουν και τη μητέρα των δύο ανδρών.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications