Γυναίκα συγγραφέας: «Οι βιαστές δεν πρέπει να τιμωρούνται αυστηρά αφού ο βιασμός δεν είναι τίποτα περισσότερο από κακό σ@ξ»
Γυναίκα συγγραφέας: «Οι βιαστές δεν πρέπει να τιμωρούνται αυστηρά αφού ο βιασμός δεν είναι τίποτα περισσότερο από κακό σ@ξ»

Η φεμινίστρια Germaine Greer έχει προκαλέσει οργισμένες αντιδράσεις αφού υποστηρίζει ότι οι βιαστές δεν θα πρέπει να φυλακίζονται, καθώς ο βιασμός δεν είναι ένα «υπερβολικά βίαιο έγκλημα».

Η κυρία Greer είπε ότι η πλειοψηφία των βιαστών θα πρέπει να προσφέρουν κοινωνική εργασία.

Επέμεινε επίσης ότι οι περισσότεροι βιασμοί είναι απλώς «κακό σ@ξ» και δεν υποστηρίζει το γεγονός πως τα θύματα μπορούν να υποφέρουν από μετατραυματικό στρες.

Και τα σχόλιά της πυροδότησαν μια έκρηξη θυμού στο Twitter, όπου ένας χρήστης είπε ότι οι παρατηρήσεις της 79χρονης ήταν «ένα από τα πιο επικίνδυνα, άγρια ​​πράγματα που έχουν ειπωθεί ποτέ».

Η Amy Hartman δήλωσε: “Το ότι ήσασταν φεμινίστρια πριν από 20 χρόνια δεν σημαίνει ότι είστε και σήμερα. Εκτιμώ τα όσα έχετε κάνει στο παρελθόν, αλλά είναι καιρός να αποχωρήσετε. Η έννοια του φεμινισμού έχει αλλάξει, όπως και πολλά άλλα. Συμμορφωθείτε με αυτά ή αποχωρήστε.”

Ο Beenish έγραψε: “Μπορεί κάποιος να μας εξηγήσει γιατί μελετούσαμε τα βιβλία της ως μέρος του “φεμινισμού” στο σχολείο;!”

Η Rachel McGovern έγραψε: “Αν άνθρωποι όπως η Germaine Gree υιοθετούν αυτή τη στάση και δεν αμφισβητούνται, τότε δεν υπάρχει ελπίδα.”

Και ο Matt James πρόσθεσε: “Νομίζω ότι η Germaine Greer έχασε τελικά την αξιοπιστία της.”

Η 79χρονη είπε στο Hay Festival: “Οι περισσότεροι βιασμοί δεν συνεπάγονται τραυματισμούς. Μας λένε ότι είναι ένα από τα πιο βίαια εγκλήματα στον κόσμο – αλλά δεν είναι.”

Αλλά χθες το βράδυ, η πρώην υπουργός κ. Priti Patel αποκάλεσε τις απόψεις της κυρίας Greer «αρρωστημένες».

Είπε: “Αυτά τα σχόλια είναι προσβολή για τα θύματα των τρομακτικών εγκλημάτων, όπως ο βιασμός. Πρέπει να έχουμε μηδενική ανοχή στη σ@ξουαλική βία.”

Η Αυστραλιανή συγγραφέας δήλωσε πως γνώριζε ότι κινδύνευε από την οργή των φεμινιστών, όταν παραδέχτηκε ότι μετά από το βιασμό της σε ένα πάρτι πριν από τα 19α γενέθλιά της, δεν «θύμωσε αρκετά» με τον βιαστή της, έναν διάσημο παίκτη του ράγκμπι.

Προσέθεσε: “Ήμουν ημιλιπόθυμη και του έλεγα “μη” κι εκείνος με χτύπησε, δεν μπορώ να σας πω πόσες φορές, δεκάδες…”.Αλλά δεν ανέφερε τον άνδρα στην αστυνομία επειδή πίστευε ότι θα ήταν χάσιμο χρόνου – αν κι εκείνος βίασε τουλάχιστον ακόμα μία γυναίκα.

“Αν είχα εμφανιστεί σε ένα αστυνομικό τμήμα και τον κατήγγειλα, θα είχα σπαταλήσει πολλές, πολλές, πολλές ώρες, θα είχα απαξιωθεί και ο καθένας θα γνώριζε την άσχημη ιστορία που μοιράστηκα μαζί σας,” είπε στο ακροατήριο.“Ήμουν αποφασισμένη να το ξεπεράσω και να μη ζήσω τη ζωή μου ως άτομο που έχει δεχθεί βιασμό.”

“Οι φεμινίστριες θα μου έπαιρναν το κεφάλι αν το άκουγαν αυτό. Όταν μου συνέβη, αυτό που σκέφτηκα ήταν πως κάτι άσχημο πρέπει να έχει συμβεί σε αυτόν. Να είχε κακοποιηθεί ως παιδί; Εξακολουθώ να μην αισθάνομαι θυμωμένη, ούτε ντρέπομαι γι’ αυτό.”

Η 79χρονη υποστηρίζει ότι το έγκλημα του βιασμού θα πρέπει να καταργηθεί και να αντικατασταθεί από νόμο που να κατατάσσει τα σ@ξουαλικά αδικήματα με ποικίλους βαθμούς βαρύτητας. Αυτά τα αδικήματα θα μπορούσαν να επιφέρουν μικρότερες κυρώσεις, αλλά θα απαιτούνταν περισσότερες αποδείξεις όσον αφορά τη συγκατάθεση του θύματος.

Η κυρία Greer αναρωτιόταν εάν τα θύματα βιασμού υπέφεραν από το μετατραυματικό στρες και είπε ότι μία εξήγηση ήταν πως τα θύματα ‘ήθελαν να πιστέψουν ότι είχαν πληγεί σοβαρά.’

“Επίσημα στοιχεία δείχνουν πως σήμερα πάσχουν από μετατραυματικό στρες το 70% των θυμάτων βιασμού και μόνο το 20% των βετεράνων πολέμου,” ανέφερε η 79χρονη.

“Ο βιασμός δεν αφήνει κανένα σημάδι, δεν είναι το ίδιο με το να βλέπεις τον καλύτερό σου φίλο να ανατινάσσεται.”< “Δεν είναι τόσο κακό όσο θέλουμε να πιστεύουμε. Δεν καταστρεφόμαστε, απλά νιώθουμε ενοχλημένοι.”

diaforetiko

Post A Comment:

2 comments

Ανώνυμοςείπε...

Σιχαμερή σαύρα...
Το αλζχάϊμερ βάρεσε κόκκινο ή είναι ένθερμη οπαδός των λαθροεισβολέων...
Εξάλλου στην ηλικία της μόνο με αυτούς μπορεί να πάει...

Ανώνυμοςείπε...

Κυρα μου,εσυ το λες για να προκαλεσεις κανα βιαστη να σουρθει,αλλα με τη φατσα που κουβαλας ουτε στον αιωνα τον απαντα.Οποτε για σενα και καλο και κακο σ@ξ....κομμενο.

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications