Ένα σπάνιο έγχρωμο βίντεο με τον υψηλότερο άνθρωπο στη Γη, που πέθανε το 1940 + φώτο
Ένα σπάνιο έγχρωμο βίντεο με τον υψηλότερο άνθρωπο στη Γη, που πέθανε το 1940 + φώτο

Ο Αμερικανός Robert Wadlow θεωρείται ο ψηλότερος άνθρωπος στην καταγεγραμμένη ιστορία,η υπερπλασία του οφείλονταν στην υπόφυση, η οποία έχει ως αποτέλεσμα το ανώμαλο επίπεδο ανθρώπινης αυξητικής ορμόνης. Ο Wodlow είχε σύντομη ζωή, πέθανε 22 χρόνων και κατά τη στιγμή του θανάτου έφθασε σε ύψος 272cm . Γεννημένος το 1918, ο Wadlow πέθανε το 1940 και ως επί το πλείστον ηταν σε ασπρόμαυρες φωτογραφίες.

Αλλά πρόσφατα δημοσιεύτηκε ένα σπάνιο και πολύ εντυπωσιακό έγχρωμο βίντεο, όπου ο γιγαντιαίος Wadlow περπατά ανάμεσα στους ανθρώπους. Πιστεύεται ότι αυτο το βιντεο, ειναι απο την δεκαετία του 1930,μάλλον ηταν χαμένο κάπου και κάποιος το ανακάλυψε πρόσφατα.

Ο Wadlow άρχισε να αναπτύσσεται πολύ γρήγορα από τη γέννηση. Όταν ήταν 8 ετών, ήταν ήδη τόσο ψηλός όσο ο πατέρας του, και στην ηλικία των 13 ετών είχε ύψος 220 cm ήταν το υψηλότερο αγόρι στον κόσμο. Όταν τελείωσε το σχολείο στα 18, έφτασε τα 254 cm.

Λόγω του μεγέθους του, ήταν αδύνατο να βρει ρούχα στα μετρά του και παπούτσια στα συνηθισμένα καταστήματα, και η οικογένειά του είχε ράφτες ειδικά για αυτόν, ακόμη και έπιπλα. Παρεμπιπτόντως, ο Wadlow είχε δύο αδελφές και δύο αδέρφια,με φυσιολογική ανάπτυξη και ύψος.

Μέχρι τη στιγμή της αποφοίτησης του, ο Wadlow είχε γίνει ήδη παγκόσμια διάσημος και άρχισε να παίζει σε τσίρκο των ΗΠΑ και της Ευρώπης. Του δόθηκε το ψευδώνυμο "Good Giant", όλοι τον λάτρευαν και ο ίδιος ο Wadlow ήταν επίσης πολύ χαρούμενος και ανοιχτός άνθρωπος.

Η υγεία του επιδεινώθηκε γρήγορα, καθώς είχε πρόβλημα στα ποδιά και αρνήθηκε να κάτσει σε αναπηρική καρέκλα, προτιμούσε να περπατά. Αλλά σύντομα χρειάστηκε πατερίτσες, μια ελαττωματική πατερίτσα έσπασε και κτύπησε τον αστράγαλο του, προκαλώντας μια πληγή και επακόλουθη μόλυνση .

Οι γιατροί του έκαναν μετάγγιση αίματος και επείγουσα χειρουργική επέμβαση, αλλά η κατάστασή του επιδεινώθηκε λόγω της αυτοάνοσης διαταραχής η μετάγγιση αίματος δεν τον βοήθησαν, και στις 15 Ιουλίου, το 1940, 11 ημέρες μετά τη μόλυνση, ο «καλός γίγαντας» πέθανε στον ύπνο του σε ηλικία 22.
©ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΑΕΤΟΣ

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications