Ανθρωποειδή βίαζαν, εξέδιδαν και χτυπούσαν 28χρονη έγκυο – Τους πρόδωσε το facebook
Ανθρωποειδή βίαζαν, εξέδιδαν και χτυπούσαν 28χρονη έγκυο – Τους πρόδωσε το facebook

ο δικό της «εξπρές του μεσονυκτίου» έζησε μια έγκυος κοπέλα, καθώς στην προσπάθειά της να βρει συνθήκες καλύτερης ζωής και επιλέγοντας να αφήσει τη Ρουμανία για την Ελλάδα και συγκεκριμένα τη Θεσσαλία, έμπλεξε στα «δίχτυα» του trafficking.

Μια υπόθεση απόλυτης φρίκης με στοιχεία ιδιαίτερου θάρρους και θέλησης για ζωή, εξέτασε χθες το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας το οποίο αργά το απόγευμα καταδίκασε με βαριές ποινές τρία άτομα, μεταξύ των οποίων και μια γυναίκα, κυρίως για σωματεμπορία.

Όλα ξεκινούν όταν η 28χρονη κοπέλα, μένει έγκυος. Ο σύντροφός της δεν θέλει το παιδί κι εκείνη αποφασίζει να έρθει στην Ελλάδα για μια καλύτερη ζωή. Ο σύντροφός της, την παραπέμπει σε άλλο πρόσωπο (κατηγορούμενος κι αυτός) το οποίο τη μεταφέρει. Τη φέρνει σε μια κτηνοτροφική μονάδα όπου τη βιάζει και τη δέρνει ομοεθνής της. Στη δουλειά δεν μπορούσε να τα βγάλει πέρα. Την παίρνει ξανά ο κατηγορούμενος και την πηγαίνει σε άλλο σημείο της Θεσσαλίας για αγροτικές εργασίες.

Εκεί παραδίδεται σε ζευγάρι ομοεθνών της (ακόμη δύο επίσης κατηγορούμενοι), οι οποίοι αρχίζουν να την εκδίδουν μετά το πέρας των εργασιών. Οι πελάτες όμως δηλώνουν δυσαρεστημένοι από τις ερωτικές υπηρεσίες της 28χρονης.

Σε αντίποινα, ο άνδρας τη χτυπάει με ένα ξύλο, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η ίδια και το μωρό της, τη βιάζει θέλοντας να της υποδείξει πώς να «εργάζεται» και την απειλεί πως θα γεννήσει «επί τόπου». Έκτοτε την αναγκάζει να έχει 5 ερωτικές συνευρέσεις μετά το πέρας των αγροτικών εργασιών, οι οποίες ξεκινούν από τις 6 το χάραμα, όπως αποδείχθηκε στο δικαστήριο.

Η κοπέλα όχι μόνο δεν βλέπει το χρώμα του χρήματος αλλά κάποια στιγμή της παίρνουν και την ταυτότητα γιατί προσπάθησε να διαφύγει. Ήταν εγκλωβισμένη τόσο στον χώρο όσο και στα συναισθήματα του φόβου, όπως ειπώθηκε.

Κάποια στιγμή σκαρφίζεται κάτι που αποδείχθηκε σωτήριο για την ίδια. Τους λέει πως μίλησε με την αστυνομία της Ρουμανίας και θα έρθουν να την ψάξουν. Υπό τον φόβο της σύλληψης τη διώχνουν για τη Θεσσαλονίκη. Εκείνη με το που φτάνει τρέχει αμέσως σε Αστυνομικό Τμήμα. Με μέριμνα των αρμόδιων ανακριτικών αρχών εξετάζεται από ιατροδικαστή που επιβεβαιώνει ιατρικά το μαρτύριό της αλλά και το γεγονός πως ήταν έγκυος 4 μηνών. Εν συνεχεία η γυναίκα οδηγείται σε δομή για κακοποιημένες γυναίκες όπου και γέννησε.

Τα τρία πρόσωπα συνελήφθησαν με τη βοήθεια του… Facebook απ’ όπου τους αναγνώρισε η γυναίκα στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας.

*Οι πράξεις για τις οποίες κατηγορούνταν κατά περίπτωση ήταν, εμπορία ανθρώπων, σωματεμπορία, βιασμός, επικίνδυνη σωματική βλάβη, οπλοκατοχή και ληστεία. Κρίθηκαν ένοχοι για τις περισσότερες εξ αυτών, κατά πλειοψηφία, καθότι ένα μέλος του δικαστηρίου είχε την άποψη πως θα έπρεπε να κριθούν, σε μερικές, αθώοι λόγω αμφιβολιών.

Ο ένας εκ των κατηγορουμένων καταδικάστηκε σε συνολική ποινή κάθειρξης 22 ετών και 2 μηνών, η σύζυγός του σε 15 χρόνια και ο τρίτος κατηγορούμενος σε ποινή 13 ετών. Σε όλους αναγνωρίστηκε ελαφρυντικό. Κατά τη διάρκεια των απολογιών τους αρνήθηκαν τις πράξεις λέγοντας πως ήθελαν να τη βοηθήσουν και τίποτα παραπάνω.

Πρότεινε ενοχή με αυστηρότητα στις ποινές ο εισαγγελέαςΟ εισαγγελέας της έδρας κ. Σταμάτης Δασκαλόπουλος μεταξύ άλλων επισήμανε με έμφαση τα εξής: «Αποδείχθηκε ότι εξελίχθηκε σταδιακά ένα ανθρώπινο δράμα από πλευράς θύματος, από δε την πλευρά των κατηγορουμένων μία απάνθρωπη, με ιδιάζουσα σκληρότητα και προσβάλλουσα βάναυσα τον πολιτισμό μας εκμετάλλευση του θύματος, δηλαδή μιας νεαρής γυναίκας χάριν του παρανόμου δικού τους κέρδους.

Η δε κοινωνική απαξία της συμπεριφοράς των κατηγορουμένων στη συγκεκριμένη περίπτωση ήταν ακόμη πιο ειδεχθής αφού γνώριζαν αυτοί ότι η γυναίκα που με άθλιο τρόπο εκμεταλλεύονταν εργασιακά και στον γενετήσιο τομέα αλλά και κακοποιούσαν ήταν εγκυμονούσα».

Για τους παραπάνω λόγους, πρότεινε την ενοχή τους «και με αυστηρότητα στην επιβολή των ποινών» όπως χαρακτηριστικά τόνισε.

Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία / Onlarisa www.makeleio.gr

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications