Οι αστρονόμοι παρακολουθούν ένα αστέρι που αναβοσβήνει - ίσως έχει σχέση με εξωγήινους
Οι αστρονόμοι παρακολουθούν ένα αστέρι που αναβοσβήνει

Οι αστρονόμοι παρακολουθούν το αστέρι γνωστό ως "άστρο της Τάμπι" - επίσημα γνωστό και ως KIC 8462852. Υπάρχει η θεωρία ότι η μπορεί να είναι ένα μεγάλο διαστημόπλοιο η άπλα ένα αντικείμενο που περιστρέφεται γύρω απο ένα άλλο αστέρι.

Ενώ οι επιστήμονες απορρίπτουν αυτήν την ιδέα, το αντικείμενο - γνωστό και ως Αστέρι του Tabby (Τάμμπι) - εξακολουθεί να τους φέρνει σε αμηχανία.To KIC 8462852 είναι περίπου 1.280 έτη φωτός από τη Γη τύπου F που βρίσκεται στον αστερισμό του Κύκνου και παρακολουθείται σήμερα από το διαστημικό τηλεσκόπιο Kepler.

Οι αστρονόμοι έχουν καταγράψει αυτήν την εβδομάδα το μεγαλύτερο συμβάν μέχρι σήμερα. Το άστρο του Tabby άρχισε να αναβοσβήνει στις 16 Μαρτίου, και στη συνέχεια ξανά στις 26 Μαρτίου.Οι επιστήμονες δήλωσαν ότι αυτή είναι ηταν "βαθύτερη βουτιά" από τότε που άρχισαν να παρακολουθούν τον λεγόμενο αστέρα που ειναι περίπου 10% πιο σκούρο από τα συνηθισμένα.

Το συγκεκριμένο αστέρι ειναι πιο μυστηριώδες που έχει αποκαλυφθεί στο σύμπαν.Το μυστήριο συνεχίζεται γιατί το αστέρι αναβοσβήνει, πρόκειται για μια εξωγήινη κατασκευή; η για πλανήτες που περιστρέφονται γύρω από το αστέρι και το κάνουν να φαίνεται οτι αναβοσβήνει;

Η αστρονόμος Tabetha Boyajian, αποκάλυψε το τελευταίο σβήσιμο "βαθύτερη βουτιά" που ανιχνεύτηκε οπως το αποκαλούν του αστεριού στο Twitter. Παραμένει αβέβαιο ως προς τι προκαλεί αυτο το φαινόμενο.

Το άστρο ειναι πολύ ασυνήθιστο, καθώς το αστέρι είναι εντελώς απρόβλεπτο και μερικές φορές γίνεται πιο φωτεινό απο το συνηθισμένο. Αυτό έχει οδηγήσει σε θεωρίες σχετικά με τα ξένα διαστημικά σκάφη που ενδεχομένως επισκέπτονται το αστέρι ως πηγή καυσίμου.
©ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΑΕΤΟΣ

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications