Όταν δημιούργησαν αυτά τα τεράστια πέτρινα τετράγωνα,συνειδητοποίησαν ότι ποτέ δεν θα μπορέσουν να τα μετακινήσουν! φώτο
Όταν δημιούργησαν αυτά τα τεράστια αρχαία πέτρινα τετράγωνα, οι Κινέζοι συνειδητοποίησαν ότι ποτέ δεν θα μπορέσουν να τα μετακινήσουν!

Δεν απέχει πολύ από το κινεζική πόλη Ναντσίνγκ(είναι η πρωτεύουσα της επαρχίας Γιανγκσού της Κίνας) ειναι ένα αρχαίο λατομείο με το όνομα Yangshan,το αρχαίο λατομείο χρησιμοποιείται κατά τη διάρκεια πολλών αιώνων ως πηγή πέτρας για να φτιάχνουν σπίτια, και είναι ένα ιστορικό μνημείο, το οποίο είναι διάσημο πρώτα απ 'όλα για τον τεράστιο ημιτελές στύλο του.

Υπάρχουν πράγματα που απλά δεν μπορούμε να καταλάβουμε λένε οι ερευνητές. Σε όλο τον κόσμο, υπάρχουν ενδείξεις ότι στο μακρινό παρελθόν, οι αρχαίοι πολιτισμοί ήταν ικανοί για σπουδαία πράγματα. Η ημιτελής στήλη από το λατομείο Yangshan είναι τόσο εντυπωσιακή όσο τα ερείπια του Baalbek η τα αρχαία κτίρια στο Περού και αλλα αρχαία μνημεία σε όλο το κόσμο.

Η ιστορία:

Μετά τον Zhu Yuanzhang,ο αυτοκράτορας Hongwu που κυβέρνησε τον 15ο αιώνα, ίδρυσε τη δυναστεία των Μινγκ το 1368, και η πόλη Nanjing έγινε πρωτεύουσα της αυτοκρατορίας του. Το λατομείο Yangshan έγινε η κύρια πηγή πέτρας για τα μεγάλα κατασκευαστικά έργα.

Ο αυτοκράτορας το 1405 διέταξε τη δημιουργία μιας τεράστιας λίθινης στήλης,οπού θα την έβαζαν εκεί όπου θάφτηκε ο πατέρας του. Η πέτρινη στήλη έπρεπε να αποτελείται από τρία μέρη για μετακινηθεί, και στη συνέχεια έπρεπε να συναρμολογηθεί στο σημείο που θα στηνόταν , αλλά αυτό δεν έγινε ποτέ λόγο του τεράστιου μεγέθους του .Τελικά,εγκαταλείφθηκε το φιλόδοξο σχέδιο..

Τα τρία ατελείωτα τεράστια κομμάτια παραμένουν στο λατομείο Yangshan μέχρι σήμερα, και μόνο μερικώς χωρισμένα από τον βράχο του βουνού. Οι παρούσες διαστάσεις και οι εκτιμήσεις βάρους είναι οι εξής:
1) Η βάση έχει μήκος 30,35 μέτρα, το πάχος της είναι 13 μέτρα και το ύψος είναι 16 μέτρα. Ζυγίζει περίπου 16.250 τόνους.
2) Το κομμάτι του σώματος έχει μήκος 49,4 μέτρα, πλάτος 10,7 μέτρα και πάχος 4,4 μέτρων. Ζυγίζει 8.799 τόνους.
3) Και η κορφή "κεφάλι" έχει ύψος 10,7 μέτρα, πλάτος 20,3 μέτρα και πάχος 8,4 μέτρων. Ζυγίζει 6.118 τόνους.

Στην ολοκληρωμένη του μορφή, η στήλη θα είχε το κολοσσιαίο ύψος των 73 μέτρων με συνολικό βάρος 31.300 τόνων! είναι ο μεγαλύτερος μεγαλιθικός στύλος στον κόσμο.

Σύμφωνα με μύθο, οι εργαζόμενοι που δεν θα κατάφερναν να σκαλίζουν τον βράχο σε ένα ορισμένο βάθος ημερήσια,εκτελούνταν επί τόπου. Στη μνήμη των εργαζομένων που πέθαναν στο εργοτάξιο συμπεριλαμβανομένων εκείνων που έχασαν τη ζωή τους από υπερβολική εργασία και ασθένειες, δημιούργησαν ένα νεκροταφείο ειδικά για αυτούς, σε ένα κοντινό χωριό, γνωστό ως Fentou που μεταφράζεται ως "Death's Head Valley" - Κοιλάδα του Θανάτου.


Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications