Σκουρλέτης για Σκοπιανό: «Δεν υπάρχουν περισσότερο και λιγότερο πατριώτες»
Σκουρλέτης για Σκοπιανό: «Δεν υπάρχουν περισσότερο και λιγότερο πατριώτες»

«Επιδίωξη της κυβέρνησης είναι να λύσει με εθνικά επωφελείς όρους μια εκκρεμότητα που ταλανίζει τη χώρα πάνω από 25 χρόνια», δήλωσε από τη Βέροια ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις για το Σκοπιανό ζήτημα, δηλώνοντας πως «δεν υπάρχουν περισσότερο και λιγότερο πατριώτες».

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε από το δημαρχείο της πόλης, ο κ. Σκουρλέτης ανέφερε πως «όλοι εκκινούνε με βάση την εξυπηρέτηση των εθνικών συμφερόντων» και πρόσθεσε ότι είναι απερίσκεπτο και επιπόλαιο το γεγονός ότι ορισμένοι «προσπαθούν σήμερα να βάλουν νέες διαχωριστικές γραμμές σε αυτά τα ζητήματα».

Ο κ. Σκουρλέτης, σημείωσε, ότι «στα εθνικά ζητήματα πρέπει να επιδιώκουμε τις μέγιστες δυνατές συναινέσεις», δήλωσε ότι δεν συμφωνεί «με οποιουσδήποτε αφορισμούς που με εύκολο τρόπο βάζουν ταμπέλες από εδώ και από εκεί: εθνομηδενιστές, προδότες, ακροδεξιοί, κτλ» και πρόσθεσε: «αυτά είναι για εσωτερική κατανάλωση και ίσως να απευθύνονται σε έναν κόσμο που λειτουργεί περισσότερο με το θυμικό του και λειτουργεί αντανακλαστικά».

«Από τις πολιτικές ηγεσίες και τα πολιτικά κόμματα επιβάλλεται ωριμότητα και να προσπαθήσουμε να αξιοποιήσουμε μια συγκυρία που φαίνεται ότι μας δίνει μια ευκαιρία. Μακάρι να ολοκληρωθεί αυτή η ευκαιρία. Θα φανεί, αλλά επαναλαμβάνω: μη δημιουργούμε ψεύτικους και τεχνητούς διχασμούς στα εθνικά ζητήματα» πρόσθεσε.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications