Πόσα χρήματα θα πάρει ως σύνταξη χηρείας η σύζυγος του αδικοχαμένου σμηναγού?
Πόσα χρήματα θα πάρει ως σύνταξη χηρείας η σύζυγος του αδικοχαμένου σμηναγού ?

Αμέσως μετά τον θάνατο του άτυχου αεροπόρου Γιώργου Μπαλταδώρου κυκλοφόρησε από πολλούς πως η σύνταξη χηρείας στη σύζυγο του άτυχου σμηναγού θα είναι περίπου 400€ - 450€ λόγω του ασφαλιστικού νόμου Κατρούγκαλου οπως διαβάζουμε στο enikos.gr. Ένας από αυτούς που το υποστήριξε ήταν ο “ειδικός” Γιώργος Ρωμανιάς σε εκπομπή στον ΑΝΤ1:

Σύνταξη χηρείας που δεν θα ξεπερνά τα 400 ευρώ θα λάβει η χήρα του σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου που έπεσε στο βωμό του καθήκοντος, σύμφωνα με τον εργατολόγο, νομικό και πρώην γ.γ. Υπουργείου Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιώργο Ρωμανιά,
Όπως είπε στον ΑΝΤ1 ο κ. Ρωμανιάς, «υπάρχει εξαίρεση σε αυτές τις περιπτώσεις, αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση αυτή η εξαίρεση παρέχει εντελώς ανεπαρκής προστασία διότι αν λάβουμε υπόψη μας ότι ο μισθός αυτού του ανθρώπου που αμυνόταν για την πατρίδα του ήταν 1.180 ευρώ , σημαίνει ότι η γυναίκα του θα πάρει σύνταξη περίπου 400 ευρώ».

«Θα πρέπει να υπάρξει ειδική νομοθετική ρύθμιση, βελτίωση της κατάστασης , η γυναίκα του να πάρει πολλά περισσότερα, αν θέλει και δουλειά να της δώσεις δουλειά και να παρακολουθείται η εξέλιξη των παιδιών» είπε ο κ. Ρωμανιάς. (www.enikos.gr --> archive.is)

Τι ισχύει τελικά;

Όπως διαβάζουμε στη σελίδα (archive.is )22/04/2018 της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας (ΕΑΑΑ) μετά από επίσημη ενημέρωση από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (ΓΛΚ/ΤΜΗΜΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ) η σύνταξη θα είναι 3.102€ και όχι 400€...!

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications