Στο Πεδίον του Άρεως μαζεύουν τα σκουπίδια με προστασία ένοπλων αστυνομικών
Στο Πεδίον του Άρεως μαζεύουν τα σκουπίδια με προστασία ένοπλων αστυνομικών

Στο Πεδίον του Άρεως μαζεύουν τα σκουπίδια με προστασία ένοπλων αστυνομικών

Δεν πρέπει να υπάρχει άλλος δημόσιος χώρος – και μάλιστα στο κέντρο πρωτεύουσας – που για να γίνει η αποκομιδή των σκουπιδιών θα πρέπει να οργανωθεί κάθε φορά μία συντονισμένη επιχείρηση της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων με μία επίλεκτη ομάδα της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ίσως να συμβαίνει σε περιοχές της Κολομβίας ή του Αφγανιστάν, στην Ευρώπη πάντως δεν πρέπει να υπάρχει άλλος δημόσιος χώρος – και μάλιστα στο κέντρο πρωτεύουσας – που για να γίνει η αποκομιδή των σκουπιδιών θα πρέπει να οργανωθεί κάθε φορά μία συντονισμένη επιχείρηση της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων με μία επίλεκτη ομάδα της Ελληνικής Αστυνομίας.

Η περιοχή είναι το Πεδίον του Άρεως και συγκεκριμένα το νότιο τμήμα του που καταλήγει στην οδό Μαυρομματαίων. Εκεί λειτουργεί η μεγαλύτερη πιάτσα εμπορίας ναρκωτικών της πρωτεύουσας από ένα ιεραρχημένο κύκλωμα Αφγανών και Πακιστανών εμπόρων που προσελκύει εκατοντάδες τοξικοεξαρτημένους και ευκαιριακούς χρήστες, ανάμεσά τους και πολλούς άστεγους που διαβιούν στο χώρο υπό συνθήκες ακραίας εξαθλίωσης, ανάμεσα σε απορρίμματα, αίματα από πληγές και συγκρούσεις και περιττώματα, τα οποία ενίοτε χρησιμοποιούνται για να καλύψουν «καβάντζες» (κρύπτες) ναρκωτικών κάτω από το χώμα του πάρκου.

Ακόμα και βάρκες θα βρεις πεταμένες στο χώρο

Το κλιμάκιο του υγειονομικού της Περιφέρειας Αττικής μετά από πρόσφατη αυτοψία, χαρακτήρισε το χώρο «υγειονομική βόμβα» για τους περιοίκους και τους διερχόμενους από το Πάρκο και κάλεσε την αστυνομία να συνδράμει τις υπηρεσίες καθαριότητας που αδυνατούν να προσεγγίσουν τον χώρο λόγω των ναρκεμπόρων που φέρουν απαξάπαντες οπλισμό (από στιλέτα μέχρι και… χατζάρες).

Έτσι μία φορά την εβδομάδα οργανώνεται επιχείρηση καθαρισμού του χώρου με την κάλυψη ένοπλων αστυνομικών. Η διαδικασία έχει ως εξής: Πρώτα εμφανίζονται οι κλούβες της αστυνομίας και οι δικυκλιστές.

Οι έμποροι το σκάνε στις διαδρομές του Πάρκου (ειδοποιημένοι από ένα καλά οργανωμένο σύστημα τσιλιαδόρων) και μένουν στο χώρο οι πιο εξαθλιωμένοι τοξικοεξαρτημένοι – κάποιοι εκ των οποίων δεν μπορούν όχι να τρέξουν, αλλά ούτε να περπατήσουν λόγω της άθλιας κατάστασης της υγείας τους.

Post A Comment:

2 comments

Ανώνυμοςείπε...

janky place

Ανώνυμοςείπε...

Πόσα χρόνια πέρασαν από το μεγάλο φαγοπότι του δήμου Αθηναίων με δήμαρχο καμίνη που ξοδεύτηκαν πάνω από 10 εκατομμύρια ευρώ για "αναβάθμιση" του πάρκου;
Αμέσως μετά την "αναβάθμιση" έγινε γκέτο και κινδυνεύεις να περάσεις ακόμα και μέρα μεσημέρι (π.χ. αν θες να πας από Αλεξάνδρας μέσω πάρκου προς τα δικαστήρια)!
Όταν κάποιοι προτείνανε να κλείνουν οι πόρτες μετά την δύση του ήλιου ο κοπρο-καμίνης αρνήθηκε! Γιατί άραγε;

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications