Πιάνουν ζέστες και τα pc παίρνουν φωτιά? οδηγός συντήρησης και αλλαγή θερμοαγώγιμης πάστας
Πιάνουν ζέστες και τα pc παίρνουν φωτιά? οδηγός συντήρησης και αλλαγή θερμοαγώγιμης πάστας

Κάθε laptop λόγω της χρήσης ανεβάζει θερμοκρασίες και ειδικά το καλοκαίρι. Όταν ένα laptop ανεβάζει θερμοκρασίες γρήγορα, πρέπει να καθαριστεί ο εσωτερικός ανεμιστήρας του και να τοποθετηθεί νέα θερμική πάστα στο Chip του επεξεργαστή και της κάρτας γραφικών.

Εάν δεν γίνει πότε αυτή την ενέργεια θα δημιουργήσουμε πρόβλημα στις κολλήσεις (Ψυχρή κόλληση) στο BGA Chip της κάρτας γραφικών με αποτέλεσμα να έχουμε προβλήματα στην εικόνα και πας για Reflow BGA Chip κτλ – Οι αργές ταχύτητες επίσης πολλές φορές ενδέχεται να συνδέονται με την υπερθέρμανση. .

Πώς καταλαβαίνουμε ότι φταίει η κάρτα γραφικών σε ένα Laptop;
Το laptop δεν έχει εικόνα
Το laptop έχει κάθετες έγχρωμες γραμμές στην εικόνα
Σβήνει μόνο του ακόμη και σε χαμηλές θερμοκρασίες

Σε πολλές περιπτώσεις φταίνε οι κάτοχοι των laptop για την υπερθέρμανση τους, εκτός οτι ξέρουν μονο το ανοίγουν και να μπαίνουν στο facebook, έχουν μειωμένη αντίληψη για το πως δουλεύει,νομιζουν οτι πρέπει να σπουδάζεις χρονιά για να μάθεις τα αυτονόητα και όλες τις λειτουργίες του,υπάρχουν άτομα με πτυχία και μεταπτυχιακά σε άλλους τομείς που δεν τους κόβει να κάνουν τα στοιχειώδες σε κατι που το χειρίζονται, όμοιος συμβαίνει και με τα αυτοκίνητα, υπάρχουν άτομα χαμηλής νοημοσύνης αλλα με πτυχία που δεν ξέρουν να αλλάξουν ούτε την ρόδα σε ένα αυτοκίνητο! πυρηνική φυσική τους φαίνεται και δεν μιλάμε για γυναίκες.

Λοιπόν σε όσους πιάνουν λίγο τα χεριά τους και τους κόβει(αν ειστε συμμορίτης κομμουνιστής η είχατε στο σοι σας, αφήστε το, ειναι γνωστό οτι έχουν μειωμένη νοημοσύνη και αντίληψη και δεν πιάνουν τα χεριά τους πουθενά,πάρα μονο στο μπλα μπλα, αν δεν σπούδαζαν 3-4 χρονιά δεν θα ήξεραν να κάνουν καμιά δουλειά.) οδηγός συντήρησης και αλλαγή θερμοαγώγιμης πάστας:

Βγάζουμε το πίσω καπάκι, και οτι χρειάζεται για βγάλουμε αυτο στην εικόνα την ψήκτρα του laptop.

Καθαρισμός των κυψελών και υπολειμμάτων θερμοαγώγιμης πάστας με σόδα και ξίδι.

 θερμοαγώγιμης πάστας
Καθαρισμός υπολειμμάτων θερμοαγώγιμης πάστας στο CPU και κάρτας γραφικών,με προσοχή να φύγουν όλα τα υπολείμματα.

Μέτα το καθαρισμό θα ειναι κάπως έτσι, και πάμε αντίστροφα βάζοντας νέα θερμοαγώγιμη πάστα. Τέλος

Cooling Fan
Extra βεντιλατέρ Cooling Fan αν το έχετε μόνιμα σε ένα σταθερό σημείο χωρίς το πίσω καπάκι και με θέση όπως φαίνεται στην εικόνα,σε άλλη περίπτωση μην το βάζετε σε κρεβάτια σεντόνια, πάνω σας και κλείνεται τις γρίλιες εξαερισμού δια ροπάλου!! ότι χειρότερο που κάνουν πόλλοι ουγκα ουγκα...

Το συγκρινόμενο laptop πάει 9 χρόνων και δουλεύει άψογα,ειναι ενα acer aspire και δεν έχει πάει πότε σε ειδικούς, όλες οι επισκευές πάσης φύσεως απο εγκαταστάσεις, format, έως αλλαγές οθόνης,έχουν γίνει απο μένα, χωρίς να έχω καμιά σχέση με το αντικείμενο προηγούμενος ,ούτε να είχα pc απο παιδί όπως έχουν τώρα, φυσικές φθορές και επισκευές : αλλαγή πληκτρολογίου, κάρτας μνήμης, cd driver , λάμπα οθόνης, έχει λαμπτήρα φθορισμού λογικό μετά απο τόσα χρονιά να καεί κάποια στιγμή, όταν γίνεται αυτο έχουμε μαύρη οθόνη σαν να μην δουλεύει,αλλα αν ρίξεις ένας φως πάνω με φακό πχ θα δεις οτι δουλεύει άπλα δεν έχει φως, και τέλος μετα απο 2-3 χρονιά και αλλαγή οθόνης λόγο καμμένων pixel.......... ©ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΑΕΤΟΣ

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications