Ο Τραμπ πρέπει να διεκδικήσει το Νόμπελ Ειρήνης λέει ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ
Ο Τραμπ πρέπει να διεκδικήσει το Νόμπελ Ειρήνης λέει ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ

Ο Ντόναλντ Τραμπ θα πρέπει να βρίσκεται μεταξύ των υποψηφίων για το Νόμπελ Ειρήνης, στην περίπτωση που επιτευχθεί μια συμφωνία για τα πυρηνικά με τη Βόρεια Κορέα, ήταν η εκτίμηση που διατύπωσε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Τζίμι Κάρτερ.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό Politico, ο Τζίμι Κάρτερ επεσήμανε πως «εάν ο πρόεδρος Τραμπ κατάφερνε να υπάρξει μια ειρηνευτική συμφωνία αποδεκτή από τις δύο πλευρές για τη Βόρεια Κορέα, πιστεύω βεβαίως ότι πρέπει να εξεταστεί για το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης».

Σύμφωνα με τον Αμερικανό πρώην πρόεδρο, ο οποίος έχει τιμηθεί με Νόμπελ το 2002 για τη συμβολή του στις ειρηνευτικές συμφωνίες του Καμπ Ντέιβιντ μεταξύ της Αιγύπτου και του Ισραήλ το 1978, θα ήταν μια «ιστορική επιτυχία που θα την δικαιούταν και κανένα πρόεδρος δεν στάθηκε ικανός να κάνει».

Μια συμφωνία θα μπορούσε να επιτευχθεί με τους Βορειοκορεάτες «εάν ο επόμενος μεσολαβητής ή διαπραγματευτής, πιθανόν ο πρόεδρος Τραμπ, όπως ελπίζω, τους καθησυχάσει λέγοντάς τους ότι θα εγκαταλείψουμε τις απειλές μιας επίθεσης και θα άρουμε το εμπάργκο» εξήγησε ο Τζίμι Κάρτερ, σημειώνοντας ότι «το αντίτιμο δεν θα ήταν πραγματικά υψηλό προκειμένου να εγκαταλείψουν το πυρηνικό τους οπλοστάσιο».

Παράλληλα, ο 93χρονος πρώην πρόεδρος αποδοκίμασε, την «έλλειψη προεδρικού αναστήματος» εκ μέρους του Ντόναλντ Τραμπ.

«Ο πρόεδρος πρέπει να λέει την αλήθεια. Θα πρέπει να τάσσεται υπέρ της ειρήνης. Θα πρέπει να κρίνει κάθε άνθρωπο επί ίσοις όροις. Η ισότητα, η ειρήνη και η αλήθεια, και θα πρόσθετα η θεμελιώδης δικαιοσύνη, είναι ηθικές αξίες που ο καθένας πρέπει να διαθέτει» τόνισε.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications