Ο Μίκης Θεοδωράκης επίτιμος διδάκτορας στο πανεπιστήμιο του Σάλτσμπουργκ
Ο Μίκης Θεοδωράκης επίτιμος διδάκτορας στο πανεπιστήμιο του Σάλτσμπουργκ θα μιλάει ως ειδικός για θέματα κομμουνισμού και υποκρισίας φανταζόμαστε!

Θα μιλάει ως ειδικός για θέματα κομμουνισμού και υποκρισίας φανταζόμαστε! Αυτόν είχαν καλέσει στο συλλαλητήριο για Μακεδονία,αφού δεν κάλεσαν την Δαμανάκη η τον Γλέζο (να λέει οτι κατέβασε την ήδη κατεβασμένη σημαία μεσάνυχτα) και άλλα ψέμματα οπως οτι έσωσαν την Ελλάδα απο τους "κακούς ναζι" πάλι καλά! Μάλιστα όταν είπε υποκριτικά τους χρυσαυγίτες «πατριώτες που αγαπούν την Ελλάδα αλλά κάπως… εριστικά» οι χρήσιμοι ηλίθιοι αριστεροί έγιναν πυρ και μανία!

"Για τη μουσική του στον κινηματογράφο, για τις πολυάριθμες συνθέσεις και τα τραγούδια του, όπως και για την πολιτική του δραστηριότητα, ο 93χρονος Μίκης Θεοδωράκης τιμάται στην Ελλάδα ως λαϊκός ήρωας", τονίζεται στην ανακοίνωση του Πανεπιστημίου

"Την αναγόρευση του Έλληνα συνθέτη, συγγραφέα και πολιτικού Μίκη Θεοδωράκη σε επίτιμο διδάκτορα της Φιλοσοφίας, για την διαχρονική μουσική του και για τον αγώνα του για τα ανθρώπινα δικαιώματα" ανακοίνωσε σήμερα το Πανεπιστήμιο της αυστριακής πόλης Σάλτσμπουργκ.Η αναγόρευση του κορυφαίου Έλληνα μουσικοσυνθέτη, θα γίνει σε ακαδημαϊκή τελετή την ερχόμενη Τετάρτη, 6 Ιουνίου, οπότε γιορτάζεται η "Ημέρα του Πανεπιστημίου".

"Για τη μουσική του στον κινηματογράφο, για τις πολυάριθμες συνθέσεις και τα τραγούδια του, όπως και για την πολιτική του δραστηριότητα, ο 93χρονος Μίκης Θεοδωράκης τιμάται στην Ελλάδα ως λαϊκός ήρωας", τονίζεται, μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση του Πανεπιστημίου, στην οποία γίνεται αναφορά στην "παγκοσμίου φήμης μουσική του για την ταινία Αλέξης Ζορμπάς".

Όπως σημειώνεται σχετικά "στην Τριλογία του Μαουτχάουζεν και στην Καντάδα του Μαουτχάουζεν, σε κείμενα του Έλληνα συγγραφέα, Ιάκωβου Καμπανέλλη, ενός επιζώντα του ναζιστικού στρατοπέδου συγκέντρωσης Μαουτχάουζεν, ο Θεοδωράκης κτίζει μία γέφυρα ανάμεσα στην τέχνη και στην πολιτική, και αυτό το έργο του παρουσιάζεται συχνά στο πλαίσιο επίκαιρων εκδηλώσεων σε επετείους μνήμης στην Αυστρία, συμβάλλοντας στην διαχείριση του εθνικοσοσιαλισμού και στην καλλιέργεια πολιτικής συνείδησης".

Υπενθυμίζεται πως το μνημειώδες έργο του "Μαουτχάουζεν", ο Μίκης Θεοδωράκης μελοποίησε το 1965 σε ποίηση του εκλιπόντα το Μάρτιο του 2011, μεγάλου θεατρικού συγγραφέα και ακαδημαϊκού Ιάκωβου Καμπανέλλη, ο οποίος υπήρξε για δυόμιση χρόνια κρατούμενος στο στρατόπεδο συγκέντρωσης και ένας από τους ελάχιστους επιζώντες του.Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Who is Who Μίκης Θεοδωράκης?? κομμουνιστής μέχρι το κόκκαλο φήμες λένε οτι ηταν κρυφός αρχηγός του ΚΚΕ επι χρονιά και ηταν στο πλευρό του ΕΑΜ- ΕΛΑΣ που κατάσφαζαν Έλληνες καυκάσιους σε όλη την χώρα, διαθέτει και βραβείο Λένιν για την "Ειρήνη" (1983)!δηλαδή κομμουνιστής και με υπογραφή!!.

Οι κομμουνιστές μαζί με τους Βούλγαρους και τον Στάλιν αν και ήθελαν να διαμελίσουν την Ελλάδα παρουσιαζονται ως "ήρωες" ακόμα και για την Μακεδονία! σε διάφορες σελίδες τους τύπου μηχανής του χρόνου, ολόκληρη η Μακεδονία και η Θράκη θα δίνονταν στην «αδελφή» Βουλγαρία!! και έλεγαν οτι η έλεγαν οτι η Ελλαδα δεν ειναι πέρα απο τον Όλυμπο! αυτούς κάλεσαν να μιλήσουν στο συλλαλητήριο για την Μακεδονία! μιλάμε για πλήρη αμορφωσιά και παράνοια μαζί! αυτο γίνεται όταν διαβάζεις κήρυκες τους ψεύδους που εχουν μαγαρίσει το ίντερνετ με δεκάδες δήθεν έγκυρες ιστοσελίδες ! η πλειοψηφία δεν ξέρει καν ούτε πρόσφατη ιστορία!

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications