Πύλη του Βρανδεμβούργου το αρχαιοελληνικο μνημείο στον Βερολίνο  VIDEO
Πύλη του Βρανδεμβούργου το αρχαιοελληνικο μνημείο στον Βερολίνο

Είναι μια μνημειώδης πύλη του 18ου αιώνα που συμβολίζει την ειρήνη. Μετά την πτώση του τοίχους του Βερολίνου η πύλη του Βρανδεμβούργου έχει γίνει σύμβολο της ενωμένης Γερμανίας.

Σχεδιάστηκε από τον Carl Hard επί βασιλείας του αυτοκράτορα Γουλιέλμου του Β΄. Η πύλη έχει μήκος 65,5μ και ύψος 28μ. Το σχέδιο της βασίστηκε στα προπύλαια της ακρόπολης των Αθηνών και κατασκευάστηκε μεταξύ του 1698-1791.

Οι διακοσμήσεις της αναπαριστούν σκηνές από την ελληνική μυθολογία και χρειάστηκαν επί πλέον 4 χρόνια για να ολοκληρωθούν. Το 4τροχο άρμα της νίκης στην κορυφή της πύλης κατασκευάστηκε το 1793 από τον Johann Gottfried Schadow.

To μπρούτζινο αυτό άρμα οδηγείται από την θεά της ειρήνης. Το 1806 ο Ναπολέων νίκησε τα πρωσικά στρατεύματα στη μάχη του Jena-Auerstedt και διέταξε το άρμα να μεταφερθεί από το Βερολίνο στο Παρίσι αλλά μετά τη μάχη του Βατερλώ το άγαλμα επέστρεψε θριαμβευτικά στο Βερολίνο και από σύμβολο ειρήνης έγινε σύμβολο νίκης.

Η πύλη του Βρανδεμβούργου μετά το Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο βρέθηκε ακριβώς στο σύνορο ανατολικού και δυτικού Βερολίνου αλλά πέρασε στη Ρωσική πλευρά.

Το 1958 η πύλη ανακαινίστηκε από το Ανατολικό Βερολίνο και το Δυτικό Βερολίνο χρηματοδότησε την ανακατασκευή του αγάλματος. Με την πτώση του τείχους, πλήθος κόσμου έφτασε στην πύλη για να πανηγυρίσει στο μέρος που ως τότε ήταν ένα απομονωμένο σημείο της πόλης. Το μνημείο ανακαινίστηκε το 2001 και ξαναδιατέθηκε στο κοινό το 2002.

Βίντεο μπήκαν στην πόλη οι εχθροί με τους βαρβάρους μογγολοκομμουνιστές σφάζοντας και βιάζοντας τα πάντα, απο κορίτσια 10 χρόνων έως γριούλες, με ιδιαίτερη προτίμηση σε γνήσιες καυκάσιες, για να τις μολύνουν με μογγολογονίδια, (ώστε να γεμίσει και η Γερμανία αριστερούς όπως και έγινε, αυτά ειναι ψιλά γράμματα για πολλούς νεοελληνες αμφίβολου προέλευσης μονο να λένε για καθαρό ελληνικό DNA ξέρουν, τι δουλειά είχαν οι Μογγόλοι σε ένα πόλεμο που δεν είχαν καμιά σχέση? οτι δουλειά είχαν να μετακινηθούν απο την Ασία και να κάνουν εισβολή στην αρχαία Ελλάδα! οι ίδιοι τους έβαλαν ,και αν γίνει ανάλυση γραμμικής DNA σε αριστερούς πολλοι θα πέσουν απο τα σύννεφα),όλα αυτά μαζί με τους μόνιμος ηλίθιους Αμερικάνους που μέχρι και σήμερα κάνουν εισβολές σε τρίτες χώρες για λογαριασμό της μασονίας:

Post A Comment:

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications