Ο σκηνοθέτης Guillermo del Toro αφηγείται την εμπειρία του με ένα UFO και πώς του αποκάλυψε ότι υπάρχει κάτι πιο «απέραντο» στο σύμπαν
Ο σκηνοθέτης Guillermo del Toro αφηγείται την εμπειρία του με ένα UFO και πώς του αποκάλυψε ότι υπάρχει κάτι πιο «απέραντο» στο σύμπαν

Ο Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο είναι ηθοποιός και σκηνοθέτης του κινηματογράφου. Γεννήθηκε στο Μεξικό το 1964. Τον μεγάλωσε η γιαγιά του και άρχισε να ενδιαφέρεται για τον κινηματογράφο από πολύ μικρός. Άρχισε να ασχολείται με το makeup και τα εφέ δίπλα στον θρυλικό Dick Smith και συγχρόνως σκηνοθέτησε τις πρώτες του ταινίες μικρού μήκους.

Έκανε το σκηνοθετικό του ντεμπούτο με την ταινία "Cronos" και απέσπασε το Βραβείο της Κριτικής Επιτροπής Καννών 1993 και από τότε έχει αναδειχτεί σε έναν από τους πιο αναγνωρισμένους διεθνείς σκηνοθέτες και σεναριογράφους. Είναι λάτρης του γοτθικού και φανταστικού κινηματογραφικού είδους. Έχει επίσης γράψει μια σημαντική μελέτη για τις ταινίες του Άλφρεντ Χίτσκοκ, ενώ έχει πια και τη δική του εταιρία παραγωγής με την επωνυμία "Tequila Gang".

Έγινε ευρέως γνωστός από την ταινία Ο λαβύρινθος του Πάνα, η οποία κέρδισε το Βραβείο BAFTA Καλύτερης Μη Αγγλόφωνης Ταινίας και ήταν υποψήφια για το Όσκαρ πρωτότυπου σεναρίου και ξενόγλωσσης ταινίας και για τη Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας. Το 2017 σκηνοθέτησε την ταινία Η Μορφή του Νερού, η οποία κέρδισε 4 Όσκαρ από 13 υποψηφιότητες και τον Χρυσό Λέοντα στο φεστιβάλ της Βενετίας και ο Ντελ Τόρο το Όσκαρ, τη Χρυσή Σφαίρα και το BAFTA καλύτερης σκηνοθεσίας.

Ο μεξικανός σκηνοθέτης μίλησε για εμπειρίες με πιθανά φαντάσματα στην παιδική του ηλικία και πρόσφατα δήλωσε στον James Cameron μια συναρπαστική εμπειρία στην οποία είδε ένα UFO.

Μιλώντας για την δύναμη της επιστημονικής φαντασίας που μας κάνει να σκεφτούμε την απεραντοσύνη του σύμπαντος, Del Toro αναφέρεται σε μια εμπειρία που είχε όταν ήταν έφηβος και άνοιξε το μυαλό του στην πιθανότητα ότι υπάρχει μια πραγματικότητα πέρα ότι γνωρίζουμε ή ακόμα και να έχουμε φανταστεί, κάτι που «είναι πέρα ​​από τη φύση ... δεν υπάρχει καμία αμφιβολία στο μυαλό μου ότι κάτι υπάρχει στο αχανές σύμπαν... Και οτι είδα ένα UFO.»

Όταν ήμουν 16 χρόνων εγώ και ένας φίλος μου είχαμε σταματήσει στην άκρη του δρόμου,λέει ο σκηνοθέτης. Κοιτούσα τα αστέρια στον ουρανό και τότε είδα ένα φως να κινείτε απότομα στον ορίζοντα, προφανώς, με μια άγνωστη τεχνολογία . Οι νεαροί άνδρες και έριξαν τους προβολείς, στο μέρος που έβλεπαν το φως και το UFO αντέδρασε πλησιάζοντας.

Ο Del Toro σημειώνει ότι η συσκευή ήταν "ανεπαρκώς σχεδιασμένη". Ήταν ένα ιπτάμενο πιατάκι με φώτα που περιστρέφονταν. Τα τυπικά UFO της κλασικής εποχής. "Ξέρω ότι είναι μια απογοήτευση, αλλά έτσι ήταν," λέει.

Η εμπειρία δεν ήταν πολύ ευχάριστη: αρχικά αισθάνθηκαν έκπληξη, μετά πανικό, και τελικά κατέληξαν να φύγουν απο το σημείο γρήγορα . Ο Cameron λέει χαριτολογώντας ότι σίγουρα οι εξωγήινοι - ή όποιοι κι αν ήταν - ήθελαν να τους φοβίζουν.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications