Ανθρώπινα κύτταρα αναμεμειγμένα με έμβρυα κοτόπουλου σε περίεργο επιστημονικό πείραμα
Ανθρώπινα κύτταρα αναμεμειγμένα με έμβρυα κοτόπουλου σε περίεργο επιστημονικό πείραμα

Οι Αμερικανοί επιστήμονες έχουν αναμίξει τεχνητά ανθρώπινα κύτταρα με τα έμβρυα ενός κοτόπουλου σε ένα παράξενο πείραμα που έχει αναπτύξει οστικές και νευρικές δομές. Η μελέτη των πρώιμων μορφών ανθρώπινης ανάπτυξης πραγματοποιήθηκε από ερευνητική ομάδα στο Πανεπιστήμιο Rockefeller της Νέας Υόρκης και χρησιμοποίησε έμβρυα από πειραματόζωα και τεχνητά κύτταρα σχεδιασμένα να αναπαράγουν ανθρώπινο ιστό.

Δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Nature, η έρευνα για τα βλαστικά κύτταρα διερευνά την πολύπλοκη εξέλιξη σημαντικών ανθρώπινων οργάνων όπως ο εγκέφαλος, οι πνεύμονες, το ήπαρ, καθώς και η δομή των οστών. Με την κατανόηση της ανάπτυξης τέτοιων δομών, τα καθορισμένα μονοπάτια ορισμένων κυττάρων, οι ελπίδες τους επιστήμονες μπορούν να αναστρέψουν τις μηχανικές ασθένειες που τις επηρεάζουν.

Για τη μελέτη, οι ερευνητές εμφάνισαν συστάδες ανθρώπινων κυττάρων σε γνήσια έμβρυα κοτόπουλου και διαπίστωσαν ότι το μείγμα ανέπτυξε δομή σπονδυλικής στήλης καθώς και αρχικά στάδια νευρικού ιστού. Είναι η πρώτη φορά που οι επιστήμονες έχουν επιτύχει ένα τέτοιο κατόρθωμα. Ενώ είναι απίθανο να αναπτυχθούν τώρα υβριδικά μεταλλαγμένα κοτόπουλα σε εργαστήρια, η μελέτη υπογραμμίζει μια ενδιαφέρουσα αντίδραση DNA από δύο τελείως διαφορετικά είδη.

Το BrivanlouLab έδειξε για πρώτη φορά ότι μια μικρή συστάδα κυττάρων στο ανθρώπινο έμβρυο υπαγορεύει την τύχη άλλων εμβρυϊκών κυττάρων. Η ανακάλυψη αυτού του αναπτυξιακού ‘διοργανωτή’ θα μπορούσε να προωθήσει την έρευνα σε πολλές ανθρώπινες ασθένειες.

Οι άνθρωποι μιλούν για αυτές τις πληροφορίες σχετικά με τα διαφημιστικά μηνύματα του Twitter και την προστασία της ιδιωτικής τους ζωής ‘Η έκπληξη μου όχι μόνο επιβίωσε, αλλά πραγματικά οδήγησε σε αυτές τις όμορφα οργανωμένες δομές’, δήλωσε ο Ali Brivanlou, επικεφαλής επιστήμονας στο έργο. Το έμβρυο μοσχεύματος δεν έζησε αρκετά για να αναπτυχθεί περαιτέρω.

Σύμφωνα με τον Brivanlou, το γεγονός ότι τα ανθρώπινα κύτταρα αναπτύχθηκαν σε τμήματα μιας σπονδυλικής στήλης και ο ιστός κοτόπουλου σχημάτισε ξεχωριστή νευροανατομία υποδεικνύει σηματοδότηση ή καθορισμένες οδούς.

‘Μόλις μεταμοσχεύσετε τον ανθρώπινο διοργανωτή σε έμβρυο κοτόπουλου, η γλώσσα που χρησιμοποιεί για να καθοδηγήσει τα κύτταρα πουλιών για να δημιουργήσει τον εγκέφαλο και το νευρικό σύστημα είναι ακριβώς η ίδια με αυτή που χρησιμοποιείται από τα αμφίβια και τα ψάρια’, πρόσθεσε ο Μπριβάνλου.

Ενώ η μελέτη έχει χαιρετιστεί ως ένα βήμα στην προώθηση της αναγεννητικής ιατρικής δεν είναι όλοι ευχαριστημένοι, με μερικούς online commenters φοβούνται το χειρότερο.

‘Ηθικά; Δεν το νομίζω. Πρέπει να σταματήσουμε να μπερδευόμαστε με τη φύση », έγραψε ένας σχολιαστής.

hawkshellas.com

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications