Τα γιγάντια αποτυπώματα του αρχαίου ναού των Ain Dara ειναι απομεινάρια των Anunnaki;
Τα γιγάντια αποτυπώματα του αρχαίου ναού των Ain Dara ειναι απομεινάρια των Anunnaki;

Ο ναός του Ain Dara, που βρίσκεται βορειοδυτικά του Χαλεπίου της Συρίας, είναι διακοσμημένος με τρία μεγάλα αποτυπώματα ποδιών . Σκοπός και το νόημα τους παραμένουν ένα μυστήριο για τους επιστήμονες, αν και μερικοί λένε ότι είναι μια σαφείς ενδείξεις ότι, στο παρελθόν,υπήρχαν γιγάντια πλάσματα Γη, όταν διαφορετικά ανθρώπινα είδη με διαφορετικές αναλογίες συνυπήρχαν.

Ίσως τα γιγαντιαία αυτά όντα ερμηνεύτηκαν λανθασμένα ως θεοί.
Το Ain Dara είναι μια μικρή πόλη που βρίσκεται βορειοδυτικά του Χαλεπίου, της Συρίας , που είναι γνωστή για αρχαίες δομές, συμπεριλαμβανομένου έναν αρχαίο ναό, που βρίσκεται ακριβώς δυτικά της πόλης, και ανακαλύφθηκε τυχαία το 1955, όταν βρήκαν ένα λιοντάρι απο βασάλτη. Ως αποτέλεσμα της ανακάλυψης, πραγματοποιήθηκαν ανασκαφές τα επόμενα χρόνια, αποκαλύπτοντας την παρουσία αρχαίων ευρημάτων στην περιοχή.

Παρά τις πολυάριθμες ανακαλύψεις που έγιναν στο Ain Dara, οι επιστήμονες δεν έχουν καταφέρει ακόμα να μάθουν σε ποια θεότητα ήταν αφιερωμένο ο ναός. Έξω απο τον ναό υπάρχει ένα ζευγάρι γιγάντια αποτυπώματα, υποτίθεται ότι έχουν χαραχθεί στο πέτρινο έδαφος, εκπλήσσοντας τους επιστήμονες και τους τουρίστες. Άλλα υπάρχει ένα άλλο τρίτο γιγαντιαίο αποτύπωμα όχι μακριά από τα δύο πρώτα. Γιατί έκαναν αυτά τα γιγαντιαία αποτυπώματα και γιατί είναι τρία;

Μερικοί μελετητές πιστεύουν ότι αντιπροσωπεύουν τα ίχνη των θεών. Ίσως, αυτά τα γιγαντιαία σημάδια,τα οποία έχουν μήκος περίπου ένα μέτρο, οτι είναι απλά μια εικονική αναπαράσταση των θεών τους. Θα μπορούσαν να έχουν σκαλισθεί για να απεικονίσουν την παρουσία μιας τοπικής θεότητας που εισέρχεται στο ναό στο θρόνο στο εσωτερικό ιερό του.

Στην πραγματικότητα, ορισμένοι αρχαιολόγοι εικάζουν ότι θα μπορούσε να αντιπροσωπεύουν την θεότητα Ιστάρ,υπάρχουν πολλά γλυπτά της Ιστάρ , και πολλές απεικονίσεις του θεού Βάαλ των αρχαίων Σουμερίων που κοσμούν τους τοίχους του ναού.

Άλλοι συγγραφείς πιστεύουν ότι υπάρχει μια εντελώς διαφορετική εξήγηση, και ότι τα ίχνη αυτά, όπως και πολλά άλλα που βρίσκονται σε όλο τον πλανήτη, είναι μια υπενθύμιση της αρχαίας εποχής που οι θεοί περπατούσαν στη γη.Επιπλέον, ένα άλλο ενδιαφέρον χαρακτηριστικό του ναού του Ain Dara είναι η ομοιότητά του με τη βιβλική περιγραφή του ναού του Σολομώντος στην Ιερουσαλήμ και οι δύο ναοί έχουν παρόμοιο μέγεθος και διακόσμηση..

Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι υπάρχουν και άλλοι ναοί σε αυτήν την περιοχή συγκρίσιμοι με τον ναό του Ain Dara και του Ναού του Σολομώντος, όπως ο Ebla, Emar και Munbaqa, φαίνεται ότι αυτοί οι ναοί ανήκαν σε έναν πολιτισμό που κυριάρχησε στην περιοχή εκείνη την μακρινή εποχή.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications