Άγνωστες σπηλιές 1000 τετραγωνικών φτιαγμένες από ανθρώπινο χέρι
Άγνωστες σπηλιές 1000 τετραγωνικών φτιαγμένες από ανθρώπινο χέρι

Άγνωστες σπηλιές 1000 τετραγωνικών φτιαγμένες από ανθρώπινο χέρι

Το 1992 ο Wu Anai, που ζούσε κοντά στο κινέζικο χωριό Shiyan Beicun στην κομητεία Longyou, βασισμένος σε ένα θρύλο, άρχισε να αντλεί νερό από μια λίμνη στο χωριό του. Ο Anai πίστευε ότι η λίμνη δεν ήταν φυσική, ούτε βαθιά και αποφάσισε να το αποδείξει.

Έπεισε κάποιους από τους χωρικούς και μαζί αγόρασαν μια αντλία νερού αρχίζοντας να βγάζουν το νερό από τη λίμνη. Μετά από 17 ημέρες άντλησης, η στάθμη του νερού έπεσε αρκετά αποκαλύπτοντας την είσοδο μιας αρχαίας σπηλιάς, επιβεβαιώνοντας την υποψία του Anai.

Συνολικά αποκαλύφθηκαν 24 σπηλιές, που ονομάζονται Longyou, οι οποίες δημιουργήθηκαν με το χέρι, η καθεμία με μέση επιφάνεια χιλίων τετραγωνικών μέτρων και οροφές που φτάνουν σε ύψος τα 30 μέτρα. Η συνολική έκτασή τους υπερβαίνει τα 30.000 τετραγωνικά μέτρα. Γνωρίζουμε ότι οι σπηλιές δεν είναι φυσικές, επειδή οι εσωτερικοί τοίχοι είναι καλυμμένοι με ομοιόμορφα μοτίβα που έγιναν με σμίλη (εργαλείο γλυπτικής).

Τα σημάδια είναι παρόμοια με αυτά που βρέθηκαν σε κεραμικά που υπάρχουν σε ένα κοντινό μουσείο, τα οποία χρονολογούνται μεταξύ 500 και 800 π.Χ. Υπάρχουν επίσης σκάλες, κολόνες και εξαιρετικές σκαλισμένες φιγούρες.

Σύμφωνα με κάποιες εκτιμήσεις, τα σπήλαια έχουν σκαφτεί πάνω από 2.000 χρόνια πριν, πιθανώς το 200 π.Χ. Μια εκτίμηση αποκαλύπτει ότι σχεδόν ένα εκατομμύριο κυβικά μέτρα βράχου αφαιρέθηκαν για να δημιουργηθούν οι σπηλιές.

Ένα τόσο μεγάλο έργο θα είχε αναφερθεί σίγουρα από τους ιστορικούς και τους ταξιδιώτες, αλλά δεν βρέθηκαν καθόλου έγγραφα, κάτι που είναι ιδιαίτερα περίεργο, δεδομένου ότι οι αρχαίοι Κινέζοι ήταν πολύ σχολαστικοί.

Ωστόσο, δεν μπορεί κανείς να αποκλείσει το ενδεχόμενο οι αρχαίοι κατασκευαστές σπηλαίου απλά να διεύρυναν μια υπάρχουσα φυσική σπηλιά. Ωστόσο, η ανασκαφή των σπηλαίων ήταν ένα μνημειώδες έργο που εκτελέστηκε από τον άνθρωπο και θα συνεχίσει να είναι ένα μυστήριο.

unblock.gr

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications