Τροχαίο με ασθενοφόρο που μετέφερε νεογέννητα δίδυμα - Στην εντατική η γιατρός που τα συνόδευε- ΒΙΝΤΕΟ
Τροχαίο με ασθενοφόρο που μετέφερε νεογέννητα δίδυμα - Στην εντατική η γιατρός που τα συνόδευε- ΒΙΝΤΕΟ

Ο Πρόεδρος των εργαζομένων στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου Κρήτης, Γιώργος Μανουσάκης, μίλησε στην εκπομπή "Ξυπνάμε Μαζί" για το τροχαίο σημειώθηκε χθες κατά τη διάρκεια της επιχείρησης διακομιδής δύο νεογέννητων μωρών από τον Άγιο Νικόλαο στο Ηράκλειο.

Από το τροχαίο, στο οποίο ενεπλάκη ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και ένα ΙΧ φορτηγό τραυματίστηκε μία γιατρός, η οποία νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Βενιζελείου Νοσοκομείου Ηρακλείου με σοβαρά κατάγματα στα πλευρά και τον θώρακα.

"Η αναισθησιολόγος νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Βενιζελείου Νοσοκομείου, φέρει κατάγματα στις δύο κλείδες, πέντε κατάγματα στα πλευρά της μίας πλευράς, έξι κατάγματα στην άλλη πλευρά και στο στέρνο. Ευτυχώς ήταν τυχερή, που το τροχαίο έγινε κοντά στο νοσοκομείο" δήλωσε ο κ. Μανουσάκης.

Oι γιατροί στο νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου έκριναν αναγκαία τη μεταφορά δύο νεογέννητων διδύμων στη Μονάδα Νεογνών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου λόγω των αναπνευστικών προβλημάτων που αντιμετώπιζαν. Αμέσως ξεκίνησε επιχείρηση για τη διακομιδή των νεογνών με τη συμμετοχή του ΕΚΑΒ, ενώ στο ασθενοφόρο επιβιβάστηκαν, όπως προβλέπεται στις περιπτώσεις αυτές μία νεογνολόγος και η αναισθησιολόγος, η οποία και τραυματίστηκε.

Ξαφνικά την πορεία του ασθενοφόρου ανέκοψε το αγροτικό φορτηγάκι με αποτέλεσμα ο οδηγός του ΕΚΑΒ να φρενάρει για να αποφευχθεί η σύγκρουση. Από το απότομο φρενάρισμα ωστόσο η αναισθησιολόγος τραυματίστηκε σοβαρά, ενώ οι υπόλοιποι μετέχοντες στη διακομιδή όπως και τα δύο νεογνά είναι καλά στην υγεία τους.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications