Ποιος σας είπε ότι η ταινία They Live Ζουν ανάμεσα μας είναι άπλα μια ταινία και φανταστική ιστορία?

Ζουν ανάμεσα μας (They Live) είναι ο τίτλος αμερικανικής κινηματογραφικής ταινίας "επιστημονικής φαντασίας", σε σκηνοθεσία του Τζον Κάρπεντερ, παραγωγή του 1988. Βασίζεται στο διήγημα Eight O'Clock in the Morning του Ρέι Νέλσον (Nelson) από το 1963.

They Live: Με τα γυαλιά ηλίου βλέπεις τον κόσμο όπως ειναι,και επιτρέπουν να δει κανείς το πραγματικό μήνυμα κάτω από όλη την προπαγάνδα τις διαφημίσεις, τις αφίσες κλπ. ... Βάζοντας τα γυαλιά ηλίου βλέπεις τη δικτατορία μέσα στη δημοκρατία, την αόρατη τάξη που στηρίζει την φαινομενική ελευθερία.

Από την ταινία πάμε στα γεγονότα: Ο Nelson (γεννημένος στις 3 Οκτωβρίου 1931) ήταν ένας συγγραφέας επιστημονικής φαντασίας που ηταν γνωστός εκείνη την εποχή για το διήγημα του το 1963, που στη συνέχεια χρησιμοποιήθηκε από τον John Carpenter ως βάση της ιστορίας στην ταινία του 1988 They Live.

Ο Nelson συνεργάστηκε με τον Philip K. Dick για το εξωγήινο μυθιστόρημα εισβολής του 1967.Ο Nelson ήταν φίλος με τον Philip K. Dick από την παιδική ηλικία, και του είχε πει παράξενα πράγματα απο οπού εμπνεύστηκε το μυθιστόρημα...

O Dick έζησε μια σειρά από "ψευδαισθήσεις". Εκτός από μια "ροζ δέσμη", περιγράφει τις αρχικές του "ψευδαισθήσεις" ως γεωμετρικά μοτίβα και εικόνες,και ισχυρίστηκε ότι άρχισε να ζει δυο παράλληλες ζωές.Το 1974, ο Dick έγραψε μια επιστολή στο FBI , κατηγορώντας διάφορα άτομα, συμπεριλαμβανομένου άτομα του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας, οπως τον καθηγητή του Σαν Ντιέγκο, τον Φρέντρικ Τζέιμσον , ότι ήταν ξένοι πράκτορες των δυνάμεων του Συμφώνου της Βαρσοβίας .(Σύμφωνο της Βαρσοβίας ήταν μια στρατιωτική συμμαχία αμυντικού χαρακτήρα των κομμουνιστικών κρατών της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης.)

Επίσης, έγραψε ότι ο Stanisław Lem(Στάνισλαβ Λεμ) ήταν πιθανώς ένα ψευδές όνομα που χρησιμοποιήθηκε με εντολή του Κομμουνιστικού Κόμματος για να αποκτήσει τον έλεγχο της κοινής γνώμης.Ο Στάνισλαβ Λεμ, ήταν Πολωνός συγγραφέας έργων φιλοσοφικών, σατιρικών και επιστημονικής φαντασίας.

Μετά τον χωρισμό απο την γυναίκα του, ο Dick άρχισε να αντιμετωπίζει παράξενες ψευδαισθήσεις, αρχικά νόμιζε ότι ηταν παρενέργειες από την φαρμακευτική αγωγή του, άλλα θεώρησε αυτή την εξήγηση απίθανη μετά από εβδομάδες συνεχόμενων ψευδαισθήσεων. "Έζησα μια εισβολή στο μυαλό μου από ένα υπερβολικά ορθολογικό μυαλό, σαν να ήμουν τρελός όλη μου τη ζωή και ξαφνικά είχα γίνει λογικός"!

Πριν προλάβουν να τον θεωρήσουν κάποιοι "έξυπνοι" τρελό να διαβάσουν και αυτο: Οι κομμουνιστές πράγματι χρησιμοποιούν την δήθεν σάτιρα για χειραγωγούν την κοινή γνώμη!!όλες οι "σατυρικές" εκπομπές,ιστοσελίδες ράδιο κτλ ελέγχονται απο κομμουνιστές! και δεν εννοούμε τους χρήσιμους ηλίθιους κομμουνιστές που έχουν μαζέψει,άλλα τους αληθινούς κομμουνιστές που κρύβονται πίσω απο τα χρήσιμα γκοΐμ στην γλωσσά τους, και τα καθοδηγούν.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications