ΝΙΚΙ ΧΕΛΙ: ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΜΑΣ
ΝΙΚΙ ΧΕΛΙ: ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΜΑΣ

Οι ΗΠΑ δεν θα αποσύρουν τα στρατεύματά τους από τη Συρία μέχρις ότου επιτευχθούν οι στόχοι της, δήλωσε η πρεσβευτής της Ουάσιγκτον στον ΟΗΕ, Νίκι Χέλι, όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα του το RT.

Η δήλωση αυτή έρχεται λίγο μετά τις αεροπορικές επιδρομές στη Συρία ως απάντηση σε μια φερόμενη χημική επίθεση και παρότι στόχος της Αμερικής είναι τα στρατεύματα που είναι στη Συρία να επιστρέφουν στην πατρίδα τους. Οι ΗΠΑ σήμερα έχουν πάνω από 2.000 στρατεύματα στη Συρία.

Η Χέλι πρόσθεσε πως οι Ηνωμένες Πολιτείες θέλουν να εξασφαλίσουν ότι τα χημικά όπλα δεν χρησιμοποιούνται με τρόπο που να αποτελεί κίνδυνο για τα συμφέροντα των ΗΠΑ, το Ισλαμικό Κράτος (IS, πρώην ISIS) έχει ηττηθεί και οι ενέργειες του Ιράν παρακολουθούνται.

Μιλώντας στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, η Αμερικανίδα πρέσβειρα στον Οργανισμό Νίκι Χέιλι είχε τόνισε: «Είμαστε πεπεισμένοι ότι προκαλέσαμε μεγάλο πλήγμα στο πρόγραμμα χημικών όπλων της Συρίας. Είμαστε προετοιμασμένοι να διατηρήσουμε αυτήν την πίεση, εάν το συριακό καθεστώς είναι αρκετά ανόητο για να δοκιμάσει τη βούλησή μας» επισήμανε.

Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν δηλώσει στο παρελθόν ότι στόχος τους στη Συρία είναι απλά να νικήσουν το ISIS. Ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τράμπ δήλωσε νωρίτερα ότι οι ΗΠΑ θα αποχωρήσουν από τη Συρία «σύντομα», χωρίς όμως να έχει ανακοινωθεί προθεσμία για οποιαδήποτε τέτοια κίνηση.

Το σχόλιο του Χέλι έρχεται μόλις μια μέρα αφού οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γαλλία πραγματοποίησαν μαζική επίθεση πυραύλων σε στόχους της Συρίας. Οι πύραυλοι από πολεμικά πλοία και αεροσκάφη χτύπησαν μια επιστημονική εγκατάσταση στην περιοχή της Δαμασκού, η οποία φέρεται να συμμετείχε στην παραγωγή των χημικών και βιολογικών όπλων, καθώς και μια πρώην βάση πυραύλων δυτικά της Χομς και την αεροπορική βάση Al-Dumayr ανατολικά της Δαμασκού.

Εν τω μεταξύ, ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, υπερασπίστηκε σήμερα την φράση «Αποστολή εξετελέσθη» που χρησιμοποίησε για να περιγράψει την αποτελεσματικότητα των πυραυλικών πληγμάτων κατά της Συρία και τα σχόλια των ΜΜΕ που ακολούθησαν.

Η φράση αυτή συνδέθηκε με τον Πρόεδρο Τζορτζ Μπους Τζούνιορ που την χρησιμοποίησε το 2003, κατά την διάρκεια του πολέμου στο Ιράκ και τον καταδίωκε πολιτικά για το υπόλοιπο της προεδρικής θητείας του.

«Η επιδρομή κατά της Συρίας πραγματοποιήθηκε τόσο τέλεια, με τέτοια ακρίβεια, ώστε τα ΜΜΕ των Fake News θα μπορούσαν να την μειώσουν μόνο μέσω της χρήσης του όρου ''Αποστολή Εξετελέσθη'' από εμένα», έγραψε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος Τραμπ στο Twitter.

«Γνώριζα ότι θα εστίαζαν σε αυτό, αλλά το αισθάνθηκα ως έναν Στρατιωτικό όρο με πραγματικό μεγαλείο, για να το αποσύρω. Θα το χρησιμοποιώ συχνά!» πρόσθεσε ο ίδιος.

ΑΜΠΕ«The New Daily Mail»

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications