Μυστηριώδη όπλα της αρχαιότητας και τα μαγικά σπαθιά!

Τα παλιά χρονιά εάν ήθελαν να κυνηγούν για τροφή, σκοτωναν τα ζωα με μία λόγχη, η ένα βέλος,με έξυπνες παγίδες κτλ, συχνά όμως όπλα όπως τα σπαθιά είχαν μια μυστική και μυστηριώδης ισχυρή δύναμη.

Συχνά οι άνδρες δήλωσαν ότι όταν έμπαιναν σε μια πολύ επικίνδυνη κατάσταση, τα όπλα τους άρχιζαν να δρουν μόνα τους: χωρίς άμεση παρέμβαση του ίδιου του που τα κατέχει. Και αυτός ήταν ο μόνος τρόπος για να σώσουν τη ζωή του ιδιοκτήτη τους.

Έτσι τα όπλα συχνά εμφάνιζαν όχι μόνο μια θανατηφόρα δύναμη, αλλά και ωφέλιμη προστατευτική προς τον ιδιοκτήτη τους. Εάν το άτομο είχε σεβασμό στο όπλο του, συχνά του έδινε ένα όνομα. Οι πρόγονοί μας ήταν σίγουροι ότι τα όπλα μπορούσαν να είχα έντονα αισθήματα όπως: αγάπη και μίσος. Στην Άπω Ανατολή δημιουργούσαν πάντα σπαθιά σε ζεύγη, θεωρώντας τα ως ζευγάρι που μπορούσαν να επικοινωνούν μεταξύ τους...

Η μυστικιστική δύναμη του μαχαιριού: έβαζαν ένα μαχαίρι σε ένα νεογέννητο, και επίσης κάτω από το κατώφλι του σπιτιού, για να τρομάξει τα κακά πνεύματα. Το μαχαίρι μπορεί να προστατεύσει τον γάμο από την κακοτυχία, αλλά στα χέρια ενός εξειδικευμένου σαμάνου γινόταν ένα μυστικιστικό αντικείμενο για θεραπεία και την εκτέλεση ιερών τελετουργιών. Πολλοί άνθρωποι, ειδικά όσοι διατήρησαν τις παραδόσεις των κυνηγών, το μαχαίρι είναι το πρώτο πράγμα που δίνει ο πατέρας στον γιο του.

Οι μαγικές πεποιθήσεις υπήρχαν και σε ενα άλλο όπλο - το σφυρί. Από πολύ παλιά το σφυρί θεωρήθηκε ως σύμβολο εξουσίας. Δεν είναι τυχαίο ότι κρατιέται στα χέρια των Φαραώ, και αυτο είχαν οι κομμουνιστές των ευρωπαϊκών κρατών μαζί με το δρεπάνι.

Το τσεκούρι ανήκε στον οικιακό εξοπλισμό, αλλά ηταν επίσης και ένα τρομερό όπλο. Το τσεκούρι μάχης, κατά κανόνα, ήταν εξοπλισμένο με μια κούφια λαβή που μέσα είχε ένα στιλέτο, σε αλλες περιπτώσεις μέσα στην λαβή είχε τοποθετηθεί ένα μικρο σπαθί.

Αλλά ίσως το πραγματικό όπλο και το πιο κοινό στην αρχαιότητα ηταν το δόρυ. Αυτός ο τύπος όπλου είναι γνωστός από τους αρχαίους χρόνους. Το δόρυ κατά κανόνα έχει συνδεθεί με θεούς, βασιλιάς και ήρωες. Το δόρυ θεωρείται ένα μυστικιστικό αντικείμενο: ο έχοντας δόρυ, μπορεί να κυβερνήσει ολόκληρο τον κόσμο ...

Το πιο συνηθισμένο όπλο ρίψης είναι το τόξο. Σχεδόν όλες οι εθνικότητες το χρησιμοποίησαν. Υπήρχαν βέλη που εύκολα έσπαζαν τις ασπίδες. Οι καλύτεροι τοξότες έριχναν με ταχύτητα τουλάχιστον 12 βέλη ανά λεπτό. Πολλές μάχες του Μεσαίωνα κερδίστηκαν χάρη των τοξωτών και της ικανότητάς τους να σημαδεύουν.

Το σπαθί ειναι ο πρωταγωνιστής οποιουδήποτε θρύλου. Οι ιστορικοί πιστεύουν ότι οι Σουμέριοι επινόησαν το σπαθί μάχης. Το σπαθί είναι επίσης σύμβολο της σοφίας στη βουδιστική θρησκεία και στον Βουδισμό είναι ένα όπλο της γνώσης και της αλήθειας. Στη Μογγολία και στην Κίνα, υπάρχει μια λατρεία σε αυτο το όπλο, και οι "δάσκαλοι" γνωρίζουν τα μυστικά της δημιουργίας των λεπίδων.

Στην Ευρώπη τα ξίφη ήταν ένα χαρακτηριστικό εξουσίας, στην περίπτωση της απομάκρυνσης του ξίφους από τη ζώνη του κάτοχου του, αυτό σήμαινε απώλεια ισχύος. Υπήρχε μια πεποίθηση οτι αν ο νεκρός ήταν πολύ μαχητικός κατά τη διάρκεια της ζωής του,έθαβαν μαζί του το σπαθί του, προκειμένου να προστατευθεί από την εκδίκηση των νεκρών.

Οι ιππότες αντιμετωπίζαν τα σπαθιά τους ως συντρόφους τους στην μάχη. Η απώλεια του σπαθιού είχε θεωρηθεί ντροπή. Μεταξύ των σπαθιών υπήρχαν και μερικά που κατείχαν μαγικές ιδιότητες, για παράδειγμα, θα μπορούσαν να υπερασπιστούν τον ιδιοκτήτη τους στη μάχη ή να κάνουν τον εχθρό να φύγει απο τον πανικό που προκαλούσαν.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications