Ο θάνατος είναι το αναπόφευκτο τέλος???
Ο θάνατος είναι το αναπόφευκτο τέλος

Ο θάνατος είναι το αναπόφευκτο τέλος της ζωής κάθε όντος,και το ερώτημα; τι συμβαίνει μετά όταν το φυσικό σώμα πεθαίνει;

Όλες οι παγκόσμιες θρησκείες βεβαιώνουν ότι η ανθρώπινη ψυχή αφήνει το σώμα,και συνεχίζει την ύπαρξή της σε άλλα επίπεδα ύπαρξης,οι διαφορετικές πεποιθήσεις και θρησκείες μιλούν για αυτή τη μεταθανάτια ζωή με διάφορους τρόπους. Υπάρχουν και οι μάρτυρες που επέζησαν από έναν κλινικό θάνατο και επέστρεψαν ξανά στον κόσμο των ζωντανών. Οι ιστορίες τους είναι συχνά πολύ ενδιαφέρουσες και δίνουν πολλή τροφή για σκέψη.

Εξωσωματική εμπειρία κατά τη διάρκεια του κλινικού θανάτου
Ο κλινικός θάνατος συμβαίνει όταν ένα άτομο σταματήσει να αναπνέει και να χτυπάει. Ο εγκέφαλος σε συνθήκες σοβαρής ανεπάρκειας οξυγόνου παύει επίσης να λειτουργεί. Όμως, πολλοί ασθενείς που επέστρεψαν από τον άλλο κόσμο λένε εκπληκτικά πράγματα που τους συνέβησαν αυτή τη στιγμή.

Ένα μεγάλο ποσοστό ανθρώπων που γνώρισαν αυτή την κατάσταση, μιλάνε οτι αιωρούνται πάνω απο το άψυχο σώμα τους(στην κυριολεξία άψυχο) για μια σήραγγα με ένα λαμπρό φως,και για άλλα ζωντανά οράματα. Υπάρχουν επίσης ενδείξεις για συνάντηση με ήδη αποθανόντες στενούς φίλους οι συγγενείς.

Επιπλέον, εκείνοι που βρίσκονται σε αυτή την κατάσταση σημειώνουν ότι όλα αυτά τα οράματα φαίνονται λιγότερο ρεαλιστικά από την ίδια την πραγματικότητα. Ένα μεγάλο ποσοστό ανθρώπων που είχαν καρδιακή ανακοπή, αναφέρουν ότι άφησαν το σώμα τους και παρακολούθησαν τη διαδικασία της ανάνηψης απο τους γιατρούς. Συχνά, αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν την αίσθηση μιας παρουσίας ανώτερων δυνάμεων και των ισχυρών θετικών συναισθημάτων που προκαλούνται από αυτό. Σύμφωνα με πολλούς, αυτό δείχνει ότι υπάρχει η μετά θάνατον ζωή και η περαιτέρω ζωή μετά το θάνατο δεν σταματά.

Εξηγήσεις από θρησκευτική άποψη
Η θρησκεία εξηγεί το φαινόμενο ότι η ψυχή φεύγει από το σώμα και στη συνέχεια επιστρέφει σε αυτό πάλι σύμφωνα με τη βούληση των ανώτερων δυνάμεων. Εάν η αποστολή σε αυτόν τον κόσμο δεν έχει ακόμη εκπληρωθεί, μια τέτοια ψυχή επιστρέφει και το άτομο καταφέρνει να αναζωογονηθεί.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το θάνατο υπάρχει στο Θιβετιανό Βουδισμό. Στις χώρες της δύσης, υπάρχει και αυτο που είναι γνωστό ως βιβλίο των νεκρών κατ 'αναλογία με το αιγυπτιακό βιβλίο των νεκρών. Κατά τη θιβετιανή κατεύθυνση του Βουδισμού, δίνεται μεγάλη σημασία στο θάνατο του ανθρώπου ή μάλλον στην προετοιμασία του για τη μετάβαση στον επόμενο κόσμο. Πιστεύεται ότι εάν ένα άτομο έχει εισέλθει σωστά στην κατάσταση αυτή, θα τον βοηθήσει στην επόμενη ζωή να ξαναγεννηθεί καλύτερα. Ως εκ τούτου, ο Λάμα διαβάζει στον πεθαμένο ειδικές οδηγίες, οι οποίες είναι ένας οδηγός.

Στον Θιβετιανό Βουδισμό πιστεύεται ότι κατά τη διάρκεια του θανάτου ένα άτομο μπορεί να πέσει σε μια κατάσταση σύγχυσης και να μην συνειδητοποιήσει τι συμβαίνει. Επομένως, μετά την έξοδο από το σώμα, το πνεύμα του περιπλανιέται στον ζωντανό κόσμο για μεγάλο χρονικό διάστημα. Επιπλέον, στην επόμενη αναγέννηση, μπορεί να μην έχει ένα πολύ τυχερό πεπρωμένο. Για να αποφευχθεί αυτό, ο Λάμα διαβάζει προσευχές,και χάρη σε αυτές ο πεθαμένος άνθρωπος δεν έχει ψευδαισθήσεις, που μπορεί να τον συγχέουν για μια επιτυχημένη επόμενη αναγέννηση.

Ο θιβετιανός Βουδισμός περιγράφει με μεγάλη λεπτομέρεια όλα όσα συμβαίνουν σε έναν άνθρωπο κατά τη στιγμή του θανάτου του. Σύμφωνα με αυτήν, κατά τη διάρκεια αυτής της μεταβατικής περιόδου η μοίρα της ψυχής καθορίζεται εν μέρει κατα τον θάνατο. Ωστόσο, ο μεγαλύτερος αντίκτυπος στην επιτυχία της επόμενης ενσάρκωσης είναι το σωστό κάρμα.

Όσον αφορά τα μεταθανάτια οράματα που περιγράφονται, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που επιβίωσαν από ένα κλινικό θάνατο, οι Λάμα του Θιβέτ έχουν τη δική τους εξήγηση. Πιστεύουν ότι αυτά τα οράματα εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τις πεποιθήσεις, συμπεριλαμβανομένων των θρησκειών. Έτσι για παράδειγμα, ένας υλιστής δεν βλέπει τίποτα όταν πεθαίνει, αλλά αυτό δεν θα τον εμποδίσει στην μετενσάρκωση. Ο Βουδιστής θα δει τις εικόνες που αντιστοιχούν στην πίστη του, και ο χριστιανός της δικιάς του θρησκείας.

Επιστημονικές μελέτες του φαινομένου του κλινικού θανάτου
Όλα τα εκπληκτικά φαινόμενα που αναφέρθηκαν από αυτούς που γύρισαν απο κλινικό θάνατο, η επίσημη επιστήμη δίνει γελοίες θεωρίες που δεν έχουν καμιά λογική και μάλλον στόχο έχουν να αποκρύψουν και να παραπλανήσουν, για παράδειγμα οι επιστήμονες συνδέουν την αίσθηση της απομάκρυνσης από το σώμα με βλάβη στην κροταφογναθική περιοχή του εγκεφάλου. Όσο για την πτήση σε μια σήραγγα με έντονο φως, οι ερευνητές εξηγούν αυτό το όραμα με υψηλή περιεκτικότητα σε διοξείδιο του άνθρακα στο αίμα, και οι έντονες ψευδαισθήσεις κατά τη στιγμή του κλινικού θανάτου ειναι απο έλλειψη οξυγόνου στον εγκέφαλο.

Η επίσημη επιστήμη δεν μπορεί να εξηγήσει η δεν θέλει, διότι αυτα που λένε καταρρίπτονται πολύ εύκολα, υπάρχουν περιπτώσεις οπού υπήρχαν κλινικά νεκροί εγκέφαλοι, όπως όταν γίνεται μια επέμβαση στον εγκέφαλο,και ο ασθενής περιγράφει τι έκαναν στο σώμα του και τι έλεγαν! πράγμα που δεν μπορούσε να δει με τα φυσικά μάτια και να ακούσει με τα αυτια του! ένα άλλο γεγονός ειναι οτι λένε οτι αρχίζουν να πονούν ξανά μόλις μπουν στο σώμα τους, ενώ όταν ηταν εκτός είχαν μια αίσθηση γαλήνης, αυτο δεν γίνεται όταν κάποιος έχει ψευδαισθήσεις,και πολλά αλλα στοιχειά που δείχνουν ένα πράγμα: οτι ο νους συνεχίζει να υπάρχει και εκτός σώματος και ειναι ανεξάρτητος απο τον εγκέφαλο,και επίσης υπάρχει μια διαδικασία μόλις πεθάνει κάποιος σαν φεύγει σε άλλη διάσταση.

©ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΑΕΤΟΣ

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications