Ο Κουρουμπλής μάλλον “διάβασε” τον νέο νόμο και έχει άποψη: Ο νέος νόμος ανοίγει δρόμο για τις επενδύσεις στα λιμάνια
Ο Κουρουμπλής μάλλον “διάβασε” τον νέο νόμο και έχει άποψη: Ο νέος νόμος ανοίγει δρόμο για τις επενδύσεις στα λιμάνια

Υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής, μάλιστα! μπορεί να μας εξηγήσει κάποιος πως υπογράφει αφού δεν μπορεί να διαβάσει? εμάς μας θυμίζει τον ψευδό-επιστήμονα Στήβεν Χόκινγκ στην κυριολεξία ζωντανή μαριονέτα, που τον έκαναν και μεγα "επιστήμονα", γιατί υποτίθεται ότι έχει γράψει 2-3 θεωρίες, όπως ένας άλλος ψευδό-επιστήμονας κάποιος Οβριός με το όνομα Αϊνστάιν, γνωστός κλεφτής και απατεώνας εκείνη την εποχή επίσης μασονική επιρροή στην επιστήμη , αν ηταν έτσι οι επιστήμονες με θεωρίες και αυτές κλεμμένες, και κανένα πείραμα, ακόμα στην εποχή του λίθου θα ήμασταν!διαβάζουμε σε μια κρυφό-αριστερή σελίδα του ΣΥΡΙΖΑ απο τις πολλές "έγκυρες πήγες αριστερών fake news" :

Πρωτοβουλία για να προχωρήσει η διαδικασία παραχώρησης προς χρήση στον δήμο Καλαμάτας 49 στρεμμάτων στη Δυτική Παραλία, ανέλαβε ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής, σε συνάντηση που είχε με τον δήμαρχο, Παναγιώτη Νίκα, στο Δημαρχείο.

Ο υπουργός, που συνοδευόταν από τον βουλευτή Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρο Κωνσταντινέα, δήλωσε ότι ο νέος νόμος 4504, οι ερμηνευτικές του εγκύκλιοι και νέες νομοθετικές πρωτοβουλίες του υπουργείου απελευθερώνουν τον χώρο των τουριστικών mega yachts με σημαίες τρίτων χωρών.

Ο δήμαρχος Καλαμάτας εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συνεργασία που έχει με το υπουργείο Ναυτιλίας, τη γενική γραμματεία Λιμένων και τον κ. Κουρουμπλή προσωπικώς και αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο ανάπτυξης του λιμένα Καλαμάτας μέσω συμπράξεων Δημοσίου και ιδιωτικού τομέα.

Τόνισε ότι είναι επιτακτική ανάγκη να εκσυγχρονιστούν οι υποδομές του λιμανιού της πόλης και να προχωρήσει η ανάπτυξή του. Ιδιαίτερα τόνισε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο δήμος με τη γραφειοκρατία.

Στο Δημαρχείο ο κ. Κουρουμπλής συναντήθηκε με εκπρόσωπο εργαζομένων ιδιωτικής εταιρίας επεξεργασίας απορριμμάτων, ο οποίος του εξέθεσε τα προβλήματα που έχουν οι συνάδελφοί του με τη συγκεκριμένη εταιρία.

Στη συνέχεια ο υπουργός Ναυτιλίας μίλησε σε ημερίδα της γενικής γραμματείας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, στο αμφιθέατρο «Θόδωρος Αγγελόπουλος».

Ο κ. Κουρουμπλής σημείωσε ότι η κυβέρνηση κινείται με στόχο να είναι στην ίδια όχθη με την κοινωνία και ότι με γνώμονα αυτή τη θέση ο νέος νόμος λύνει χρονίζοντα προβλήματα, όπως η νομιμοποίηση των λιμενικών εγκαταστάσεων, που ανοίγει τον δρόμο για την πραγματοποίηση επενδύσεων στα λιμάνια.

Με τις ίδιες διατάξεις επιχειρείται η αισθητική αναβάθμιση των λιμανιών, ενώ τα λιμενικά ταμεία δικαιούνται να εκτελούν έργα έως 20.000 ευρώ, χωρίς κεντρική έγκριση, για να ξεπερνιούνται γραφειοκρατικά εμπόδια.

Ο κ. Κουρουμπλής δήλωσε ότι προωθείται η ένταξη των Λιμενικών Ταμείων «στα ανταποδοτικά» ώστε να γίνει δυνατή η στελέχωσή τους για να προωθούνται οι εισπράξεις τελών και άλλων οφειλών, ώστε να προχωρήσουν αναπτυξιακά έργα.

Τόνισε επίσης ότι το υπουργείο υποστηρίζει με κάθε τρόπο την εκπόνηση master plan από τα λιμάνια και ότι προέβλεψε την εκμετάλλευση ναυδέτων από λιμενικά ταμεία, όπου αυτό μπορεί να γίνει.

Στη συνέχεια ο κ. Κουρουμπλής επισκέφτηκε το Λιμεναρχείο Καλαμάτας, παρουσία του διοικητή της 5ης ΠΕΔΙΛΣ αρχιπλοίαρχου Λ.Σ. Σπύρου Κοντομάρη, όπου ο λιμενάρχης αντιπλοίαρχος Λ.Σ. Αντώνης Δουμάνης, τον ενημέρωσε για τις επιχειρησιακές δυνατότητες του λιμεναρχείου και για θέματα που αντιμετωπίζει, ενώ σημείωσε και την ανάγκη να γίνει συντήρηση του ιστορικού κτιρίου που στεγάζει το λιμεναρχείο.

Ο υπουργός Ναυτιλίας είχε ιδιαίτερη συνάντηση με τον πρόεδρο της ΠΟΕΠΛΣ Μεσσηνίας Κυριάκο Χρηστέα και άλλα συνδικαλιστικά στελέχη του Λιμενικού Σώματος, οι οποίοι αναφέρθηκαν στις ανάγκες στελέχωσης και μάλιστα έτσι ώστε να υπάρχουν διπλά πληρώματα στα σκάφη, στην ανάγκη αυτοκινήτου, ενώ δεν παρέλειψαν να ζητήσουν διευκρινίσεις για τη στρατιωτική θητεία των στελεχών του Λιμενικού Σώματος και να εκφράσουν την ικανοποίησή τους για τις διατάξεις του ν.4504/2017, οι οποίες τους αφορούν.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications