27 Απρ 2018

H Μύκονος εκπέμπει SOS: Κινδυνεύει να ξεμείνει από νερό (βίντεο)

H Μύκονος εκπέμπει SOS: Κινδυνεύει να ξεμείνει από νερό (βίντεο)

Αντιμέτωποι με τον κίνδυνο να μείνουν χωρίς νερό είναι οι κάτοικοι της Μυκόνου αυτό το καλοκαίρι.

Σύμφωνα με το Mykonos Live TV, οι κύριοι λόγοι είναι οι εξής: Αφενός η αυξημένη τουριστική κίνηση και αφετέρου η καθυστέρηση στην αδειοδότηση νέων αφαλατώσεων. Αυτά έχουν ως αποτέλεσμα τα αποθέματα στα φράγματα να είναι οριακά και το νησί των Ανέμων να βρίσκεται στο… κόκκινο της λειψυδρίας.

«Τα αποθεματικά του νερού στα φράγματα είναι ιδιαίτερα λίγα, ενώ μέσα στην Μεγάλη Εβδομάδα ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες για την αδειοδότηση δύο νέων αφαλατώσεων» είπε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Μυκόνου Μιχάλης Ζουγανέλης.Ο επικεφαλής της ΔΕΥΑΜ ανέφερε πως «από τον Γενάρη 2016 είχε ξεκινήσει η αίτηση προς το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο για την παραχώρηση χώρου για την εγκατάσταση των νέων αφαλατώσεων. Δύο χρόνια και δύο μήνες διήρκησε η αδειοδότησή τους».

Παράλληλα σύμφωνα με τον κ. Ζουγανέλη, έχει υπάρξει η πρόβλεψη και για την αγορά νερού σε περίπτωση που δεν έρθουν έγκαιρα οι αφαλατώσεις. Μοναδική περίπτωση για την επιτάχυνση των γραφειοκρατικών διαδικασιών είναι να κηρυχθεί το νησί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, σενάριο που όπως τόνισε εξετάζεται.

Η κάμερα του Mykonos Live TV βρέθηκε στο φράγμα στο Μαράθι, απ’ όπου και τα αποκλειστικά πλάνα. Προκειμένου κάτοικοι και επισκέπτες να μην πουν το νερό… νεράκι, οι αρχές του νησιού βρίσκονται σε επαγρύπνηση.

pronews

Εάν σας άρεσε μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση!


0σχόλια:

H Μύκονος εκπέμπει SOS: Κινδυνεύει να ξεμείνει από νερό (βίντεο)
Ενθαρρύνονται τα σχόλια. πατήστε στο (Δημοσίευση σχολίου) και ανοίγει παράθυρο .
+ footer Back to top

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications

LIKE ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK TA POST........ΠΡΟΣΟΧΗ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΔΡΑΣΤΉΡΙΟΙ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ FACEBOOK ΔΙΟΤΙ ΑΦΑΙΡΕΙ ΤΑ ΜΗ ΔΡΑΣΤΉΡΙΑ ΑΤΟΜΑ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ, ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΦΙΜΏΣΕΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ- ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΥΤΟ!(Και με αποκλειστικά άρθρα στην Ελλάδα. Η συμμετοχή σας απαραίτητη για την συνέχεια.
Οσοι θέλουν πάνε στο facebook,(στο μενού πάνω) αν εχουν πατήσει like στην σελίδα μας.Και πατουν να εμφανίζονται πρώτα Δείτε νέες δημοσιεύσεις από αυτή την σελίδα,(κλείστε με close).
Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications - would like to send push notifications: