Παγκόσμια ημέρα «π»! καιρός να βγάλουν και παγκόσμια μέρα της μπανάνας!
Παγκόσμια ημέρα «π»! καιρός να βγάλουν και παγκόσμια μέρα της μπανάνας!

Γεμίσαμε παγκόσμιες ανούσιες μασονικές ήμερες!μερικές μονο: Παγκόσμια Ημέρα Ειρήνης ΟΗΕ στρατός κατοχής στην Γερμανία το 1945 και προκάλεσε αληθινά ολοκαυτώματα γερμανικών πόλεων πριν καν αρχίσει ο δεύτερος παγκόσμιος και θηριωδίες που έχουν αποκρύψει απο τα ιστορικά βιβλία για να μπορούν να λένε για "κακούς ναζι"μέρα νύχτα, απο τοτε με σφραγίδα ΟΗΕ η οποία ειναι μια μασονική οργάνωση έχουν κάνει χιλιάδες εισβολές σε τρίτες χώρες με θηριωδίες και σφαγές ώστε να πάρουν την εξουσία οι ίδιοι δια της βίας ως εκ τούτου το Παγκόσμια Ημέρα Ειρήνης ΟΗΕ απο που προκύπτει?

Άλλο : Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας που παραπέμπει στον φεμινισμό ο εξευτελισμός της Γυναικάς! «Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού» ορίστε? παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος! σβήνουμε όλοι τα φώτα και λοιπές ηλιθιότητες ! Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων!το δίποδων η των τετράποδων? παγκόσμια ήμερα αγκαλιές ???? και μια σωρεία ηλίθιων "εορτών"!

Ανάμεσα στους άπειρους αριθμούς που συναντάμε, υπάρχουν κάποιοι που έχουν λίγο μεγαλύτερη σημασία.
Σήμερα είναι η ημέρα του «π» ή αλλιώς του αριθμού 3,14159265.
Οι αριθμοί που δεν είναι απλώς σύμβολα με ποσοτική σημασία, αλλά έχουν βαθύτερο νόημα. Σε αυτό το σύνολο των σημαντικών αριθμών, το «π» είναι ο... βασιλιάς ο Οβριός?.

Σχεδόν όλος ο κόσμος γνωρίζει τον αριθμό «π», όμως οι ιδιότητες αυτού του πολύ σημαντικού συμβόλου δεν είναι αντίστοιχα διαδεδομένες. Τι κρύβει μέσα του αυτό το πασίγνωστο 3,14 και γιατί διαφέρει τόσο πολύ από τους... κοινούς αριθμούς;

Γιατί γιορτάζεται σήμερα
Σημέρα γιορτάζεται σήμερα εξαιτίας των αριθμητικών συμπτώσεων. Ως γνωστόν, η τιμή της σταθεράς ∏=3,14 και και στο εξωτερικό, όπου γράφουν πρώτα το μήνα και μετά την ημέρα, σήμερα έχουμε 3-14 (14/3 βλέπετε).
Μάλιστα, η ημέρα γιορτάζεται με πάρτι σε πολλές μαθηματικές σχολές του κόσμου, ακριβώς στη 1.59 μετά το μεσημέρι, καθώς τα 1, 5 και 9 είναι οι τρεις αριθμοί που ακολουθούν τη σταθερά 3,14 η οποία στην επταψήφια εκδοχή της είναι ∏=3,14159.

Ο εορτασμός της ημέρας του "π" καθιερώθηκε το 1988 από τον Larry Shaw στο Φρανσίσκο.
Γιορτάζεται, δε, με την ...κατανάλωση στρογγυλών πιτών – στα αγγλικά το ελληνικό γράμμα π θυμίζει την αγγλική λέξη pie (πίτα) η οποία προφέρεται ως "πάι".

Τι είναι το π;
Τι είναι το π; Η μαθηματική σταθερά π είναι ένας πραγματικός αριθμός που μπορεί να οριστεί ως ο λόγος του μήκους της περιφέρειας ενός κύκλου προς τη διάμετρό του στην Ευκλείδεια γεωμετρία, και ο οποίος χρησιμοποιείται πολύ συχνά στα μαθηματικά, τη φυσική και τη μηχανολογία.

Ο συμβολισμός προέρχεται από το αρχικό γράμμα «π» (πι) της λέξης «περιφέρεια», και έχει καθιερωθεί διεθνώς, ενώ στο λατινικό αλφάβητο συμβολίζεται ως Pi, όταν δεν είναι διαθέσιμοι τυπογραφικά ελληνικοί χαρακτήρες. Το π είναι γνωστό επίσης ως σταθερά του Αρχιμήδη (δεν πρέπει να συγχέεται με τον αριθμό του Αρχιμήδη) ή αριθμός του Λούντολφ.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications