O Πάπας αναβιώνει την Ιερά Εξέταση!
O Πάπας αναβιώνει την Ιερά Εξέταση!

Το Βατικανό έλαβε νέα μέτρα για να τιμωρεί τις κριτικές κατά του Πάπα Φράνσις, σε μια κίνηση που φαίνεται να διαψεύδει τις προηγούμενες δηλώσεις του Πάπα, για μεγαλύτερο διάλογο και συνομιλίες μέσα στην Καθολική Εκκλησία.

Την Πέμπτη, το Κυρίαρχο Τάγμα της Μάλτας, που εδρεύει στη Ρώμη, το οποίο αναφέρεται απευθείας στην Αγία Έδρα, ανέστειλε τον ιστορικό, Henry Sire, αφού αποκαλύφθηκε ότι ήταν ο συγγραφέας του βιβλίου best seller: "Ο Πάπας Δικτάτορας: Η Εσωτερική Ιστορία του Παπισμού του Φραγκίσκου, μια κρίσιμη εξέταση του αλάθητου του Πάπα Φραγκίσκου".

Το Βατικανό προσέλαβε τη διεθνή δικηγορική εταιρεία Baker McKenzie, για να αναγκάσει έναν μικρό ισπανικό ιστότοπο, με το όνομα InfoVaticana.com, να κλείσει, λόγω του ενίοτε κριτικού τόνου του προς τις πτυχές του παπισμού του Φράνσις. Η εταιρεία απείλησε πρόσφατα με μήνυση, εάν η σελίδα Infovaticana δεν κλείσει και "το domain της στο διαδίκτυο να μεταφερθεί στο Βατικανό".

Το Τάγμα της Μάλτας ανακοίνωσε την απόφασή του την Τετάρτη να αναστείλει τον Βρετανό ιστορικό, Henry Sire, μέλος της τάξης του, καλώντας το βιβλίο του μια «κακοήθη επίθεση» στον Πάπα Φράνσις.

Τον Ιανουάριο του 2017, το Βατικανό ανέλαβε τον έλεγχο των Ιπποτών της Μάλτας, αφού απομάκρυνε τον Μεγάλο Δάσκαλο, Matthew Festing, λόγω «περιφρόνησης της παπικής εξουσίας». Ο Πάπας ζήτησε από τον Festing να παραιτηθεί μετά από διαμάχη για την κυριαρχία στο Βατικανό, αντικαθιστώντας τον με παπικό πληρεξούσιο, με τον αρχιεπίσκοπο Angelo Becciu, ως ηγέτης με προσωρινή διαταγή.

Δυστυχώς για το Βατικανό, η άμεση αναστολή του ιστορικού Henry Sire, από το Τάγμα της Μάλτας αποτελεί επιβεβαίωση των ισχυρισμών κάποιων ότι κάτω από τον Φράνσις η Αγία Έδρα εξαφανίζει γρήγορα και αδίστακτα εκείνους που θεωρεί εχθρούς.

Οι επιθέσεις στο Infovaticana.org φάνηκαν να ακολουθούν το παραπάνω μοτίβο.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications