Ο Τσε Γκεβάρα στη «Σπιναλόγκα» του Περού- οργή με τις καλόγριες που δεν έδιναν φαγητό στους λεπρούς αν δεν προσεύχονταν...!
Ο Τσε Γκεβάρα στη «Σπιναλόγκα» του Περού- οργή με τις καλόγριες που δεν έδιναν φαγητό στους λεπρούς αν δεν προσεύχονταν...!

Σε μια αναζήτηση σχετικά με(****) μας έβγαλε την mixanitouxronou συνηθισμένο φαινόμενο να βγαίνουν πρώτη μούρη όλες οι ιστοσελίδες του συστήματος (μηχανή του χρόνου και διαστρέβλωση-παραχάραξη της ιστορίας υπέρ κομμουνιστών και κατά των "κακών ναζι" μόνιμος! σε λίγο οπως πάνε θα γράψουν οτι και το παιδομάζωμα οι "κακοί ναζι" το έκαναν!) στο δια ταύτα λοιπόν γράφουν:

Τον Ιανουάριο του 1952 ο Ερνέστο Τσε Γκεβάρα, ενώ ήταν φοιτητής ιατρικής, ξεκίνησε ένα ταξίδι στη Λατινική Αμερική με το φίλο του Αλμπέρτο Γρανάδο.

Οι δύο ανήσυχοι νέοι ήθελαν να εξερευνήσουν τα μέρη, που μέχρι τότε γνώριζαν μόνο μέσα από βιβλία. Ανάμεσα στους προορισμούς τους, ήταν η Αργεντινή, η Χιλή, η Βολιβία, το Περού, η Κολομβία, η Βενεζουέλα.

Ο Τσε με το φίλο του Αλμπέρτο, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους στη Λατινική Αμερική Το ταξίδι με την άθλια και ταλαιπωρημένη μοτοσυκλέτα, κράτησε περίπου εννέα μήνες και ήταν «διαφωτιστικό» για τους δύο φίλους.

Κατά τη διάρκεια της εξερεύνησης γνώρισαν από κοντά την κοινωνική αδικία, όταν έζησαν για λίγο με τους εργάτες των ορυχείων, με τους απόγονους Ινδιάνων, ακόμα και με ασθενείς που έπασχαν από λέπρα. Την εμπειρία του ταξιδιού του, ο Τσε κατέγραψε σε ημερολόγιο, που αργότερα εκδόθηκε στο περίφημο βιβλίο:

«Τσε Γκεβάρα. Ημερολόγια μοτοσυκλέτας».
Στο γκέτο των λεπρών Ένας από τους σταθμούς των δυο νέων, ήταν η κοινότητα των λεπρών ασθενών του Σαν Πάμπλο, που βρισκόταν στις όχθες του Αμαζονίου, στο Περού. Οι ασθενείς ζούσαν στη μία πλευρά του ποταμού.

Οι γιατροί και οι νοσοκόμες στην ακριβώς απέναντι. Ο Γκεβάρα και ο Γρανάδο έμειναν στο γκέτο περίπου τρεις εβδομάδες και βοήθησαν τους γιατρούς στη φροντίδα των ασθενών. Οι δύο φοιτητές αρνήθηκαν να φορέσουν γάντια όταν ήρθαν σε επαφή με τους λεπρούς, ξεσηκώνοντας τους υπόλοιπους εργαζόμενους, που τηρούσαν αυστηρά όλα τα μέτρα ασφαλείας για να μην κολλήσουν την ασθένεια.

Ανάμεσα στους ανθρώπους που φρόντιζαν τους ασθενείς ήταν και κάποιες καλόγριες που διακρίνονταν για τη σκληρότητά τους, καθώς δεν έδιναν φαγητό και νερό στους ασθενείς που δε συμμετείχαν στην ομαδική προσευχή.

Η στάση αυτών των γυναικών εξόργισε τον Τσε και τον φίλο του. Ο θυμός του αποτυπώνεται πειστικά στην ταινία «Ημερολόγια Μοτοσυκλέτας», όταν εγκαταλείπει το πάρτι γενεθλίων που του είχαν διοργανώσει στην όχθη των «υγειών» και πηγαίνει κολυμπώντας στην απέναντι πλευρά κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Στο ημερολόγιο ο Τσε έγραψε ότι όντως κολύμπησε προς την απέναντι όχθη, αλλά δύο μέρες μετά το πάρτι και υπό το φως της ημέρας. Η απόσταση που κολύμπησε ήταν περίπου τρία μίλια, την οποία δύσκολα καλύπτει κάποιος που υποφέρει από άσθμα όπως ο Τσε. Η κίνησή του όμως ήταν συμβολική γι’ αυτό δεν το έβαλε κάτω και έφτασε στην όχθη των «ασθενών».

Οι δύο όχθες του ποταμού για το Τσε απόκτησαν συμβολικό νόημα. Αντικατόπτριζαν την αδικία του κόσμου, όπου στη μία άκρη βρίσκονται οι δυνατοί και οι πλούσιοι και στην άλλη οι αδύναμοι και φτωχοί. Η επαφή με τους λεπρούς ήταν για τον ιδεαλιστή Γκεβάρα μια «ζύμωση» των ήδη ανατρεπτικών ιδεών του, που αργότερα έγιναν πράξη....

To παραπάνω πολλοί θα το έχουν διαβάσει! άλλα μια που το διάβασαν και μια που το ξεχάσαν! ούτε τους φάνηκε κάτι περίεργο λόγο μειωμένης αντίληψης αλλα και λόγο οτι έτσι έχουν μάθει στο matrix, περίεργο να είσαι υπέρ, αλλα και πας με τους λεπρούς χωρίς να φοβάσαι οτι θα κολλήσεις δεν νομίζεις? Τσε Γκεβάρα το ίνδαλμα κομμουνιστών αριστερών που δηλώνουν "Έλληνες"!ξέρετε πόσοι τέτοιοι ειναι ανάμεσα μας? οι περισσότεροι δεν εχουν ιδέα ούτε για τα αυτονόητα οχι για τέτοια! κάτι τέτοιους τους είχαν μαζέψει στην Ναζιστική Γερμανία πάντως! και αυτοι οι κήρυκες τους ψεύδους και της υποκρισίας σου λένε "κακοί οι ναζι" φασίστες γιατί τους ξετρύπωσαν !!

Post A Comment:

1 comment

Unknownείπε...

Χαχαχα γαματο το βιντεακι. Αλλο ενα γκοϊμ ηταν ο Τσε χρησιμος πανηλιθιος χαχαχαχα

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications