17 Μαρ 2018

Η Ρωσία στέλνει αποστολή στον Άρη το 2019

Η Ρωσία στέλνει αποστολή στον Άρη το 2019

Η Ρωσία ξεκινάει μια φιλόδοξη σειρά αποστολών στον Κόκκινο Πλανήτη, ξεκινώντας με μια αποστολή μη επανδρωμένου στον Άρη το 2019, όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της χώρας Βλαντιμίρ Πούτιν σε συνέντευξή του.

«Σχεδιάζουμε μη επανδρωμένες και αργότερα επανδρωμένες αποστολές ως μέρος ενός σεληνιακού προγράμματος και για την εξερεύνηση του Άρη. Η πλησιέστερη αποστολή είναι πολύ σύντομα, σχεδιάζουμε να ξεκινήσουμε μια αποστολή στον Άρη το 2019», δήλωσε ο Πούτιν σε μια συνέντευξη που παρουσιάστηκε σε ένα νέο ντοκιμαντέρ του Αντρέι Κοντρασόφ.

Πρόσθεσε ότι το σεληνιακό πρόγραμμα εξερεύνησης θα στοχεύει στις πολικές περιοχές της σελήνης. «Οι ειδικοί μας θα προσπαθήσουν να προσγειωθούν κοντά στους πόλους γιατί υπάρχουν λόγοι που μας κάνουν να πιστεύομε πως μπορεί να υπάρχει νερό εκεί. Υπάρχει έρευνα που πρέπει να γίνει εκεί και μετά από αυτό μπορεί να ξεκινήσει η έρευνα άλλων πλανητών», δήλωσε ο Πούτιν.

Τα σχέδια για το σεληνιακό πρόγραμμα της Ρωσίας περιλαμβάνουν δοκιμή προσγείωσης στο νότιο πόλο της σελήνης, που έχει προγραμματιστεί για το 2019, δοκιμή τεχνολογίας που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ένα μόνιμο σεληνιακό φυτώριο το 2023 και αποστολή ανάκτησης εδάφους το 2025. Μια μόνιμη βάση στο φεγγάρι μπορεί να δημιουργηθεί τη δεκαετία του 2040 ή τη δεκαετία του 2050.

Η Ρωσία δεν επιχείρησε καμία αποστολή στον Άρη μετά την αποτυχημένη εκτόξευση του Phobos-Grunt το 2011, αλλά συνεργάστηκε με άλλα έθνη. Η αποστολή επιβατών Schiaparelli EDM του 2016 ήταν μέρος ενός κοινού προγράμματος από τη Ρωσική Roscosmos και την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος.

Εάν σας άρεσε μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση!


Greece

0σχόλια:

Η Ρωσία στέλνει αποστολή στον Άρη το 2019
Ενθαρρύνονται τα σχόλια. πατήστε στο (Δημοσίευση σχολίου) και ανοίγει παράθυρο .
+ footer Back to top
>
notification

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications

LIKE ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK TA POST........ΠΡΟΣΟΧΗ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΔΡΑΣΤΉΡΙΟΙ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ FACEBOOK ΔΙΟΤΙ ΑΦΑΙΡΕΙ ΤΑ ΜΗ ΔΡΑΣΤΉΡΙΑ ΑΤΟΜΑ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ, ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΦΙΜΏΣΕΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ- ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΥΤΟ!(Και με αποκλειστικά άρθρα στην Ελλάδα. Η συμμετοχή σας απαραίτητη για την συνέχεια.
Οσοι θέλουν πάνε στο facebook,(στο μενού πάνω) αν εχουν πατήσει like στην σελίδα μας.Και πατουν να εμφανίζονται πρώτα Δείτε νέες δημοσιεύσεις από αυτή την σελίδα,(κλείστε με close).
Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications - would like to send push notifications: