Στο χώμα κρύβουν οι Ελληνες τα λεφτά τους!
Στο χώμα κρύβουν οι Ελληνες τα λεφτά τους!

Η αντεισαγγελέας Αρείου Πάγου Αννα Ζαϊμη επικεφαλής στην Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, έχει εκπλαγεί από τα ευρήματα και την επινοητικότητα των πολιτών που διαθέτουν χρήματα εκτός τραπεζικού συστήματος.

Σχεδόν καθημερινά σύμφωνα με τον «ΒΗΜΑτοδότη», καταφθάνουν στο γραφείο της από την Τράπεζα της Ελλάδας πακέτα παλαιωμένων ή νοτισμένων ή ψιλοκαταστρεμμένων από την υγρασία χαρτονομισμάτων.

Κατά τα φαινόμενα οι κάτοχοί τους τα κρύβουν στο χώμα χωρίς να τα συσκευάζουν σωστά και με το καιρό ανακαλύπτονται ότι καταστρέφονται. Τότε καταφεύγουν στην Τράπεζα της Ελλάς για να τα αντικαταστήσουν με καινούργια.

Η Ζαίμη έχει πλέον την πεποίθηση ότι οι Ελληνες στην περίοδο της μεγάλης κρίσης έκρυβαν το χρήμα σε γλάστρες, σε κήπους και κάτω από… τη ροδακινιά.

Και επειδή μιλάμε για πακέτα τούβλα χαρτονομισμάτων των 100 ή 200 ή ακόμα και 500 ευρώ, μόλις η αντεισαγγελέας λάβει τις αναφορές από την Τράπεζα της Ελλάδας, θα ερευνήσει εάν τα συγκεκριμένα ποσά ανταποκρίνονται με τα δηλωθέντα εισοδήματα στις φορολογικές δηλώσεις. Και αναλόγως θα πράξει…

makeleio.gr

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications