Εξώδικο στέλνουν σε βουλευτές τέσσερις Παμμακεδονικές Ενώσεις «Διαπράττουν το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας»
Εξώδικο στέλνουν σε βουλευτές τέσσερις Παμμακεδονικές Ενώσεις «Διαπράττουν το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας»

«Εξώδικο» λαμβάνουν βουλευτές του ελληνικού Κοινοβουλίου από τις Παμμακεδονικές Ενώσεις των Γιαννιτσών, του Καναδά, της Νοτίου Αφρικής και της Αυστραλίας, με το οποίο τους «προειδοποιούν» ότι υποπίπτουν σε αδικήματα που επισείουν ισόβια κάθειρξη ή θάνατο, αν περιέχεται το όνομα της Μακεδονίας στην σύνθετη ονομασία της FYROM και αν δεν διεξαχθεί δημοψήφισμα για το «Μακεδονικό», όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η εξώδικος διαμαρτυρία πρόσκληση των τεσσάρων Ενώσεων προς μέλη της Εθνικής Αντιπροσωπείας αριθμεί 25 σελίδες στις οποίες αναφέρουν ότι σε αντίθετη περίπτωση από τα όσα οι ίδιες «αιτούνται» «οι βουλευτές διαπράττουν το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας και της άμεσης συνέργειας σε επιβουλή της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας, τα οποία επισείουν ποινή ισόβιων δεσμών και θανάτου αντιστοίχως».

Επίσης κάνουν λόγο για «αντισυνταγματική και αντιδημοκρατική παραχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας» και μάλιστα προτρέπουν τους βουλευτές που δεν θα ικανοποιήσουν τα αιτήματα των Ενώσεων να παραιτηθούν από το αξίωμά τους, αφού προηγουμένως προβούν σε δήλωση ανεξαρτητοποίησης ώστε να μην είναι δυνατή η αναπλήρωση της έδρας τους.

Πάντως την ύπαρξη του εν λόγω εξωδίκου αποκάλυψε στο Σώμα ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης κατά την τοποθέτησή του στην συνεδρίαση για την επιβολή ποινής αντικοινοβουλευτικής συμπεριφοράς που επιβλήθηκε στον γραμματέα της ΧΑ, Ν. Μιχαλολιάκο και τους βουλευτές Ηλ. Κασιδιάρη και Π. Ηλιόπουλο.

«Κάποιοι έχουν ξεφύγει» είπε ο κ. Βούτσης χαρακτηριστικά, ενημερώνοντας την Ολομέλεια ότι οι οργανώσεις αυτές, εγκαλούν τους βουλευτές για αδικήματα που επισείουν ποινή θανάτου ή ισοβίων, σε περίπτωση που προκρίνουν μία σύνθετη ονομασία για την FYROM.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications