Αγρίνιο : Άστεγος Κοιμάται τρεις μήνες μέσα σε αυτοκίνητο!
Αγρίνιο : Άστεγος Κοιμάται τρεις μήνες μέσα σε αυτοκίνητο!

Συγκινεί η ιστορία αστέγου στο Αγρίνιο

Τρέφεται από τα συσσίτια του Αγίου Δημητρίου, ενώ αντιμετωπίζει και προβλήματα υγείας

Σοκάρει και συγκινεί η ιστορία του 65χρονου Αναστάσιου Πάσχου, που φέρνει σήμερα στη δημοσιότητα η «Σ».

Εδώ και τρεις μήνες, τρίμηνο έχει μετατρέψει το αυτοκίνητό του σε σπίτι, αφού αναγκάστηκε να φύγει από το «δανεικό» σπίτι που ζούσε επί χρόνια στην ευρύτερη περιοχή του Αγρινίου.

Το σπίτι του υπέστη σοβαρές ζημιές, καθώς η πλάκα υποχώρησε με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί οπή κάτι που δυσκολεύει και καθιστά απαγορευτική τη διαμονή του. Η πενιχρή σύνταξη που λαμβάνει δεν αρκεί για να δώσει λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζει.
Ο κ. Πάσχος ταυτόχρονα, αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας που του έχουν δημιουργήσει κινητικά προβλήματα με αποτέλεσμα να αδυνατεί να μετακινηθεί.

Καθημερινά σταθμεύει κοντά στα συσσίτια της Ευαγγελίστριας για να τον βρίσκουν εύκολα οι εθελόντριες και να του δίνουν το φαγητό.

Με την πενιχρή σύνταξη που λαμβάνει προσπαθεί να συντηρήσει το αυτοκίνητό του που αποτελεί πλέον το σπίτι του και να του εξασφαλίσει τα καύσιμα. Συχνά μάλιστα και για λόγους ασφαλείας αναγκάζεται να φεύγει τις νυχτερινές ώρες από το σημείο, βρίσκοντας «καταφύγιο» στο χώρο στάθμευσης του Νοσοκομείου Αγρινίου.

Πρόκειται για μία ιστορία που θα πρέπει να κινητοποιήσει εδώ και τώρα τους αρμόδιους τοπικούς φορείς και ιδιαίτερα την πρόνοια καθώς δεν τιμά κανέναν, να βρίσκεται ένας άστεγος σε τέτοια κατάσταση στο κέντρο της πόλης.

Εκκρεμεί εξάλλου η δημιουργία της δομής στέγης αστέγων στο Αγρίνιο, που όπως έχει γίνει εδώ και περίπου ένα χρόνο γνωστό, ο Δήμος Αγρινίου έχει εξασφαλίσει. Πληροφορίες αναφέρουν, ότι η Δημοτική Αρχή βρίσκεται στην τελική ευθεία ως προς την εξεύρεση του χώρου όπου θα φιλοξενούνται οι άστεγοι της περιοχής. Και βέβαια, ο Αναστάσιος δεν είναι ο μοναδικός.

Στο παρελθόν η «Σ» έχει καταγράψει ουκ ολίγες περιπτώσεις τις οποίες έφερε στη δημοσιότητα και δόθηκαν λύσεις.

Κώστας Χονδρός για την εφημερίδα «Συνείδηση»

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications