Καμμένος: Η Τουρκία κρατά ομήρους τους Ελληνες στρατιωτικούς
Καμμένος: Η Τουρκία κρατά ομήρους τους Ελληνες στρατιωτικούς

Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος συνεχίζει να μιλά για ομηρία των Ελλήνων στρατιωτικών που συνελήφθησαν στον Εβρο.

Κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην αεροπορική βάση «Ανδρέας Παπανδρέου» στην Πάφο, δήλωσε πως
«Με την Τουρκία, ανέφερε, επιθυμούμε να έχουμε μια ειρηνική συνύπαρξη, μέσα στα πλαίσια του διεθνούς δικαίου, του σεβασμού, της καλής γειτονίας. Αυτό πρέπει να επιδείξει και η Τουρκία. Δυστυχώς, οι προκλήσεις τον τελευταίο καιρό και στην κυπριακή ΑΟΖ αλλά και στα ελληνικά χωρικά ύδατα, στον εναέριο χώρο με τις συνεχείς παραβιάσεις, παραβάσεις και υπερπτήσεις, με τις προκλητικές δηλώσεις που γίνονται από υπεύθυνα και από ανεύθυνα άτομα στην Τουρκία, αλλά και το τελευταίο γεγονός της ομηρίας των δύο Ελλήνων αξιωματικών, που ήταν αποτέλεσμα ενός απλού μεθοριακού επεισοδίου, δείχνουν ότι «αντί να ακολουθεί η Τουρκία ένα ευρωπαϊκό δρόμο που όλοι επιθυμούμε, ακολουθεί έναν άλλο δρόμο».

Συνεχίζοντας είπε: «H Ελλάδα θεωρεί ότι αυτό το απλό γεγονός, που έχει συμβεί πάρα πολλές φορές στα σύνορα, που θα μπορούσε να καταλήξει εύκολα στην επιστροφή των αξιωματικών πίσω, η Τουρκία επέλεξε να το οδηγήσει στη δικαιοσύνη, φυλακίζοντας σε φυλακές υψίστης ασφαλείας δύο αξιωματικούς Έλληνες,που είναι όμως μέλη και της ΕΕ και φυλούν τα ευρωπαϊκά σύνορα, ανήκουν σε έναν νατοϊκό στρατό και να τους οδηγήσει σε φυλακές υψίστης ασφαλείας αντί να τους απελευθερώσει».

Ακολούθως, αναφέρθηκε στην συνάντηση που έχει προγραμματιστεί τις επόμενες μέρες για τις σχέσεις της ΕΕ με την Τουρκία , σημειώνοντας πως θα ήταν καλό μέχρι εκείνη την συνάντηση και το συντομότερο δυνατόν να λήξει η ομηρία των Ελλήνων στρατιωτικών.

Τέλος, ο Ελληνας Υπουργός Αμυνας σημείωσε πως «όταν ο ελληνισμός είναι συμπαγής και ενωμένος, όταν δεν μπαίνουν μικροπολιτικές διαφορές και το εθνικό συμφέρον είναι αυτό που μας ενώνει, τότε δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα και νικούμε».

Αδειασμα από τον Κυρίτση

«Οι δύο στρατιωτικοί είναι προφυλακισμένοι, και όχι όμηροι» τόνισε σε συνέντευξή του στα Παραπολιτικά την Κυριακή, ο Γιώργος Κυρίτσης, κρατώντας σαφείς αποστάσεις από τον Πάνο Καμμένο.

«Θεωρώ ότι πρέπει να υπάρχουν λιγότερες φωνές και κραυγές στην δημόσια παρουσία του θέματος και περισσότερο παρασκηνιακή πίεση απευθείας από την Αθήνα προς την Άγκυρα αλλά και στο ΝΑΤΟ και στους διεθνείς οργανισμούς ώστε να λήξει αυτή ιστορία… Εφόσον οι άνθρωποι είναι προφυλακισμένοι για κάποιο μικρής σημασίας αδίκημα απ’ ό,τι έχω καταλάβει περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει» τόνισε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον βουλευτή, «όπως είπε και ο κ. Κατρούγκαλος η διαδικασία στην οποία βρίσκεται η υπόθεση δεν είναι μια διαδικασία η οποία μας επιτρέπει να μιλάμε για ομηρία. Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε μία φάση προφυλάκισης ενόψει δικής. Κάθε πολιτικός έχει ένα συγκεκριμένο τρόπο με τον οποίο εκφράζεται, ο κ. Καμμένος είναι από τους πολιτικούς που σε ζητήματα εθνικά οι εκφράσεις του προς τα έξω και η διατύπωση γνώμης είναι κάπως απερίφραστη. Σε τέτοια θέματα έχει ένα λόγο απερίφραστο» πρόσθεσε.

Post A Comment:

1 comment

Εκεί είσαι υπουργός,για την ενημέρωση έχουμε τύπο,τουβουλα,τρομολαγνους κτλ.Κοιτα τι θα κανεις εσυ

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications