Αεροπορική τραγωδία στη Μόσχα: Νεκροί και οι 71 επιβάτες του μοιραίου Antonov (βίντεο)
Αεροπορική τραγωδία στη Μόσχα: Νεκροί και οι 71 επιβάτες του μοιραίου Antonov (βίντεο)

Αεροπορική τραγωδία με 71 νεκρούς λίγο έξω από τη Μόσχα. Ρωσικό αεροσκάφος ΑΝ-148 των Saratov Airlines συνετρίβη έξω από περίπου 4 λεπτά με την απογείωσή του από το αεροδρόμιο Ντομοντέντοβο.

Οι εισαγγελικές Αρχές επιβεβαίωσαν ότι δεν υπάρχουν επιζώντες μεταξύ των 65 επιβατών και έξι μελών του πληρώματος.
Προς το παρόν δεν έχει διευκρινιστεί τι προκάλεσε το δυστύχημα.

Το ρωσικό υπουργείο Μεταφορών εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα, μεταξύ των οποίων τις κακές καιρικές συνθήκες ή πιθανό λάθος του κυβερνήτη.
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ ανακοίνωσε πως ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, ακύρωσε εξαιτίας του δυστυχήματος το ταξίδι του στο Σότσι, που είχε προγραμματιστεί για αύριο, ενώ έδωσε εντολή για σύσταση ειδικής κυβερνητικής επιτροπής, που θα αναλάβει να ρίξει φως στα αίτια της συντριβής.

Σύμφωνα με το Reuters εκπρόσωπος της Saratov Airlines δήλωσε πως δεν υπήρχε καμία ανησυχία για την κατάσταση του αεροσκάφους, το οποίο φέρεται να ήταν κατασκευής του 2010, ενώ είχε περάσει από όλους τους απαραίτητους τεχνικούς ελέγχους το 2016.

Στο σημείο της συντριβής έσπευσαν από την πρώτη στιγμή σωστικά συνεργεία, με ειδικά οχήματα που κινούνται πάνω στο χιόνι.
Όπως ανακοίνωσαν οι Αρχές έχουν ήδη εντοπιστεί δύο σοροί. Όπως μετέδωσε το ΑΜΠΕ, πλάνα που μεταδόθηκαν από τη δημόσια τηλεόραση της Ρωσίας έδειξαν συγγενείς να περιμένουν σοκαρισμένοι στο αεροδρόμιο του Ορσκ.

Ο δήμαρχος της πόλης δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο Rossiya 24 πως μία ομάδα ψυχολόγων βρίσκεται στο αεροδρόμιο για να παράσχει υπηρεσίες υποστήριξης.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications