12 Φεβ 2018

Ιρακινοί πολιτοφύλακες σκότωσαν βομβιστή αυτοκτονίας πριν προλάβει να ανατιναχτεί

Ιρακινοί πολιτοφύλακες σκότωσαν βομβιστή αυτοκτονίας πριν προλάβει να ανατιναχτεί

Οι σιίτες Ιρακινοί φιλοκυβερνητικοί πολιτοφύλακες σκότωσαν το Σάββατο έναν τζιχαντιστή βομβιστή αυτοκτονίας, σε χωριό έξω από τη Μοσούλη, πριν προλάβει να ανατιναχτεί.

Ιρακινή πηγή ασφαλείας, που μίλησε στην ιστοσελίδα Baghdad Today, είπε ότι το περιστατικό συνέβη στο χωριό Χάτρα νοτιοδυτικά της Μοσούλης.

«Στρατιώτες της Αλ Χασχντ Αλ Σαάμπι (Δυνάμεις Λαϊκής Κινητοποίησης) σκότωσαν έναν σε αποστολή αυτοκτονίας, που φορούσε γιλέκο με εκρηκτικά, στο χωριό Χάτρα, νοτιοδυτικά της Μοσούλης, πριν προλάβει να ανατιναχτεί», είπε.

Επιπλέον, η υπηρεσία πληροφοριών του ιρακινού στρατού ανακοίνωσε την Κυριακή ότι βρήκε και κατάσχεσε γιλέκα αυτοκτονίας και εκρηκτικά σε γιάφκα στη δυτική Μοσούλη.

Η Μοσούλη, δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Ιράκ και πρωτεύουσα της βορειοδυτικής επαρχίας Νινευή, καταλήφθηκε από το Ισλαμικό Κράτος τον Ιούνιο του 2014.

Τον Ιούλιο του 2017 ο Ιρακινός πρωθυπουργός, Χάιντερ Αλ Αμπάντι, ανακοίνωσε την πλήρη απελευθέρωση της Μοσούλης από τους τρομοκράτες.
Στη μάχη-πολιορκία της Μοσούλης, που ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2016, σκοτώθηκαν περίπου 25.000 τζιχαντιστές. Ακόμα 20.000 τζιχαντιστές κρατούνται σε ιρακινές φυλακές και 4.000 σε κουρδικές.

Το άθροισμα αυτών των δυνάμεων φανερώνει ότι κάποια στιγμή το Ισλαμικό Κράτος είχε σίγουρα περισσότερους από 50.000 άνδρες στο Ιράκ, όταν την ίδια εποχή οι δυτικές υπηρεσίες τους μετρούσαν όχι περισσότερους από δέκα χιλιάδες.

Χιλιάδες ακόμα τζιχαντιστές είτε κρύβονται σε κρυψώνες της οργάνωσης, είτε έχουν ξυριστεί και έχουν αναμιχθεί μεταξύ του άμαχου πληθυσμού.

Η κυβέρνηση της Δαμασκού προσπαθεί να τους εντοπίσει όλους ώστε να εξαλείψει για πάντα την απειλή του Ισλαμικού Κράτους.

Εάν σας άρεσε μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση!


Greece

0σχόλια:

Ιρακινοί πολιτοφύλακες σκότωσαν βομβιστή αυτοκτονίας πριν προλάβει να ανατιναχτεί
Ενθαρρύνονται τα σχόλια. πατήστε στο (Δημοσίευση σχολίου) και ανοίγει παράθυρο .
+ footer Back to top
>
notification

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications

LIKE ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK TA POST........ΠΡΟΣΟΧΗ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΔΡΑΣΤΉΡΙΟΙ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ FACEBOOK ΔΙΟΤΙ ΑΦΑΙΡΕΙ ΤΑ ΜΗ ΔΡΑΣΤΉΡΙΑ ΑΤΟΜΑ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ, ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΦΙΜΏΣΕΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ- ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΥΤΟ!(Και με αποκλειστικά άρθρα στην Ελλάδα. Η συμμετοχή σας απαραίτητη για την συνέχεια.
Οσοι θέλουν πάνε στο facebook,(στο μενού πάνω) αν εχουν πατήσει like στην σελίδα μας.Και πατουν να εμφανίζονται πρώτα Δείτε νέες δημοσιεύσεις από αυτή την σελίδα,(κλείστε με close).
Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications - would like to send push notifications: