Υπ. Παιδείας και προσηλυτισμού  κατά Μητσοτάκη: για το δημόσιο πανεπιστήμιο όταν σε όλα τα πανεπιστήμια λυμαίνονται συμμορίτες
Υπ. Παιδείας και προσηλυτισμού  κατά Μητσοτάκη: Δεν βαριέται την καταστροφολογία ενάντια στο δημόσιο πανεπιστήμιο

Δεν υπάρχει πανεπιστήμιο που να μην ειναι γεμάτο συμμορίτες, που λυμαίνονται και εκφυλίζουν τα πάντα ,δεν λείπουν και οι Οβριοί δήθεν καθηγητές που κάνουν στυγνή πλύση εγκεφάλου, και οποιος αντιδράσει? γίνεται αυτο: Αντιεξουσιαστές ξυλοκόπησαν μαθητή που είχε καταγγείλει μαρξιστική προπαγάνδα στα σχολεία! τι δεν κατάλαβες? άσε το άλλο που έχουν μετατρέψει την εκπαίδευση στα κομμουνιστικα πρότυπα ώστε να παίρνουν πτυχία οι κομμουνιστές που δεν φημίζονται για την νοημοσύνη τους !ποια "ελληνική" παιδεία? τα ίδια που διδάσκουν στο Ισραήλ διδάσκουν και εδώ! και σε όλες τις χώρες τις Ευρώπης!

«Ο κ. Μητσοτάκης φαίνεται να μην βαριέται να επαναλαμβάνει την καταστροφολογία ενάντια στο δημόσιο Πανεπιστήμιο», σχολίασε το υπουργείο Παιδείας, σχετικά με τις δηλώσεις του αρχηγού της ΝΔ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το Πανεπιστήμιο Αθηνών την Τρίτη και συζήτησε με τον πρύτανη και τους αναπληρωτές του για την ασφάλεια στους πανεπιστημιακούς χώρους, έπειτα από την καταγγελία για φοιτητή που μαχαίρωσαν στην πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου. Ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση για ατολμία και ανικανότητα, σε ό,τι αφορά την πάταξη της εγκληματικότητας στα πανεπιστήμια, ενώ τόνισε ότι ένας από τους πρώτους νόμους που θα αλλάξει το κόμμα του θα αφορά το άσυλο.

«Προβλήματα παραβατικότητας υπάρχουν σε ορισμένα Πανεπιστήμια, έχουν εντοπιστεί και ο κ. Μητσοτάκης έρχεται δεύτερος και καταϊδρωμένος να υποστηρίξει ότι θα στηρίξει πρωτοβουλίες σε αυτή την κατεύθυνση. Καλοδεχούμενη η προσφορά του, αφού ο Υπουργός έχει ήδη συγκροτήσει 12μελή επιτροπή υπό τον καθηγητή και βουλευτή Νίκο Παρασκευόπουλο, η οποία σε συνεργασία με τις διοικήσεις των Πανεπιστημίων θα εξετάσει και θα προτείνει συγκεκριμένες λύσεις σε ζητήματα που αφορούν στην ακαδημαϊκή ελευθερία, στην ειρήνη και στην παραβατικότητα στους χώρους των ΑΕΙ. Είναι μία πρωτοβουλία που γίνεται για πρώτη φορά ώστε να εξεταστεί το εξαιρετικά σύνθετο φαινόμενο της παραβατικότητας», απάντησε το υπουργείο Παιδείας.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι πρόσφατα νομοθετήθηκε συγκροτημένο πλαίσιο λειτουργίας των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων «εξασφαλίζοντας τις προϋποθέσεις στις διοικήσεις τους να λαμβάνουν τα αναγκαία μέτρα προστασίας των πανεπιστημιακών χώρων σε συνεργασία –όπου αυτό απαιτείται- με την Ελληνική Αστυνομία».

«Το έχουμε ξαναπεί. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει μία πολύ συγκεκριμένη εκπαιδευτική πολιτική. Όπως ο ίδιος έχει επανειλημμένα δηλώσει, το πρώτο του μέλημα θα είναι να καταργήσει όσους νόμους ψηφίστηκαν επί υπουργίας του κ. Μπαλτά, του κ. Φίλη και του σημερινού Υπουργού. Με τέτοιες δηλώσεις, υπάρχει περίπτωση να τον πάρει κανείς στα σοβαρά όταν αναφέρεται σε οτιδήποτε έχει σχέση με την εκπαίδευση;», καταλήγει η ανακοίνωση.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications