29 Ιαν 2018

Ρώσος αναλυτής: «Για γέλια η επιχείρηση των Τούρκων στο Αφρίν – Δεν θα προλαβαίνουν να μαζεύουν νεκρούς»

Ρώσος αναλυτής: «Για γέλια η επιχείρηση των Τούρκων στο Αφρίν – Δεν θα προλαβαίνουν να μαζεύουν νεκρούς»

Ρώσος στρατιωτικός αναλυτής κατακεραυνώνει τους Τούρκους και την επιχείρηση τους στο Αφρίν λέγοντας πώς οι επιχειρήσεις τους είναι τόσο πρόχειρες που προκαλούν… γέλιο και είναι βέβαιο πώς θα έχουν ως συνέπεια και πολλές απώλειες από τα χτυπήματα των ετοιμοπόλεμων Κούρδων.

Σύμφωνα με τον Vladimir Yevseyev οι Τούρκοι και οι σύμμαχοι τους του FSA αφήνουν διαρκώς τις δυνάμεις τους ακάλυπτες και ευάλωτες σε αιφνιδιαστικές επιθέσεις των Κούρδων, ενώ όπως σημείωσε η Αεροπορία της Τουρκίας εξαπολύει τα όπλα της από μεγάλο ύψος με αποτέλεσμα να έχει μειωμένες πιθανότητες καταστροφής των στόχων.

Οι Τούρκοι, αναφέρει ο Vladimir Yevseyev, ακολουθούν για την προέλαση τους στο δύσβατο περιβάλλον των βουνών του Afrin το υπάρχων οδικό δίκτυο. Η επιλογή αυτή σύμφωνα με τον Ρώσο αναλυτή δεν είναι σωστή ούτε έξυπνη αφού η κίνηση μιας στρατιωτικής μονάδας σε αυτή την περιοχή μπορεί να υπονομευτεί και να διακοπή με την καταστροφή του εμπρόσθιου και του τελευταίου οχήματος της αυτοκινητοπομπής.

Ανάλογα μαθήματα έχουν αποκομίσει οι Ρώσοι στον Καύκασο και οι Σοβιετικοί στο Αφγανιστάν κατά την διάρκεια των συγκρούσεων σε αυτές τις περιοχές στις αρχές της νέας χιλιετίας και στην δεκαετία του 1980 αντίστοιχα.

Επιπλέον ο Ρώσος αναλυτής σημειώνει την αδυναμία της Τουρκικής Αεροπορίας να προσεγγίσει τους στόχους σε μικρό και μεσαίο ύψος και την εμμονή των Τούρκων πιλότων να πλήττουν τους στόχους στο Κουρδικό Καντόνι από μεγάλο ύψος κυρίως με βόμβες ελεύθερης πτώσης.

Η τακτική αυτή έχει φτωχά αποτελέσματα, αφού η ακρίβεια των βομβών αυτών όταν εξαπολύονται από μεγάλο ύψος είναι περιορισμένη. Σύμφωνα με πληροφορίες οι Κούρδοι στο Afrin έχουν εξοπλιστεί με φορητούς αντιαεροπορικούς πυραύλους ρωσικής και αμερικανικής κατασκευής και για αυτό τον λόγο οι Τούρκοι πιλότοι επιλέγουν να πετάνε σε ύψος μεγαλύτερο των 3,8 χλμ που είναι και η επιχειρησιακή οροφή των πυραύλων που διαθέτουν οι Κούρδοι.

Τέλος, σύμφωνα με τον Vladimir Yevseyev, ένας από τους λόγους των προβλημάτων που οι Τούρκοι αντιμετωπίζουν τις πρώτες 8 ημέρες των επιχειρήσεων είναι η χαμηλή ποιότητα των στρατευμάτων του FSA που μαζί με τους Τούρκους Καταδρομείς αποτελούν την αιχμή του δόρατος των τουρκικών επιθέσεων σε ολόκληρο το Καντόνι.

Η στρατιωτική δύναμη των συμμάχων των Τούρκων δεν διαθέτει επιπλέον επαρκή ισχύ πυρός ώστε να μπορέσει να καταλάβει εδάφη από τους καλά προετοιμασμένους και οχυρωμένους Κούρδους.

Εάν σας άρεσε μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση!


Greece

0σχόλια:

Ρώσος αναλυτής: «Για γέλια η επιχείρηση των Τούρκων στο Αφρίν – Δεν θα προλαβαίνουν να μαζεύουν νεκρούς»
Ενθαρρύνονται τα σχόλια. πατήστε στο (Δημοσίευση σχολίου) και ανοίγει παράθυρο .
+ footer Back to top
>
notification

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications

LIKE ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK TA POST........ΠΡΟΣΟΧΗ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΔΡΑΣΤΉΡΙΟΙ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ FACEBOOK ΔΙΟΤΙ ΑΦΑΙΡΕΙ ΤΑ ΜΗ ΔΡΑΣΤΉΡΙΑ ΑΤΟΜΑ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ, ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΦΙΜΏΣΕΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ- ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΥΤΟ!(Και με αποκλειστικά άρθρα στην Ελλάδα. Η συμμετοχή σας απαραίτητη για την συνέχεια.
Οσοι θέλουν πάνε στο facebook,(στο μενού πάνω) αν εχουν πατήσει like στην σελίδα μας.Και πατουν να εμφανίζονται πρώτα Δείτε νέες δημοσιεύσεις από αυτή την σελίδα,(κλείστε με close).
Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications - would like to send push notifications: