29 Ιαν 2018

Οικολογική τρομοκρατία εν όψει: Ποινικά κολάσιμα τα πλαστικά καλαμάκια! (ΒΙΝΤΕΟ)

Οικολογική τρομοκρατία εν όψει: Ποινικά κολάσιμα τα πλαστικά καλαμάκια! (ΒΙΝΤΕΟ)

Πολλά παράλογα έχουμε ακούσει το τελευταίο διάστημα σχετικά με τα "πράσινα μέτρα" και τις εξαγγελίες, ωστόσο αυτό μάλλον ξεπερνάει κάθε προηγούμενο. Πολύ περισσότερο διότι ήδη σκέπτονται πολύ σοβαρά να το καθιερώσουν στην Καλιφόρνια.Του Άρη Δημόπουλου

Πρόκειται για την απαρχή ποινικοποίησης του πλαστικού και μάλιστα με εξοντωτικές ποινές για τους...ασυνείδητους παραβάτες.
Ο Calderon, ο ηγέτης της δημοκρατικής πλειοψηφίας στην Καλιφόρνια, εισήγαγε ένα νομοσχέδιο για να αποτρέψει τα εστιατόρια καθιστώντας απο το να προσφέρουν πλαστικά καλαμάκια στους πελάτες με τα ποτά τους, εκτός αν οι ίδιοι το ζητήσουν συγκεκριμένα.
Υπό τη νέα λοιπόν νομοθεσία, ένας σερβιτόρος που σερβίρει ένα ποτό με πλαστικό καλαμάκι, θα αντιμετώπιζε έως και 6 μήνες στη φυλακή και πρόστιμο που αγγίζει τα $ 1.000!!!

Η αιτιολογία; Προσφέρει στον πελάτη ένα προϊόν το οποίο -αν και ανακυκλώσιμο- εκ των πραγμάτων μολύνει το περιβάλλον!
"Πρέπει να δημιουργήσουμε ευαισθητοποίηση γύρω από το ζήτημα των πλαστικών ειδών μιας χρήσεως και των επιζήμιων επιπτώσεών τους στους χώρους υγειονομικής ταφής, τις υδάτινες οδούς και τους ωκεανούς", εξηγεί ο Calderon σε δελτίο τύπου, σε μία τοποθέτηση που μοιάζει πολύ περισσότερο με εκείνη ενός ακτιβιστή.

Ο ηγέτης των Δημοκρατικών στην Καλιφόρνια από κοινού με τα "μεγάλα έγκριτα ΜΜΕ" ανέφεραν ως...μεγάλο επιχείρημα ότι οι Αμερικανοί χρησιμοποιούν 500 εκατομμύρια πλαστικά καλαμάρια την ημέρα, πολλά από τα οποία καταλήγουν σε υδάτινες οδούς και ωκεανούς.

Σημειωτέον πως αυτά συμβαίνουν στις ΗΠΑ του Ντόναλντ Τραμπ που έχει απορρίψει κάθε συμφωνία σχετική με την προστασία του περιβάλλοντος και την βιώσιμη ανάπτυξη.

Η παραπάνω είδηση από την Καλιφόρνια, είναι πολύ περισσότερο εικόνες που μας έρχονται από το όχι και τόσο μακρινό μέλλον της Ατζέντας 2030, στην οποία η Ευρώπη -μαζί με την Ελλάδα φυσικά- παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο.

el.gr

Εάν σας άρεσε μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση!


Greece

0σχόλια:

Οικολογική τρομοκρατία εν όψει: Ποινικά κολάσιμα τα πλαστικά καλαμάκια! (ΒΙΝΤΕΟ)
Ενθαρρύνονται τα σχόλια. πατήστε στο (Δημοσίευση σχολίου) και ανοίγει παράθυρο .
+ footer Back to top
>
notification

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications

LIKE ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK TA POST........ΠΡΟΣΟΧΗ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΔΡΑΣΤΉΡΙΟΙ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ FACEBOOK ΔΙΟΤΙ ΑΦΑΙΡΕΙ ΤΑ ΜΗ ΔΡΑΣΤΉΡΙΑ ΑΤΟΜΑ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ, ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΦΙΜΏΣΕΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ- ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΥΤΟ!(Και με αποκλειστικά άρθρα στην Ελλάδα. Η συμμετοχή σας απαραίτητη για την συνέχεια.
Οσοι θέλουν πάνε στο facebook,(στο μενού πάνω) αν εχουν πατήσει like στην σελίδα μας.Και πατουν να εμφανίζονται πρώτα Δείτε νέες δημοσιεύσεις από αυτή την σελίδα,(κλείστε με close).
Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications - would like to send push notifications: