Το ανέκδοτο του αιώνα: Τι είπε ο Σόρος στο Νταβός και τι δεν γνωρίζει πραγματικά ο κόσμος!
Το ανέκδοτο του αιώνα: Τι είπε ο Σόρος στο Νταβός και τι δεν γνωρίζει πραγματικά ο κόσμος!

Οι απλοί πολίτες μπορεί να μην έχουν πληροφόρηση για όλα ή ακόμα και μνήμη, αλλά... το ίντερνετ έχει! ​Πυρά κατά του Facebook και της Google εξαπέλυσε από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός ο δισεκατομμυριούχος μεγαλοεπενδυτής Τζορτζ Σόρος, προειδοποιώντας για τις σοβαρές και επικίνδυνες συνέπειές τους στη λειτουργία της δημοκρατίας αλλά και στην ανθρώπινη σκέψη.

Μιλώντας από το Νταβός της Ελβετίας, επισήμανε πως «οι ημέρες των δύο εταιρειών είναι μετρημένες, απειλούν την κοινωνία και αποτελούν τροχοπέδη για την καινοτομία».

Ο Τζορτζ Σόρος υπογράμμισε ότι «οι παραδοσιακές βιομηχανίες, όπως οι εξορυκτικές και οι πετρελαϊκές, καταστρέφουν το φυσικό περιβάλλον, ενώ οι εταιρείες κοινωνικής δικτύωσης το κοινωνικό περιβάλλον», αναφέρει σε σχετικό άρθρο ο Guardian.Ουπς! Τότε γιατί έχει επενδύσει εκατομμύρια σε άνθρακα;"Ο φιλάνθρωπος του κλίματος George Soros επενδύει εκατομμύρια σε άνθρακα" έγραφε ο ίδιος Guardian to 2015!

H εταιρία στην οποία προεδρεύει ο Σόρος, αγόρασε τις μετοχές σε τιμές ευκαιρίας. Οι Peabody και Arch είναι γίγαντες του αμερικανικού τομέα άνθρακα, αλλά έχουν υποστεί τεράστιες μειώσεις τα τελευταία χρόνια, χάνοντας πάνω από το 98% της αξίας τους. Η SFM έκανε παρόμοια κίνηση το 2014, επενδύοντας 234,4 εκατομμύρια δολάρια στην εταιρεία Consol. Οι μετοχές αυτές πωλήθηκαν μετά από μερικούς μήνες καθώς οι τιμές του φυσικού αερίου συνέχισαν να μειώνονται.

Ο καιροσκόπος Σόρος είναι ο 29ος πλουσιότερος άνθρωπος στη γη. Σύμφωνα με τη Forbes, η περιουσία του είναι 24,2 δισ. δολάρια. Το 2009, αφού "πείστηκε" από τον Αλ Γκορ για τον επείγοντα χαρακτήρα της κλιματικής πρόκλησης, υποσχέθηκε να δαπανήσει 1 δισεκατομμύριο δολάρια από τα δικά του χρήματα για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και χρηματοδότησε την πρωτοβουλία για την Κλιματική Πολιτική (CPI).

Τάχθηκε στο πλευρό των υποψηφίων Μπάρακ Ομπάμα και Χίλαρι Κλίντον, ενώ είναι επικριτής του Ντόναλντ Τραμπ. Όμως... με τον Τραμπ τώρα οι μετοχές που αγόρασε σε εκφυλιστική τιμή τώρα θα πάρουν και πάλι αξία αφού ο Τραμπ είναι υπέρ του άνθρακα, σωστά;

Γέλασε το παγκόσμιο με την κριτική του στις δυο εταιρείες, που να ήξερε όμως και τις επενδύσεις του στον άνθρακα που είχε το θράσος να συγκρίνει με αυτές!

​Ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Γιώργος Σόρος, ο οποίος έχει δαιμονοποιήσει εδώ και χρόνια τα ορυκτά καύσιμα μέσα από τα think tanks του και τις πολιτικές συνεισφορές του, φαίνεται να έχει ζεσταθεί με το Big Coal τώρα που τα αποθέματα είναι σκανδαλωδώς φτηνά.

Ο θρύλος του "αριστερού" hedge fund προέβη σε μεγάλες αγορές μετοχών σε δύο μεγάλες εταιρείες άνθρακα, επιχειρήσεις που οι επικριτές του λένε ότι βοήθησε να γονατίσει. Ενώ η χαμηλή αγορά είναι το χαρακτηριστικό γνώρισμα οποιουδήποτε έξυπνου επενδυτή, η αγορά άνθρακα ωστόσο έρχεται σε αντίθεση με την πολιτική και περιβαλλοντική ιδεολογία που ο Σόρος έχει υιοθετήσει εδώ και καιρό, γράφει το FoxNews.

Έτσι! Γελάσαμε και πάλι με την υποκρισία να τρέχει από τα γέρικα μπατζάκια του "φιλάνθρωπου" Σόρος, που θέλει ΑΠΕ αλλά αγοράζει άνθρακα και θέλει "δημοκρατία" κομμένη και ραμμένη στα μέτρα του όμως - αριστερένια και... με πολλούς, πάρα πολλούς μετανάστες στην Ευρώπη!
igata.gr

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications