Άλλος ένας “έξυπνος μετρητής” έβαλε φωτιά σε σπίτι!
Άλλος ένας “έξυπνος μετρητής” έβαλε φωτιά σε σπίτι!

Οι αναλογικοί μετρητές παίρνουν λιγότερες στροφές από τους “έξυπνους”, οι οποίοι όπως αποδεικνύεται, είναι… σπίρτο μοναχό, που μπορεί ακόμα να βάλει και φωτιά!

Και θέλουν να μας τους πασάρουν και στην Ελλάδα, πάντα με το επιχείρημα “για το καλό μας” και το “συμφέρον μας της οικιακής οικονομίας μας”.

Μια ακόμα έκρηξη ενός AMI Smart Meter και στη συνέχεια έπιασε φωτιά, αλλά αυτή τη φορά μια μαμά σε εγρήγορση κατάφερε να αποτρέψει μια καταστροφή για την οικογένειά της, καθώς και να σώσει το σπίτι της από το κάψιμο.

Σύμφωνα με το Fox4KC.com News , η Cerise Edwards κοιμόταν στο σπίτι της όταν μια μικρή έκρηξη ξύπνησε τα παιδιά της, τα οποία στη συνέχεια ξύπνησαν εκείνην.

“Ο γιος μου είχε γεμίσει έναν κάδο με νερό και μου τον έδωσε, και βγήκα έξω, και προσπάθησα να σταθώ όσο πιο μακριά μπορούσα γιατί ο ηλεκτρισμός και το νερό δεν κάνει να έρθουν σε επαφή, και το έριξα εκεί που πετάγονταν οι φλόγες, δήλωσε η Cerise Edwards.

Μόλις η πυρκαγιά και ο καπνός καθάρισαν, βρήκε ότι το ολοκαίνουριο έξυπνο μετρητή ενέργειας λιωμένο!
“Έκανα μια μικρή έρευνα και είδα ότι δεν είμαστε οι πρώτοι άνθρωποι στην περιοχή του Κάνσας που έχουν βιώσει τέτοιου είδους πράγματα. Κι άλλες περιοχές είχαν παρόμοια προβλήματα πέρυσι.”

Η Fox 4 μίλησε με εκπροσώπους της εταιρείας που επιμένουν ότι οι νέοι μετρητές είναι ασφαλείς. Αυτή η φωτιά ήταν ένα απομονωμένο περιστατικό, είπαν.“Αυτό που προκαλεί το πρόβλημα είναι οι χαλαρές συνδέσεις ή η ακατάλληλη εγκατάσταση, όσον αφορά τη σύνδεση, αλλά όχι και ο ίδιος ο μετρητής”, δήλωσε ο Jared Wolters, διευθυντής μηχανικής για το Platte-Clay Electric Cooperative. “Οι μετρητές, μπορεί να λιώσουν, αλλά το πρόβλημα δεν είναι ο μετρητής“.

Πόσο εύκολο είναι να πει ψέματα μια εταιρεία; Δυο στα δυο! Και συνεχίζουμε με το τρίτο:
Η εταιρεία δήλωσε ότι βρίσκεται στη διαδικασία αλλαγής μετρητών όλων των πελατών με νέους ψηφιακούς μετρητές, επειδή δεν κατασκευάζονται πλέον αναλογικοί μετρητές.

Παρακάτω υπάρχουν δύο μετρητές ηλεκτρικής ενέργειας από αυτούς που χρησιμοποιούν στις ΗΠΑ. Αριστερά είναι ένας ψηφιακός “έξυπνος” μετρητής που είναι επιρρεπής σε πυρκαγιά. Δεξιά είναι ένας ασφαλής “αναλογικός” μετρητής, ο οποίος έχει τελειοποιηθεί για ασφάλεια και ακρίβεια για χρήσης δεκαετιών.
Ωστόσο, ο αναλογικός μετρητής δεν κατασκοπεύει ό,τι στο σπίτι σας δεν είναι σε θέση να αλληλεπιδράσει με τις άλλες “έξυπνες” συσκευές σας, ούτε μπορεί η εταιρεία να σας κόψει από απόσταση το ρεύμα για τον άλφα ή βήτα λόγο, όπως γίνεται στην Αμερική, ακόμη επειδή πιστεύει ότι χρησιμοποιείτε πάρα πολύ ηλεκτρική ενέργεια!

Δεδομένου ότι οι επιχειρήσεις κοινής ωφελείας παντού (σύντομα κι εδώ) αυξάνουν τις τακτικές τους, ώστε να κάνουν τους πελάτες που δεν επιθυμούν έξυπνους μετρητές να τους παίρνουν με το ζόρι, παραθέτουμε μερικά λινκς. Και να σημειωθεί, ότι όλοι οι έξυπνοι μετρητές είναι κατασκευασμένα με πλαστικά μέρη και δεν έχουν αντιστάσεις υπερτάσεων!
Να σημειωθεί ακόμα ότι για όσους υποφέρουν από ηλεκτρομαγνητική υπερευαισθησία (και όχι μόνο), ένας έξυπνος μετρητής που καταγράφει ασύρματα ανά λίγα λεπτά την κατανάλωση του ρεύματος, είναι απλά… κόλαση!

nea.allnewz

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications