Ο νέος ΚΟΚ κάνει παράβαση και την… μούτζα – Τέλος η έκπτωση 50% για πληρωμή κλήσης εντός 10 ημέρου
Ο νέος ΚΟΚ κάνει παράβαση και την… μούτζα – Τέλος η έκπτωση 50% για πληρωμή κλήσης εντός 10 ημέρου

Αλλαγές σε παραβάσεις και πρόστιμα φέρνει ο νέος ΚΟΚ. Ο υπουργός υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης, ενημέρωσε το απόγευμα της Παρασκευής (01.12.2017) τους επικεφαλής των θεσμών για τις συγκεκριμένες ρυθμίσεις που σχεδιάζει.

Σύμφωνα με αυτές τις ρυθμίσεις για τον νέο ΚΟΚ, καταργείται η υφιστάμενη ρύθμιση για έκπτωση 50%, όταν πληρώνονται οι κλήσεις της τροχαίας εντός 10ημέρου.

Παράλληλα με τον νέο ΚΟΚ τα πρόστιμα θα κλιμακώνονται ανάλογα με το εισόδημα. Επίσης θα υπάρξει κατηγοριοποίηση των παραβάσεων ανάλογα με την επικινδυνότητα και την αντικοινωνική συμπεριφορά. Ειδική παράβαση θα είναι οι χειρονομίες (π.χ. μούντζες) από επαγγελματίες οδηγούς.

Πάντως, οι ρυθμίσεις αυτές δεν είναι μνημονιακή υποχρέωση. Η συνάντηση Σπίρτζη – Θεσμών αφορούσε το θέμα της παραχώρησης της εκμετάλλευσης της Εγνατίας Οδού.

Η Ενιαία Βάση Δεδομένων

Επίσης ο κ Σπίρτζης τους ενημέρωσε για την Ενιαία Βάση Δεδομένων που δημιουργείται για οχήματα με στοιχεία από το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης, την ΑΑΔΕ και το Υπουργείο Μεταφορών, αλλά και τη Βάση Δεδομένων για Οδηγούς, οι οποίες θα διασταυρώνονται και θα «επικοινωνούν» μεταξύ τους.

Τα ηλεκτρονικά διόδια

Επίσης, ο υπουργός διευκρίνισε ότι στις αρχές του 2019 θα ξεκινήσει σταδιακά η εφαρμογή των ηλεκτρονικών διοδίων σε όλους τους οδικούς άξονες, που θα χρεώνουν τους οδηγούς ανάλογα με τη χρήση. Ο σχετικός διαγωνισμός αναμένεται εντός του Δεκεμβρίου.

Post A Comment:

2 comments

Ανώνυμοςείπε...

ΒΕΒΑΙΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ ΝΑ ΧΕΙΡΟΝΟΜΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΕ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΤΡΟΠΟ
ΠΡΟΣΒΑΛΛΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ .ΟΜΩΣ ,ΔΕΝ ΠΡΟΣΒΑΛΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΟΙ ΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΣΤΑ ΓΚΕΙ ΠΡΑΙΝΤ; ΔΕΝ ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΙ ΤΗΝ ΑΙΣΘΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΑΙΔΟΥΣ ΤΟ ΤΖΕΙΣΟΝ -ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΠΟΥ ΤΟΛΜΗΣΕ ΝΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΘΕΙ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΕΥΖΩΝΟ ,ΣΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΟΥ;;;;;; ΒΕΒΑΙΑ Η ΑΝΩΜΑΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΜΕΝΗ ΕΝΩ ΟΙ ΧΕΙΡΟΝΟΜΙΕΣ ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΘΑ ΑΠΟΦΕΡΟΥΝ ΛΕΦΤΑ-ΛΕΦΤΑ -ΛΕΦΤΑ ΜΕ ΠΟΛΥ ΛΕΠΤΑ ΑΙΣΘΗΜΑΤΑ.............

Ανώνυμοςείπε...

Η μούντζα είναι αντεθνική βυζαντινή διαπόμπευση. Όταν το συνειδητοποιήσουν θα αποσύρουν τον νόμο

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications