21 Δεκ 2017

Ειδοποιήσεις για τις κλεμμένες φωτογραφίες θα στέλνει το Facebook

Ειδοποιήσεις για τις κλεμμένες φωτογραφίες θα στέλνει το Facebook

Τις κλεμμένες φωτογραφίες που ανεβάζουν άλλοι χρήστες θα εντοπίζει πλέον το Facebook με την βοήθεια της τεχνολογίας αναγνώρισης προσώπου.

Μάλιστα το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο θα ενημερώνει τους χρήστες της υπηρεσίες όταν άλλοι χρήστες «ανεβάζουν» φωτογραφίες τους. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία, η χρήση του συγκεκριμένου χαρακτηριστικού θα είναι προαιρετική και θα ενεργοποιείται με το πάτημα ενός κουμπιού για όποιον χρήστη την επιθυμεί.

Ο λόγος δε που εγκαθίσταται είναι για να προστατευθεί η ιδιωτικότητα των χρηστών.

Αρχικά η λειτουργία θα είναι διαθέσιμη μόνο για τις ΗΠΑ αφού οι αυστηρότεροι νόμοι προστασίας των προσωπικών δεδομένων εμποδίζουν προς το παρόν την εφαρμογή της εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η μελλοντική επέκτασή της όμως και εντός ΕΕ είναι στα άμεσα σχέδια της εταιρείας. Να υπενθυμίσουμε ότι η Facebook χρησιμοποιεί ήδη πρώιμες μορφές αναγνώρισης προσώπου από το 2010, όταν και πρότεινε η ίδια άτομα για tag σε φωτογραφίές. Και αυτό το χαρακτηριστικό ωστόσο ήταν προαιρετικό.

Πώς όμως θα λειτουργεί η νέα υπηρεσία; Άτομα που θα επιλέξουν να ενεργοποιήσουν τη λειτουργία αυτή θα λαμβάνουν ειδοποιήσεις από το Facebook εάν μία φωτογραφία τους έχει ανέβει στο δίκτυο, με την προϋπόθεση βέβαια ότι και οι ίδιοι έχουν πρόσβαση στη συγκεκριμένη φωτογραφία.

Στα μελλοντικά σχέδια του Facebook περιλαμβάνεται και η προσθήκη πλήκτρου on/off που θα επιτρέπει στους χρήστες να ελέγχουν όλα τα χαρακτηριστικά αναγνώρισης προσώπου που προσφέρονται.

Το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό θα λειτουργεί και για την περίπτωση που κάποιος ανεβάζει μια ξένη φωτογραφία ως φωτογραφία προφίλ.

Επιπλέον η λειτουργία θα περιλαμβάνει και λεκτική περιγραφή για για τη διευκόλυνση ατόμων με προβλήματα όρασης.

Εάν σας άρεσε μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση!


Greece

0σχόλια:

Ειδοποιήσεις για τις κλεμμένες φωτογραφίες θα στέλνει το Facebook
Ενθαρρύνονται τα σχόλια. πατήστε στο (Δημοσίευση σχολίου) και ανοίγει παράθυρο .
+ footer Back to top
LIKE ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK TA POST........
ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ 2 - ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΥΤΟ!(η συμμετοχή σας απαραίτητη για την συνέχεια.......)

Οσοι θέλουν πάνε στο facebook,(στο μενού πάνω) αν εχουν πατήσει like στην σελίδα μας.Και πατουν να εμφανίζονται πρώτα Δείτε νέες δημοσιεύσεις από αυτή την σελίδα,(κλείστε με close).
Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications - would like to send push notifications?:
notification

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications