Οι υπερασπιστές της πολυπολιτισμικότητας προσπαθούν να εξισώσουν την ισλαμική τρομοκρατία με τον σχιζοφρενή μακελάρη του Τέξας
Οι υπερασπιστές της πολυπολιτισμικότητας προσπαθούν να εξισώσουν την ισλαμική τρομοκρατία με τον σχιζοφρενή μακελάρη του Τέξας

Καινούρια ορθοπολιτική μπούρδα

Η καινούρια ορθοπολιτική μπούρδα διατυπώθηκε λίγο μετά το αιματοκύλισμα στο Τέξας. Οι υπερασπιστές της πολυπολιτισμικότητας δίχως όρια, έσπευσαν να γράψουν ότι ο μακελάρης δεν ήταν ισλαμιστής, επομένως τρομοκρατικά πλήγματα διαπράττουν και σχιζοφρενείς άνθρωποι που δεν υποκινούνται από τον θρησκευτικό φονταμενταλισμό.

Και με αυτό το απλοϊκό επιχείρημα, το οποίο στερείται στιβαρότητας και αποδεικτικής βάσεως, ξεπλένουν τα τρομοκρατικά χτυπήματα των ισλαμιστών. Όπα. Ένα λεπτό. Να βάλουμε τα πράγματα στη σωστή τους θέση.

Πράγματι, υπάρχουν διεστραμμένοι άνθρωποι που ανά πάσα στιγμή είναι ικανοί να σκοτώσουν.
Όμως, υπάρχει μια ειδοποιός διαφορά. Υποκείμενα του εγκλήματος είναι οι ίδιοι και τα αίτιά του είναι ο ίδιος τους ο εαυτός.Δηλαδή ο δράστης ενεργεί για λογαριασμό του. Φυσικά, το έγκλημα δεν έχει πολιτικό ή θρησκευτικό χαρακτήρα και δεν στοχεύει στη μεταβολή της κοινωνίας.

Για παράδειγμα, ένας ψυχοπαθής επειδή βίωσε κοινωνικό αποκλεισμό, πήρε ένα όπλο και σκόρπισε το θάνατο. Τέτοιες ενέργειες, μολονότι έχουν τον ίδιο κοινωνικό αντίκτυπο, δηλαδή τον αιματηρό όλεθρο, δεν συνιστούν τρομοκρατία διότι δεν χαρακτηρίζονται ως συστηματικές ενέργειες βίας. Είναι μεμονωμένα περιστατικά.

Αντιθέτως, οι ισλαμιστές τρομοκράτες δεν σκοτώνουν διότι εξυπηρετούν μια ατομική επιδίωξη. Δεν είναι οι δράστες τα θιγμένα υποκείμενα. Δηλαδή, ο τζιχαντιστής σφάζει διότι υπηρετεί μια ιδέα που υπερβαίνει το άτομό του. Ενεργεί ως φορέας μιας ευρύτερης ιδεολογίας. Ως εντολοδόχος ενός απώτερου σχεδίου, το οποίο είναι η μαζική εξολόθρευση των απίστων και η επικράτηση του Ισλάμ.

Ο πόλεμός του είναι ιερός. Ακόμη και αν είναι ένας ευυπόληπτος πολίτης, που δεν έχει δώσει το παραμικρό δικαίωμα, μπορεί να αφυπνιστεί για να δώσει πνοή σ' ένα νοσηρό σχέδιο, το οποίο υπόκειται σε "θεϊκή" εντολή.

Ο ισλαμιστής τρομοκράτης σκοτώνει συνειδητά. Το αν είναι διανοητικώς βλαμμένος επειδή πιστεύει ότι αν ανατινάξει ένα γήπεδο θα μεταβεί στον παράδεισο με τις 72 Παρθένες, είναι μια άλλη ιστορία που δεν μας ενδιαφέρει να αναλύσουμε.

Η τρομοκρατία είναι ασύμμετρος κίνδυνος. Επομένως, οι συμψηφισμοί που γίνονται με σκοπό να απενεχοποιήσουν την βάρβαρη εκδοχή του Ισλάμ είναι παντελώς άστοχοι.

Μάριος Μπρούσκος Στυλιανόπουλος -- eglimatikotita

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications