28 Νοε 2017

Μυστήριο: Πλοίο-«φάντασμα» με οκτώ σκελετούς ξεβράστηκε στην Ιαπωνία

Μυστήριο: Πλοίο-«φάντασμα» με οκτώ σκελετούς ξεβράστηκε στην Ιαπωνία

Την ταυτότητα οκτώ πτωμάτων σε αποσύνθεση που βρέθηκαν σε ξύλινο σκάφος, το οποίο εκβράστηκε σε ακτή της χώρας προσπαθούν να ανακαλύψουν οι ιαπωνικές αρχές. (Φώτο αρχείου )

Το σκάφος εντοπίστηκε από πλοίο της ακτοφυλακής λίγες μέρες μετά την ανακάλυψη άλλων δύο σκελετών στην ίδια ακτή του Σάντο, ενός νησιού στη Θάλασσα της Ιαπωνίας.

Οι αρχές θεωρούν ότι μάλλον προήλθαν από τη Βόρεια Κορέα, που απέχει κάπου 450 ν.μ., αφού στο σκάφος βρέθηκε ένα πακέτο τσιγάρα και σωσίβια με κορεατικά γράμματα.

Την περασμένη εβδομάδα βρέθηκαν 44 μίλια νοτιότερα οκτώ ψαράδες, που δήλωσαν Βορειοκορεάτες. Το σκάφος τους, όπως είπαν, παρασύρθηκε από τα κύματα εν μέσω σφοδρής θαλασσοταραχής.

Ειδικοί εκτιμούν ότι οι συχνές εμφανίσεις σκαφών από τη Βόρεια Κορέα στις ιαπωνικές ακτές σχετίζονται με την έλλειψη τροφίμων στο καθεστώς του Κιμ Γιονγκ Ουν. Ο ερευνητής του Ινστιτούτου Βορειοκορεατικών Σπουδών της Σεούλ, Σέο Γιου Σουκ λέει ότι οι κυρώσεις που έχουν επιβάλει οι ΗΠΑ στην Πιονγιάνγκ, την έχουν φέρει σε δυσχερή θέση με αποτέλεσμα να πιέζει τους ψαράδες να εντείνουν την αλιεία ακόμη και σε διεθνή ύδατα για να καλύψουν τις ανάγκες του πληθυσμού σε τρόφιμα.

Όμως τα πλοία τους δεν διαθέτουν τον αναγκαίο εξοπλισμό για να εκπέμψουν SOS όταν πέσουν σε φουρτούνα.

44 ξύλινα σκάφη, που πιστεύεται ότι προέρχονται από την κορεατική χερσόνησο, έχουν εκβρασθεί φέτος στις ιαπωνικές ακτές.

Τα πληρώματά τους είναι συνήθως νεκρά -λόγος για τον οποίο τα ιαπωνικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για «πλοία φαντάσματα».

Εάν σας άρεσε μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση!


Greece

0σχόλια:

Μυστήριο: Πλοίο-«φάντασμα» με οκτώ σκελετούς ξεβράστηκε στην Ιαπωνία
Ενθαρρύνονται τα σχόλια. πατήστε στο (Δημοσίευση σχολίου) και ανοίγει παράθυρο .
+ footer Back to top
LIKE ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK TA POST........
ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ 2 - ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΥΤΟ!(η συμμετοχή σας απαραίτητη για την συνέχεια.......)

Οσοι θέλουν πάνε στο facebook,(στο μενού πάνω) αν εχουν πατήσει like στην σελίδα μας.Και πατουν να εμφανίζονται πρώτα Δείτε νέες δημοσιεύσεις από αυτή την σελίδα,(κλείστε με close).
Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications - would like to send push notifications?:
notification

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications